Passat aracı kullanan arkadaşlar veya passat'tan anlayan arkadaşlara bir sorum olacaktı. Bu hafta yeni bir araç aldım 2020 model passat boyasız kazasız her şeyi güzel ama bu farı anlayamadım tam olarak. Araçta sağda solda bu far takılı led mi xenon dedikler far mı onu anlayamadım. gece sürüşü yaptım çok güçlü önümü gündüz gibi yapıyor ancak karşıdan gelen çoğu sürücüden selektör yiyorum. Sanki uzun far yakmışım gibi görüyor sanırım onlar. Bu da beni rahatsız etti bir yerden sonra karşıdan gelen araçlara göre.
Xenon olsa ışığı çok dağınık olur ama öyle değil çizgi gibi gayette aydınlatıyor led olsa bu seferde karşıdakine o kadar etki etmemesi lazımdı. Far da 3 aynı kısım var resimde görüldüğü gibi. aracı gece çalıştırıp farı auto yaptığımda dıştan 3. ve 2. far aynı anda yanıyor. 3. far ise uzunları açınca yanıyor. Ancak 2 far aynı anda çalışınca o yüzden çok güçlü bir ışık vermiş oluyor. Çok işin içinden çıkamadım kaliteli mi dandik mi bilemedim.

Auto yaptığında problem olmaması lazım. Farların değişmediğine emin misin? İlandaki araba kazasız tramersiz olsa bile sırf kazasız görünsün diye cepten yaptırıyorlar bu tür hasarları. Experler anlamıyor. Çin malı takıp geçiyorlar.
passat yüksek bi araç da değil yani suv olsa neyse
araça en detaylı expertiz yapıldı ancak sorun görülmedi. Ama zamanında bir sahibi aracın kendi farı yerine bu farı taktırmış olabilir. Aslında far güzel çalışıyor gündüz gibi yapıyor etrafı ama işte karşıdan gelen çoğu araba selektör atıyor. Auto yapıyorum ancak auto da bu far ne yapıyor ki? Sadece açılıp kapanma mı yoksa şiddet ayarı falan mı
@koraysuna normalde karşıdan gelen ışığı/aracı algılayıp ona göre kısması lazım kendini
@ozturka karşıdan sürekli araç geliyor bazı yollarda onu ben anlayamıyorum aslında kısıp kısmadığını
Ampulleri değiştirmiş olabilirler
Kısalar 25, uzunlar 100 metreye kadar aydınlatacak şekilde olmalı.
Geçen bizim aynı şirket aracının far ayarını düzelttik. Car tuşuna basıp ekranda ayarlara basın-ışıklar-far yükseklik ayarı olması lazım. Oradan en yukarı alın. Sonra düz bir duvarın önüne geçip farları yakın. En parlak yeri duvarda işaretleyin. Arabayı dümdüz geri sürün 10 metre gibi. Farların parlak noktaları zaten yukarı sağa sola vs kayacaktır. Farların üzerindeki beyaz tornavida-alyan şeklindeki vidalardan parlak nokta eski işaretli yere gelene kadar tekrar ayarlayın. Vidaların biri sağ-sol diğeri yukarı aşağı ayar için. Böylece farlar arabaya paralel olur. Öndekilerin camlarına doğru vurmaz. Araba doldukça arkası yere basacak. Öyle oldukça da menüdeki far yükseklik ayarı kısmından indirmeniz lazım
Deneyeceğim teşekkür ederim. Yalnız en üste alın demişsiniz de en yukarıya alınca da karşı tarafın gözünü daha çok almaz mı? Yani o ayarı farı en aşağıya çekip alyan ile ayarı yapsak bu sefer ayarı bozuk mu yapmış oluruz acaba
@koraysuna önce ayarlardan yukarı alacağız. Sonra manuel olarak indireceğiz. Yani en yukarıdaki hali bile göz almayacak kadar aşağıda olacak.
@mertalkan tamamdır öyleyse bunu kendim yapabilirim o zaman. Kaputu açtım az önce farın üstünde 2 tane alyan girecek delikler var dediğiniz gibi biri sağ sol diğeri yukarı aşağı gibi. Bunun için servise kadar gitmeyim o zaman.
Sizin araçta da aynı far varmış sanırım düzelttikten sonra fark etti mi güzel oldu mu? Benimkinde çünkü dün gece sürünce fark ettim önünü aydınlatıyor ama sağını solunu da çok aydınlatıyor karşı şeritten gelen adama vuruyor. Buda sanırım en dıştaki led in biraz dışarıya doğru bakmasından ayarının bozuk olmasından ötürü.
Yine de üsteki resimdeki gibi farlar 3 oda halinde. Şimdi ben o alyan ile nasıl tek tek odalarının ayarını yapacağım ki? Alyansı soktuğumda hepsi birden aşağı yukarı sağa sola oynuyorsa hepsini bir noktada birleştirmesi zor olacak
@koraysuna farketti bende sağ far çok yukarı ve biraz sağa bakıyordu.
Üçünü ayrı ayrı ayarlamaya gerek yok zaten onlar kendi içinde sabit. Şu videoda yapılışını gösteriyor ben de bundan bakmıştım. https://youtu.be/qDudMM4J-ZE?si=GaLr9H2w1lHzYZ1F
@mertalkan farın üstünde 2 tane yer var. Soldakini çözdüm orası aşağı yukarı hareket ettiriyor ama sağda arkadaki alyan yerine yaptığımda sağ sol gibi bir hareket göremedim sanki bir şey olmadı yada çok az oldu ben fark etmedim. Yada tamamen işlevsiz bir şey orası.
Hayirlisi olsun. Allah kaza bela vermesin.
Teşekkürler hocam
kadranda son hız kaç gösteriyor?
330 mu neydi hocam son hızı
@koraysuna 320 ise gizli özellik açtırmış olabilir, vag grubunda popüler. linktekilerden başka gözüne çarpan varsa muayeneden geçemez maddelerine ekstra dikkat et derim.
https://gizliozellikacma.com/tr/gizli-%C3%B6zellikler-volkswagen-passat-b8-2015-
@sqn Muayeneye 6 ay önce girmiş geçmiş hocam sıkıntı olmamış diğer muayenesi 1.5 yıl sonra ordan geçtiyse herhalde bir sorun olmaz gibi bende de inşallah yani
@koraysuna maddelere baktığında gizli özellik açılmış mı sence?
@sqn yok hayır açılmamış araçta hatta ben açtıracaktım bu ay 🙂