http://teknoseyir.com/haftalik-gundem-degerlendirmesi-17-22-aralik-2012 bilmeyenlere ts tarihinin en uzun ve en gırgır gündem değerlendirmesi 😀 ara ara uzun yolda falan dinlerim çok eğlenceli muhabbet var 😀 #akış

Haftalık Gündem Değerlendirmesi (17 – 22 Aralık 2012)

Kıyametin kopması beklenen saatlerde, hayli gergin bir atmosferde gerçekleştirdiğimiz gündem değerlendirmesi kaydımız 2 saat kadar sürdü. Fazlasıyla eğlendiğimiz bu gündem değerlendirmesinde konuklarımız Burak Akmenek, Can Akbulut ve çok özel katılımıyla Scarlett Johansson.
BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 7

Asus Zenfone 2

Arkadaşlar Herkese merhaba,

Bugün Asus'un tüm dünyada heyecan uyandıran dünyada ilk olarak lanse edilen '4GB Ram' li modeli Zenfone 2 ye yakından bakacağız.

Öncelikle belirtmek isterim incelemenin tamamlanması ve son görüşlerimi eklemem yaklaşık 1ayı bulacak ve sizlerden gelen sorular çerçevesinde ilerleyeceğim. Alışılmışın dışında bir yazı olacak.

Sizinde mutlaka şurasına dikkat et, burası ile ilgili bilgi ver dediğiniz konuları yazı altına yazabilirsiniz. İnceleme yazısına en son neyi eklediğimi yine yorum kısmında belirteceğim.

Tabiki inceleme yazısını beğenip, favorilerinize almayı unutmuyoruz. Emeğe saygı 🙂

Kutu Açılım Videosu : https://youtu.be/aPYkfqECfdY

Oyun ve Uygulama Performansı: https://youtu.be/-qB72nFyMOM

Zenfone 2 ZE551ML Teknik özellikleri:

Intel Atom Z3580 Quad-core 2.3 GHz İşlemci

PowerVR G6430 Grafik birimi

32GB Dahili Bellek ve 4 GB Ram

Android 5.0 Lollipop sürümüne sahip olması

5.5 inch 1080 x 1920 Full Hd ve 480 ppi pixel yoğunluğunda Gorilla Glass 3 korumalı ekranı

13 MP 4128 x 3096 çözünürlüğünde panorama, HDR, yüz tanıma özelliklerine sahip fotoğraf, 1080P @30 Fps değerinde video çekebilen, otofokus, dokunarak fokus yapabilme özellikli , ve sahip çift tonlu (sarı ve beyaz) flaş bulunan arka kamera

5 Megapixel Özçekim kamerası

64 GB ve üzeri Micro sd kart desteği

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 3G - 4G ,MHL tv çıkışı ve OTG desteği

A-GPS ve GLONASS Gps desteği

Bluetooth 4.0, NFC ve Fm Radio

Hızlı Batarya şarj desteği (40 dakikada %60 dolum)

Çift sim kart girişi (Aynı anda 2 hat aktif ve kullanılabilir)

Çıkarılamayan 3000 Mah Li-po Batarya ve 170 gram toplam ağırlık

0.35 W/kg Sar değeri (kafada)
...................................................................................................................................................
Kutu içerisinden telefon, seyahat tipi şarj adaptörü (2 amper çıkış verebiliyor. Hızlı şarj için gerekli), usb kablo, 3 farklı silikon ucuyla beraber kulak içi kulaklık ve kullanım klavuzu çıkıyor. Kulaklık Zenfone 5 modelindeki kulaklık gibi bass ağırlıklı hoşuma gittiğini söylemeliyim. Kulaklık üzerinde ses açıp kısma butonu yok sadece müziği mute yapıp devam ettirebiliyorsunuz. Ayrıca kablosu karışmayan yassı bir yapıda.

...................................................................................................................................................

Performans testleri :

Cpu Z Görüntüleri : http://goo.gl/5N2rB5 http://goo.gl/6a5qoc

Antutu : 48421 http://goo.gl/6Bi0Hd

Geekbench 3 : Single core : 917 -- Multi core : 2933 http://goo.gl/2TDaQ2

...................................................................................................................................................

Ekran bildiğiniz gibi 5.5 inch 1080x1920 Fullhd 480 PPİ ve koruma seviyesi Gorilla Glass 3 olarak belirlenmiş. Parmağınızın ekran üzerindeki kayganlığı oldukça iyi. Ekranın etrafındaki alt, üst ve yan çerçeveler oldukça azaltılmış ilkseri Zenfone modellerine göre. Ekranı çift tıklama ile uyandırıp tekrar uykuya alabiliyorsunuz ve ekran parlaklığı canlılığı gayet yeterli. Güneşli ortamda ekran görüntüsünü görmekte herhangi bir sıkıntı yaşamadığımı söyleyebilirim.

Telefonun en alt kısmında bulunan tırtıklı yüzey cihaza güzel bir görüntü veriyor. Şarj girişi alt kısımda, güç butonu ise en üst orta kısıma konumlandırılmış. Kulaklık girişi ise hemen yanında bulunuyor. Telefonun sağ ve sol yanlarında herhangi bir buton bulunmazken ses açıp azaltma butonu ise LG modellerinden hatırladığımız gibi arka orta kısıma konumlandırılmış. Ses butonlarının hemen üstünde ise 13 MP arka kamera ve çift renkli flash bulunuyor.

Çıkarılabilen arka kapak fırçalanmış aluminyum görüntüsünde ancak kullanılan malzeme plastik ve masa üzerinden kayıp gitmiyor. Telefona tam oturdugunu ve gıcırdamadığını söyleyebilirim. Telefonun genel malzeme kalitesi, şarj adaptörü, kulaklığı ve usb kablosu ortalamanın üzerinde.

..................................................................................................................................................

Zenfone 2 de kullanılan kameralardan bahsedecek olursak, arkada 13 MP 4128 x 3096 çözünürlüğünde fotoğraflar çekebilmenize imkan tanıyan F/2.0 diyafram değerine sahip lens oldukça hızlı odaklanabiliyor. Arka kamerada ayrıca otofokus, dokunarak fokus, yüz tanıma, HDR, panorama ve fotoğraflara coğrafi etiket koyabilme özelliği mevcut. Video çekim kabiliyeti ise 1080P Full hd @30 fps olarak belirlenmiş. Ön taraftaki özçekim kamerası ise 5MP sosyal medya hesaplarınızdaki kullanımlarda iş görür diyebilirim.

Fotoğraf örnekleri : http://teknoseyir.com/durum/328922

Fotoğrafların Orjinal halleri : bit.ly/1FSmVyT

#asus #akış #zenfone2 #ZE551ML

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 41
  • bunudainceledik @bunudainceledik

    Tam şarj olarak telefonun ekranı tam parlaklıkta ve ses son seviyede olacak şekilde, sürekli oyun oynatımı senaryosundaki pil durumunu ekliyorum arkadaşlar.

  • Melburg @melburg

    Knock on/off gibi bir özellik var mı,çünkü açma-kapama tuşu tam tepede. @bunudainceledik

  • ### @hade-bre

    1)Titreşim durumu nasıl?
    (Bazı telefonlarda örneğin note 2 masa üstündeyken bile titrediğini hissedebiliyorsunuz)

    2)Konuşurken karşı tarafın sesi kısık mı geliyor yoksa normal mi geliyor?
    (Daha önce kullandığım telefonumda gürültülü bir ortamdayken karşı tarafı duymak neredeyse imkansız oluyordu. Şimdikinde ise sessiz ortamda konuşmayı başkaları duymasın diye sesi kısıyorum 🙂 ki şimdi kullandığım telefonumdan memnunum )

    3) Telefonun çekim gücü nasıl?
    (Shiftdelete incelemesinde LG G4 için çekim gücünün zayıf olduğundan bahsedilmiş )

    4) İntel işlemci ile çalışmayan uygulamalar var mı? Var ise nasıl bir yöntem izleniyor?
    (Cevabı biraz zor olabilir. Genel olarak sosyal medya yada çok indirilen uygulamalarda sıkıntı yaşanıyor mu? )

    5) İntel işlemcilerin gece uyku moduna geçmedikleri vb gibi söylemler söz konusu, telefon ile hiç bir işlem yapılmadığı durumda geceden sabaha batarya yüzdesi değişimi nasıl ?
    (Mümkün ise tek sim ve çift sim denemesi yapabilir misin?)

    6)Samsung da ve bazı markalarda olan bataryanın azaldığı durumda telefonu nokia 3310 gibi yaparak konuşma ve mesajlaşma süresini arttıran bir ayar söz konusu mudur?
    (Samsung ultra power saving mode)

    İnceleme için teşekkürler.

KeePass

KeePass Password Safe

On üzerinden on almayı hak eden bir program veya uygulama... Basitçe; kişisel güvenliğinizi artıracak, sizi şifre cehenneminden çıkaracak bir program (reklam spot'u gibi oldu biraz...)

http://www.keepass.info adresinden bulabileceğiniz açık kaynak kodlu şifre saklama, şifre üretme ve hatta zamanı geldiğinde sizin adınıza şifreyi ilgili alana doldurma programı. Birçok benzeri var (1Password en ünlüsü) , fakat açık kaynak kodlu olması programın güvenilirliğini artırıyor. Bedava olması da cabası … Ayrıca birçok eklentisi olan bu program sayesinden kendi özel ihtiyacınıza göre sisteminizi şekillendirebiliyorsunuz. Unutmadan belirteyim %100 Türkçe desteği var.

Şifrelerin her gün sayısı artıyor ve güvenlik standartlarımız haliyle düşüyor. Aynı veya benzer şifreleri kullandıkça daha kırılır bir zincir oluşturuyoruz. Bazılarımız güvenli olduğunu düşündüğümüz yerlere yazıyoruz, bazıları cüzdanlarında saklıyor veya basit farklar ile siteye özel yapmaya çalışıyoruz. Bu ve benzeri programlar sayesinde bu döngüye bir dur diyebilir ve daha güvenli şifreleri daha güvenli bir sistem ile saklayabilirsiniz.

Çalışma şekli çok sade, her şeyden öte install gerektirmiyor. Tamamen portable olarak da kullana biliyorsunuz. Sayfasından programı çekip kullanmaya başlıyorsunuz.

İki farklı sürümü var. Ben 2.x versyonunu kullanıyorum. belirtmekte fayda var 1.x versiyonu da hala geliştiriliyor.

Cihazlar arası senkronizasyona gelirsek. Programın ortak bir server'ı yok, yani sizin adınıza şifreleri kendisi tutmuyor. Bu kötü birşey değil tam zıttına iyi bir durum, diğer şekilde olsaydı şifrelerinizi bir firma ile paylaşmanız gerekecekti! Açıkçası bu benim istemeyeceğim bir şey!
Birçok cihaz ve ortamda kullanmak istiyorsanız direk google drive veya dropbox gibi bulut hizmetlerini kullanabilirsiniz. Bunu iki yolla yapabilirsiniz. Benim tavsiyem bilgisayara bulut servisinin programlarını kurarak şifre dosyasını o klasörlerin içinde kullanmanızdır veya ikinci yol olarak keepass’ın eşitleme eklentilerini kullanabilirsiniz.

Belirttiğim gibi benim tavsiyem oluşan şifre dosyasını ve hatta tüm programı bile sadece bulut’da tutmanız. Dosyanız ele geçse bile kırılması zor, orada olduğunu fark bile etmeyebilirler. Veya bu süre zarfında siz login olup dosyayı silebilirsiniz. Cihazınız çalınsa bile dosyayı silmek için süreniz ve şansınız olur.

Bu kısımda master şifrenizin güvenliği devreye giriyor. Buna çok önem verin !!! Programı açınca dosya yaratmak için sizden master password istiyor. Bu şifreyi mümkün olduğunca karmaşık tutmanızı öneririm. Bundan sonra hatırlayacağımız tek şifre bu….

Ayrıca şifrede yetmez diyorsanız bir şifre dosyası oluşturabilirsiniz. Bu dosya + şifre olmadan program açılmaz. Ek güvenlik isteyenler düşünebilir. Ben açıkcası karmaşık bir şifre ile yetindim.

Kendi kullanım şeklime gelirsek. Ben chrome browser üzerine chromeipass eklentisini ekledim, bu sayede chrome hiçbir şifremi aklında tutmuyor. Benim adıma şifrelerimi keepass programı giriyor. Bunun için keepass üzerine plugin olarak keepasshttp yüklemeniz gerekiyor.

Chrome, keepass programı ile konuşarak şifrelerinizi oradan alıyor. Ayrıca daha da güzeli yeni bir sayfada şifreniz ile giriş yaptığınızda bu şifreyi de kayıt altına almak için onay soruyor. Bu sayede şifrelerinizi kayıt altına almak kolaylaşıyor. Ayrıca bu eklenti ile yeni bir siteye üye olurken veya şifrenizi değiştirirken sizin adınıza yeni şifre oluşturma görevini de üstleniyor.

Bu eklenti chrome ile ;

keepass - keepasshttp - chromeıpass - chrome

şeklinde haberleşiyor. Yani aradaki pluginleri kurmanız lazım.

Programın standartın da gelen otomatik doldurma özelliği kullandığınız şirket yazılımlarında sizin adınıza kullanıcı adı ve şifrenizi doldurabilir. Hergün yüzlerce girdiğiniz şifreleri ctrl+alt+A kombinasyonu ile otomatik hale getirebilirsiniz. Kullanması çok basit ve sade, şifrenin girileceği programı seçiyorsunuz.

Sonra {username}{tab}{password}{enter} gibi bir kural yazıyorsunuz. Yani kullanıcı adımı yaz, tab tuşuna basıp sonraki kutuya geç şifremi yaz sonra enter tuşuna bas… eğer ekran daha karmaşık ise 2 kez tab’a bas, sonra yukarı tuşuna bas, biraz bekle gibi macromsu şeyler yazabiliyorsunuz. Genelde siz bişey yazmıyorsunuz zaten standart macro işinizi görüyor.

Gelelim diğer platformlara, IOS, Android, Linux, Mac vs birçok platformda çalışıyor. Bedava olan uygulamalarda var. Benim kullandığım IOS platformunda google drive senkronizasyonu olduğu için “kypass 3″ ama diğerlerine pek bakmadım. Belki daha kullanışlısı da olabilir. Kullanan varsa yazarsa ben de denemiş olurum.

Kırılamayacak sistem yoktur, sadece kırılmaya değmeyecek sistem vardır... Bunu unutmayın.

BeğenFavori PaylaşYorum yap