https://www.youtube.com/watch?v=gK3X4vLWssA
neden aluminyumla bağlıyor alumniyum elektrik geçiriyor mu ki? sanki bağlarken aradaki şeyler için aluminum diyor.
Son bir saat içinde 1260 ziyaretçi, 74 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.

aluminyum elektrik geçirir. iletkenliği yüksek. işlemesi kolay. maliyeti ucuz. ayrıca bakır gibi oksit yapmaz. Şu LTO pil olayına ben de çok sardım ama TR de yok.
Normalde nikel olur o şeritler
Şimdi baktım da, ya bu kulaklıklardaki altın uç muhabbeti iletkenlik kalitesi için değil mi? En iyisi gümüşmüş, hatta bakır altın iyi.
Gümüş ve Bakır ın kaplama işlemleri zahmetlidir belki 🤔
@makineci altın olmasının sebebi aslında hava civa değil. veya işlemci pinleri boşuna altın kaplama değil. bakır ve gümüş okside olur. ama altın olmaz. altın okside olsa bile bu iletkenliğini arttırıyor. o yüzden. ayrıca altın aynı zamanda mikro organizmalara da daha dayanıklı. küf mantar gibi.
@ilkercom O yüzden altın diş 😛
@makineci ayrıca bir çeşit altın kaplama ile protez filan yapılıyor. yüzükler de bu yüzden daha güvenli.
Gümüş pahalı bakır ucuz.(Gümüşe göre bulunabilirliği daha fazla)
Altın sadece piyasa yapma olayı. Aluminyum ise saf olmayacağı için içeriğine bağlı.
Metallerin hepsi iletkendir,elektriği geçirir
aluminyumu mıknatısın çekmemesiyle bağlantılandırıp beynim elektrik de geçirmez olarak kodlamış galiba 🙂 hemen düzeltiyorum sorry 🙂