TP-LINK TL-PB5200 Power Bank

Merhaba arkadaşlar, seriyi tamamladım ve  TP-Link marka 5200mAh kapasiteli taşınabilir şarj aleti(güç kaynağı) incelememi de yazıyorum. Beyaz serinin ortancı modeli abisinin(10400mAh) yarısı, küçük(2600mAh) kardeşinin 2 katı gücünde/kapasitesinde . Küçük yapıda, kompakt bir kutu ile gelen cihazla beraberinde 75cm MicroUSB kablo, ve dökümanlar gelmekte.5200mAh kapasiteli cihaz, LG marka pillerden(2 adet) oluşmakta ve %90 verim vaad etmekte. Cihazda  serideki diğer modeller gibi,  6 aşamalı koruma sistemi bulunmakta, yani güvenilir bir yapıda.

Oval hatlara sahip, küçük ama kalın bir beyaz plastik kasaya sahip. Tasarım olarak diğer incelediğim modeller ile benzer yapıda, beyaz pilastik gövdeye sahip pilin, alt ve üst kısmı yine mavi renkte. Ön yüzünde üst sağ köşede 4 adet mavi renk LED bildirim ışığı yer alan cihazda, TP-Link logosu alt tarafa dikine konumlandırılmış. Sağ taraf parlak ve dokulu yapıda. Sağ ve sol kısım oval olduğundan ve cihazın küçük boyutları ile cihazı kavraması kolay olmuş.Boyutları  92.7x53.5x22mm olan cihaz 135 gram ağırlığında. Cihazın üst kısmında her biri 2.4 Amper akım verebilen bir adet USB Type-A, bir adette USB Typr-B girişi yer alıyor. Pil düzeyini öğrenmemizi sağlayan tuş ise yine mavi renkte ve büyük, güzel tasarlanmış. Akıllı yapıdaki USB girişler sayesinde cihaz bağladığınız adaptör veya şarj ettiğiniz cihaza göre akım miktarını ayarlıyor. Cihazın alt kısmında ise teknik bilgiler ve sertifika amblemleri yer almakta.

4 adet mavi  LED bildirim ışığı sayesinde pil durumu anlaya bildiğimiz cihaz ile beraberinde, abisinde de yer alan 75cm beyaz, kalın USB kablo gelmekte. Kablo için yine diyeceğim çok uzun ve esnek olmaması olacak. Birde TL-10400 modelindeki deneyimlerinde yola çıkarak, kablonun Type-B konnektörü zamanla yamuluyor. Çevremde aldırdığım kullanıcılar bundan müzdarip. Hepsiburada.com üzerinden aldığım cihazın LED bildirim ışıkları mavi yapıda. Diğer modellerdeki yeşil olsaydı, daha iyi olurdu.

Elimdeki telefonlarla bazı dolum testleri yaptım. Yapmış olduğum testler;

Hız Testi;

  • Tp-Link tam dolu Test.1: Desire 828 %1-100, 2 saat 17 dakika, telefon açık(2G, Wifi, Bluetooth, Konum aktif.)
  • Tp-Link tam dolu Test.2: BB Q5 %0-100, 2 saat 11 dakika, telefon açık(Uçakmodu, Wifi Aktif)
  • Tp-Link tam dolu Test.3: Nokia Lumia 735, %100 2 saat 44 dakika, telefon kapalı
  • Tp-Link tam dolu Test.3: Huawei GT3, %100 3 saat, telefon kapalı

Kapasite Testi;

  • Tp-Link tam dolu, HTC Desire 828(Telefon açık, aktif kullanım yok  4G+Wifi+Bluetooth) modelini bir kez tam dolum, sonraki gün ise %13' kadar doldurdu.
  • Tp-Link tam dolu, HTC Desire 828(Telefon kapalı) %100 + %21
  • Tp-Link tam dolu, Sterk Ultron X1(Telefon kapalı) %100 + %59

Dolum Testi

  • HTC Desire 828 şarj aleti( Amper) ile yaklaşık 4 saat 22 dakikada cihaz tam olarak doldu.
  • Sterk Ultron şarj aleti (2 Amper) ile 2 saat 52 dakikada cihaz tam doldu.
  • Belkin NLK-220 (2.1 Amper) ile 3 saat 6 dakikada tam doldu.

Cihaz kullanımım sırasında herhangi bir aşırı ısınmaya rastlamadım. Tabi şarj ve deşarj sırasında bir ısınma/ılıma olmakta. Genel olarak ısı port kısmında daha fazla. Boyutları ve elde tuşu kolay olmuş. Beraberinde gelen kablo daha kısa ve esnek yapıda olsa daha iyi olurdu. Cihaz bana mavi LED'li olarak geldi. Kapasite olarak, üst düzey yaklaşık 3000mAh kapasiteli batarya ile gelen Android  cihazları 1 kez rahatlıkla tam olarak doldurur. Kullanımınıza bağlı olarak bu oran azalabilir. Sitesinde iPhone 6 için 2 kez tam dolum denmiş, ama ben gerçek kullanımda cihaz açıkken 1.5 kez doldurur, Plus modellerini ise 1 kez tam olarak rahatlıkla doldurur diyebilir.Tavsiye ederim.

#Akış #Tp-Link #PowerBank #50200 #Pil #TaşınabilirPil #İnceleme

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Bu ürünle ilgili tüm incelemeler