Hepsiburada ürün iade süreci
#Hepsiburada Bu hafta Hepsiburada'dan aldığım notebook soğutucusunu iade ettim.Para iadesi dahil 4 gün sürdü.Süreci anlatayım:
-Ürünü iade edecekseniz Hepsiburada'ya giriş yapıyorsunuz,
-"Siparişlerim" kısmından iade edeceğiniz siparişi seçip "Kolay iade" butonuna tıklıyorsunuz,
-"İade ve Diğer işlemler" kısmında önce size bir iade sebebi seçmenizi istiyor.Ben "ürün istediğim kalitede çıkmadı" seçeneğini seçtim.
-Devam ettiğinizde ayrıca iade sebebi yazabileceğiniz bir kısım çıkıyor.Ben yine "Beklediğim kalitede çıkmadı" diye yazdım.
-Ardından devam ettiğinizde size iade süreci ile ilgili bir bilgilendirme yapıyor.Özetle ürünün tüm parçalarını yollayın yanında promosyon bir ürün geldiyse onu da yollayın şeklinde bir bilgilendirme.
-Okuyup devam ettiğinizde iade kaydını oluşturuyor ve size Yurtiçi kargo için bir gönderi kodu veriyor.
-Ürünü bu gönderi kodu ile 7 gün içinde ücretsiz olarak geri yollayabiliyorsunuz.Yurtiçi kargoyu arayıp ürünü evden almalarını isteyebilirsiniz ama ben dün eve döndüğümde kendim şubeye götürdüm.Ürünü teslim edip "Teslim Tesellüm Fişi" alıyorsunuz.
Ürünü dün öğlen verdim,Bugün parayı yatırmışlar.Açıkçası ben süreç ve süreden memnun kaldım.(Arada Yurtiçi kargo olmasına rağmen 🙂 ) Bana gelen üründe hiç bir sorun yoktu,sadece plastiği falan umduğum kalitede olmadığı için iade ettim.Sipariş ettiğiniz üründen memnun kalmadıysanız hiç kasmayıp direk iade edin.
Ne yalan söyleyeyim bende sorun bekliyordum ama dediğim gibi tıkır tıkır işledi,umarım size bir çözüm bulunur.
Hizmet olarak düşündüğümden inceleme olarak yazdım.
Evet,açtım denedim,geri bantlayıp kargoya verdim.
Hangi modeli iade ettin? Ona göre ben de notebook soğutucu alacağım da.
Tam ismi: "TX ErgoStand 17” 14cm Fanlı 5 Kademeli 2x USB HUB Notebook Soğutucu" Malzeme kalitesi olarak berbattı.
Ürünün faturasını da yolladın mı ? Bir de ürünün geldiği koliyle mi yollamıştın, ürünün kendi kutusu ile kargoya versem sorun olur mu ?
Evet ben ürünü geldiği koli ile faturasıyla beraber yolladım. Zaten fatura koliye yapışık oluyor hiç çıkartmadım.
Bir varmış bir yokmuş...
2-3 yıl kadar önce bir zigon sehpa, hepsiburada.com ve sürat kargo aracılığı ile eve 5 parça halinde geldi( 1 gövde 4 ayak). Ürünü modüler sandım. Kurulum kılavuzu filan da çıkmayınca anladık ki ürün paramparça. Hepsiburada nın diğer satıcılara yeni açıldığı zamanlara denk gelmiş olmasından gerek hiç aracı olmadılar. "Satıcı iletişim bilgileri mevcut mümkünse onlarla görüşün konuyu" denildi yani. Satıcı da suçu imza dahi almadan ürünü bırakıp kaçan "sürat kargo" kuryesi ve yetkililerine havale etti. "80 liralık bir sehpa için uğraşma değmez" dedim kendime ama sinirden yorganı ısırdığım da oluyordu. En son dayanamadım bastım şikayeti tüketici hakem heyetine . 8 aylık bir gecikme ile ürün bedeli kredi kartıma iade edildi. Sonuç : Halen hepsiburada.com dan alışveriş yapıyoruz. Neden : Salaklık, fiyat alternatifsizliği say say bitmez.
s.a kardeşim bişeyler ararştırken buraya denk geldim yazını okudum 3 yıl olmus sen yazalıda hepsiburdan bi telf sipş verdım bunların kendı korgosu hepsijet kargomu kaybettiklerini söylediler defalarca aradım kayıp dedım inceliyor dedi 1 ay oldu bende en son tüketici haklarına baş vurmayu düşünüyorum nasıl bi yol izleidn onu sorayım deıdm
@halil-keslioglu : Ben vaktiyle valilik bünyesinde yer alan hakem heyetine dilekçe yazmıştım. Ancak şu anda edevlet üzerinden de şikayet oluşturup takip edilebiliyor.
TV iade etmek istiyorum TV çalışırken yukarıdan aşağıya kadar kıl gibi çizgi var sol tarafta Vestel Hepsiburada dan sipariş ettim ama ince hesap tan faturalı kime iade yapılacak acil yardım lütfen
Ben kendi sürecimi yazdım, o kadar ayrıntılı bilemeyeceğim.
Eyvallah sağolasın
gönderim işlemini nasıl yapıyoruz internetten mi yoksa arayıp mı yardımcı olursanıs sevinirim
Kod veriyorlar onunla kargo şubesine gidip teslim ediyorsunuz benim bildiğim.
tam da bunu soracaktım: açmadan kargocuyla geri yolladıktan sonra kolay iadeye başvurmamız yetiyor sanırım, ürünü aldığımız firma ile ayrıca iletişime geçmemiz gerekmiyor değil mi?
2004'den beri Hepsiburada'dan birsürü alışverişim oldu,Sorunlarım oldu ama, şunu söylemeliyim hepsi çözüldü. Tek sıkıntısı uğraştırıyorlar. Çünkü bizim ülkede kötü niyetli insanlar yüzünden kurunun yanında yaşta yanıyor haliyle.
Konu dışı, Hollanda'da bir anımı anlatayım, IKEA'dan boy aynası siparişi verdim, ayna kırık geldi, adamlara telefon açtım, yarın yenisini göndereceğiz dediler. Eskisini ne yapayım dedim çöpe atın dediler. Görmek istemiyormusunuz dedim biz müşterilerimize göveniyoruz şeklinde bir cevap aldım. İyi niyet suistimal edilmeyen yerlerde hayat çok güzel bir hal alıyor buda kültür farkı.
keske bende telefonu etseydim
Bende geçen hafta dell monitör siparişi iptal ettim. Ücretsiz kargo ile iade gönderdim ve 24 saat içinde param iade oldu.
sizmi çağırdınız kargo firmasını
Ne zaman iade yaptıysam sorun olmadı takır takır işliyor. Helal.
Ama gerçekten evden aldırmada kesinlikle aramak gerekiyor bütün kargolar için geçerli bu.
Yoksa minumum 1 gün geç geliyor(UPS).
Bahane de sisteme düşme falan filan bişeyler uyduruyor hemen.
Ben mobilya aldım kırık çıktı aynı zamanda kurulum şeması çıkmadı bende aynı gün iade süreci başlattım. Toplamda hesapladım 30 küsür telefon görüşmesi için 3 saat 23 dk harcamışım. Bugün 22 gün oldu hala iade parasını yollamadılar. Sonradan fark ettim ki sağda solda yazılanlara Hepsiburada.com dan aldığın şeyi iade etmek hem eziyet hem de imkansız gibi bir şey. Bunu başarabilen azınlık insanları gördüğüme şaşırdım
Abi yeni telefon aldin kulaklik yeri bozuk bide sistem hatası veriyor iyade etnem gerekiyor ne yazarsam alırlar
Merhaba bende akıllı saat aldım ama bana gelen başka modeldi istediğim model değildi iade ettim acaba para yatırılır mı ki
Şu an "Kolay iade" yazmıyor. İadeyi nereden başlatabilirim acaba?
Bir monitör aldım. İstediğim gibi çıkmadı, iade etmek istiyorum.
iade edemedim ama alıştım monitöre.
ürünü iade ederken bir adres verildimi sana yoksa direk kargo gönderi kodunumu söyledin
Kodu söylemek yetiyor
guzel cunku n11 hepsiburada ve amazon gibi yerler haricinde sorun yasayabiliyor insan https://sorcev.com/urun-iadesi-yaptigim-magaza-parami-odemeyip-tehdit-ediyor-ne-yapabilirim