Başka Bir Şey kanalından tanıdığımız Kadir Köymen'in Facebook hesabından paylaştığı durum. Sanırım şimdiye kadar gördüğüm en etkili açıklama... #paypal #akış
"PayPal in ülkeden çekilmesi neden çok kritik?
Çünkü PayPal ile çalışırsanız satış yaptığınızda paranızı hemen çekebilirsiniz.
Bankalar ise yaptığınız satıştan gelen parayı 40 gün bekletirler.
Düşünün. 40 günlük cironuz her zaman bankada beklemek zorunda kaldığında normalin çok daha üstünde bir sermaye ile işe girmeniz gerekir. Yani zor olan girişimcilik hikayenizde eşik daha da yükselir.
PayPal bir bankadar daha yüksek komisyon alır ve senin riskini herkese paylaştırır ve senin paranı tutmaz ve hemen çekmene izin verir.
PayPal olmasaydı ben şu anda edelkronede çalışmıyordum büyük ihtimalle bir başkasının kuruluşunda çalışıyordum bunu çok net söyleyebilirim.
Firma olarak para tahsilat sistemlerimizi PayPal USA üstüne geçireli bikaç yıl oldu. Ve şu anda dehşet içinde görüyorum ki bunu yapmamış olsaydık 80 çalışanı ile, ve o 80 çalışanın birinci dereceden bağlı olduğu aileleri ile ve hatta onbinlerce müşteri ile ortada kalmıştık...
Bu nasıl olabilir?..
Direksiyondaki kişi Türkiye'ye gerçek katma değer sağlayan, çoğunlukla ihracat yapan bir girişimci ordusunun üstüne buz gibi soğuk suyu dökerken yaptığının farkıda mı?
Değilse de kötü haber, farkındaysa da kötü haber...
Bazılarınız PayPal yoksa da başka ödeme sistemleri var ne olacak ki diyebilir...
Tabi var. Ama paypal gibi global ve yaygın kabul edilmiş olanı yok.
Yurtiçinde ticaret yapanlar payu da kullanabilir. Ama memlekete çok kritik katkıyı yapan MİKROİHRACATÇILAR ın elinden en kritik tahsilat enstrumanı alınmıştır.
PayPal kullanan her işletmenin dengesi bozulmuştur.
Türkiye'nin ekonomik geleceği sadece ihracatçıların elindedir..
Türkiye'de en mucizevi bir şeyi yapmaya çalışan, İHTACAT yapmaya çalışan bütün küçük girişimcilere geçmiş olsun..."
Orjinal adresi: https://www.facebook.com/kkymn/posts/10156919693525394
PayPal ile mikro ihracat yapmaya çalışan küçük girişimciler birleşecekler, dernek vb bir çatı altında örgütlenecekler ve seslerini duyuracaklar. Bu şekilde kaç küçük girişimci var? 10? 100? 1000? Kaç kişiye istihdam sağlıyorlar? 100? 1000? Toplam ciroları ne kadar? 10 milyon dolar? 100 milyon dolar? Google'a girdiğimde bu bilgileri bana 3 dakika içinde ulaştırabilmeleri lazım. Yoksa etkili olmaları mümkün değil.