#Teknomutfak Lindt Dark serisi favori bitter çikolatamdır. #akış Sizin favori bitter çikolatanız nedir? 🙂

#Teknomutfak Lindt Dark serisi favori bitter çikolatamdır. #akış Sizin favori bitter çikolatanız nedir? 🙂

Son bir saat içinde 280 ziyaretçi, 66 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
İlk yerken mormal bitter çikolata gibi. Fakat damakta sonrasında acı toz biber acılığı ve ağız içinde keskin bir biber aroması bırakıyor. Acılık çok naif çok derinden ve çikolatanın acılığıyla çok iyi pekişiyor.
Bimdeki Buono fena değil çünkü Detay Gıda üretiyor. Fiyatı da uygun. 😀
Bu fiyatlar doğru mudur? https://www.hepsiburada.com/lindt Eğer doğruysa daha da birşey demiyorum. Anladın sen onu 🙂
Ben hepsini bu fiyattan aldım 🙂
Naneli çikolata’nın farklı markalarda pek çok çeşidini denedim. Seven sever sevmeyn nefret eder. Pek ortası yok. Ben şahsen bayılıyorum. Ayrıca, yemek sonrası için çok iyi bir mide rahatlatıcı.
Yurt dışı ile aynı fiyata satılıyor neredeyse zaten. 15 Lira tanesi. Birde Lindt pek giriş seviyesi değil 1845 de kurulmuş ve İsviçre çikolatasını Dünyaya tanıtmış bir markadır. En azından İsviçreliler zamanında bana böyle söylemişti. 🙂
@erkann Kaliteli çikolata Avrupada lüks değil zaten. Sizin değindiğiniz iktisadi bir sorun. 20 Euro luk paket burda 130 lira. Adamların algısı onların 20 Tl si gibi. Buna yapacak bir şey yok. Bizim ekonomimiz kötü ve fakiriz. 😀
Tanesini 1 dolar, 19 centten aliyorum. Gayet lezizler ❤
1 dolar nere 35 lira nere böyle ülkenin zürretini öpeyim.
@massive-attack Yukarıda fiyatı yazdım 15 Tl ye aldım. TR ekonomisi için pek çok kişi için yine de pahalı tabii.
Migros marka Bitter çikolata
@erkann İşte orta sınıf olduğuna neyle kâni oldunuz? Yurt dışında çok çikolata denedim Lindt kadar ürün gamı geniş olup başarılı olan pek göremedim. Bahsettiğiniz markalar hangisi? Ferrero falansa Ferrero'nun olayı çikolata değil pralindir. 🙂
@erkann Kaufland bir market içinde gurmesi yok. Tr deki pek çok market gibi fiyatı yüksek olanla düşük olanı ayırır. Çikolata buna göre değerlendirilmez. Kullandığı kakao kalitesi. Kakao ve yağ oranının dengesi. Kullanılan yağın kalitesi. Nem oranı. İçeriği. Yan malzeme ve aromaların doğal mı yoksa kimyevi mi olduğu. İşleniş biçimi. Kalite kontrol aşamalarına göre kalite belirlenir. Lezzet ise Lindt gurmelerin ödül verdiği bir markadır. Belçikada el yapımı çikolatalarda vardı. Tanesi 20 euro ya el yapımı çikolata da yedim belçika lı "ustaların" ama küvertür olarak ne kullanıyorsunuz dediğimde aldığım cevap "lindt" oldu. Bence markayı biraz araştırın piyasadaki çoğu çikolata markasının küvertür temin edicisi. (Küvertür; Çikolata yapımında kullanılan blok ham kakao kitlesi)
Lindt Dark %99 efsanedir, favorimdir.
Bitter sevmem. Beyaz tercihim.