LG G4 uzun kullanım incelemesi
LG G4 ilk çıktığı dönem kamerası ile öne çıkan telefon. 2015 yılının son bahar döneminden beri aralıksız bir şekilde LG G4 kullanıyorum. Sanırım LG Tarihinin en problemli telefonu desek yalan olmaz sanırım.
Tasarım
Kavisli ekran, değiştirilebilir deri/plastik arka kapak, arka kamera bölgesinin altında bulunan açma/kapama tuşları ile göze gayet hoş gelen en ince noktasında 6.3 fakat normalde 9.8mm ile biraz kalık bir telefon. Tutuş hissiyatı ise deri kapat ve kavisli tasarım ile kullandığım süre boyunca gayet memnun ediciydi. Uzun kullanım sonucunda ise tahmin edeceğiniz gibi bazı deformasyonlar oluştu.
Cihaz çıktığı döneme göre gayet büyük fakat tek el ile kullanımda bana sorun yaratmadı.
Arka kapaktaki deri ise kullanıma bağlı olarak tamamen yok oldu diyebilirim nerdeyse.
Ekran
Çıktığı dönem göze alınırsa 1440x2560 kullanılan LG G4 ekran kalitesi olarak gayet tatmin edici. Günümüzde yaygınlaşan yüksek hertz furyasına ise yetişemediği için 60 hertzlik ips bir ekran kullanılmış. Renk ve görüntü açısından beni mutlu eden bir ekran olduğunu söyleyebilirim. Parlaklık ilk dönemler fazla fazla yeterli iken son dönemlerde artık o yeterliliği kaybetti, gündüz çok ışık olduğunda ekran parlaklığını sona aldığım halde bazen sıkıntı yaşayabiliyordum.
Performans
Qualcomm un çok ısınan Snapdragon 810 işlemcisini kullanmaktansa daha az ısınan fakat performans olarak bir miktar daha az olan Snapdragon 808 kullanılmış. Bir çok uygulamayı ve oyunu yeterince kaldırıyordu ilk dönemlerde fakat son dönemlere yaklaştıkça sistemin ağırlaşması ve işletim sisteminin de güncelliğini yitirmesi sonucu artık bayağı yavaşlamış ve kullanılmaz hale gelmişti diyebilirim. 3GB bellek ve 32 GB depolama ile geliyor depolama ise eMMC 5.0 teknolojisi kullanılıyor günümüz için eski bir teknoloji diyebilirim. Hafıza kartı desteği ile geliyor cihaz.
Pil
Cihazı ilk aldığımdan beri pil performansında sorun var. 3000mah pil ile geliyor fakat ekran ve işlemci sebebi ile pil su gibi gidiyor diyebilirim en fazla 5 saati gördüm sanırım o da ilk aldığım dönem. 2 kez batarya değişimi yaptım şuanda da deji batarya ile devam ediyorum.
Kamera
Sanırım telefonun en kuvvetli yönü bu kısım arka kameradan her zaman memnun kaldım diyebilirim tabi kamera camı çizilene kadar. Bir süre sonra ise telefonu düşürdüm ve kamera camı kırıldı ve atmak zorunda kaldım kameranın kendi lensi de çizildikten sonra artık pek iyi çekemez oldu diyebilirim. ön kameradan da gayet memnundum günümüze göre yetersiz.
Sorunlar
Kullandığım süre boyunca 2 kere şarj soketini değiştirdim 2 kere de bataryayı değiştirdim.
Bootloop sorunu yaşamadım sanırım telefonu garantilik olmayan tek kişi benim.
Olağan hatalar dışında ben sorun yaşamadım diyebilirim.
Ek notlar
Telefon kavisli tasarım sayesinde düşürme sonucu ekran kırılmıyor diyebilirim.
Fakat garip şekilde ekranı cebimde kırdım. Çerçeveler plastik çatlama ve boya atma sorunu var diyebilirim.
Kullandığım süre boyunca gayet memnun kaldım diyebilirim telefon da sürekli kullanım sonucu fazlası ile yıprandı.
Geçen burda mi 9 ve mi9t pro için sormuştum fakat iyi bir fırsat bulup OnePlus 7t ye geçtim Onu da değiştirdiğimde uzun kullanım sonucunu yazarım 🙂
Cihazın içini siz mi açtınız ? Vidaları eksik. Ayrıca bu telefona sıvı teması olmuş. Hafıza kartının üstündeki beyaz etiket kırmızıya dönmüş.
Son şarj soketi değişimini ben yaptım. Daha sonra bir kaç kez daha sökmek zorunda kaldım o ara yavaş yavaş vidaları kayboldu sıvı teması olmuştur illaki 5 yıldır bende ama temasa bağlı bozulma yaşamadım şarj soketi dışında.
@raporsuzkral Bu arada kamera camı 40-50 liralık bir şey. Bence alıp takın. İçini açmaya gerek yok kendi yapışkanıyla dışarıdan yapışıyor.
https://www.gittigidiyor.com/arama/?k=lg%20g4%20kamera%20cam%C4%B1
@mkyb çok kullanılacak durumda değil pek değmez diyebilirim o nedenle
Batarya katili telefon. En büyük özelliği insanı hayattan bezdirmesi. Kendi yanar ama kullananı yaşamaktan soğutur.
5.5 ve 6 ya doğru koşuyordu oyuncu değişikliği yaptım 🙂
2015'de bir düğünde kuzenim fotoğraf çekmemi isteyip vermişti. Ekrana ve kameraya bayılmıştım. Kısa süre sonra kronik sorunları etrafı sardı zaten.
Kendisi LG'nin mobilde çöküşünü başlatan telefondur. Sorunsuz bir cihaz olsaydı G2 gibi efsane olacaktı.
@mkyb Öyle gerçekten. Hadi batarya çabuk bitmesi powerbank vs idare ederdi ama olmadı işte diğer sorunları sağ olsun.
@mkyb g3 değil mi çöküşü başlatan?
@senturkmurat1999 G4 cilası oldu işte. 😀
obaaaa.. abi tamam 6 yıl uzun bi süre ama avcunun içinde nasıl bi madde var öyle deriyi bile eritmiş. kapağı neredeyse soymuş ahahah... ele sürtüne sürtüne mi yoksa masaya oraya buraya sürtüne sürtüne mi bu hale geliyor merak ettim.. çünkü LG G2 kullanıyorum.. evet yanlış duymadınız LG G2.. yani "uzun kullanım" mevzu bahis ise o rekor bende gibi B| 8 yıllık B| ve ekranda çizik mizik yok... çerçevesinde de modelin kronik sorunu olan kılcal bir kaç çatlak var arkası hala cillop 🙂
batarya,ekran, kapak, düğmeler vs. hepsi orijinal... sadece şarj giriş soketi değişti. batarya günde 2 defa şarj etsem anca yetiyor.
Kılıfla kullanınca temiz kalması normal.
Hakkını vermişsiniz 😀
Konu dışı olacak ama deji pilden memnun musunuz 1 sene idare ediyor mu tam kapasitede veya ona yakın seviyede ?
Yeni üretim ise 1 yıl kadar götürüyor evet çok kötü sayılmaz.