Okullarda, özellikle ana okulu ve ilk okullarda çocuklarımıza son 15-20 yıldır nasıl bir eğitim veriliyor ?

Şu anda 10-20 yaş arası gençlerin büyük kısmı, ne oturmasını, ne kalkmasını, nerede nasıl davranması gerektiğini, nasıl konuşması gerektiğini neden bilmiyor ?

Ana okullarında ve ilk okullarda neden çocuklara saygı, terbiye, davranış, kültür ve gelenekler öğretilmiyor ? Toplum içinde nasıl davranmaları gerektiği neden öğretilmiyor ?

Neden davranışlarının ve sözlerinin bir sınırı olduğu ve olması gerektiği öğretilmiyor ?

Neden binlerce işsiz öğretmen varken çocuklarımıza istediği dilin dersi verilmiyor ? (korece, çince, japonca, italyanca, vb.)

Neden binlerce işsiz öğretmen varken, hâla sınıflar kalabalık ?

Neden bunca işsiz öğretmen varken bir öğretmende: "Genel Kültür Öğretmeni" diye okullara konulmuyor ? Neden bir öğretmende "Gelenek ve Görenek Öğretmeni" olarak ders vermiyor ? Neden tüm okullarda en az bir kaç tane tüm öğrencileri yakından inceleyecek bir "psikolog" bulunmuyor ?

Neden herkes okutuluyor ? Neden serseri tarzı öğrenciler okullarda barınmaya devam ediyor ? Neden bu tür öğrencilerin televizyonlarda okullardan atıldığını duymuyoruz ? Neden öğretmenini bıçaklayan / döven / öldürmeye teşebbüs eden öğrenciler "normal" okullarda okutulmaya devam ediliyor ?

Eğitim sistemimiz ana okulundan başlamış kokmaya, ilk okulda çürümeye ve ...

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • bitlikarinca @bitlikarinca

    Çok mu zor ulan getirin kuzey avrupadan bir heyet, adam etsinler şunu. Gurur yapılacak mesele değil bu

  • Ahmed Erdoğan #_# @aerdogan17

    son 15-20 yıldan daha önceki dönemde de verilmiyordu sadece belli başlı öğretmenlerin (çoğu da 35 yaş üstüydü) özverisiyle o konular sınıfta anılıyordu ki... onlarda tabiki son 15-20 yılda emekli oldular...

  • memedeath @memedeath

    Çünkü çocukların eğitiminin %90' ı ailede verilir. Bir ćocuk günde 5,5-6 saat okuldayken geriye kalan yaklaşık 18 saat evdedir. Yani okulda ağırlıklı olarak öğretim yapılabilirken eğitimin ağırlığı ailededir.
    Kuzey Avrupa ülkelerindeki uygulamaların işe yaramamasının en büyük sebebi ise orada ilk-orta-lisedeki öğrenci sayısı birkaç yüzbin iken Türkiye'de yaklaşık 12,5-13 milyon öğrenci bulunmaktadır.
    Çözüm ise mecburi "Aile Eğitimi" uygulaması getirilmesidir (bence).

  • reducto @protego

    "Gelenek ve Görenek Öğretmeni" Öğretecekleri gelenek ve görenekleri şimdiden hayal edebiliyorum. İstemez kalsın.

    "Neden binlerce işsiz öğretmen varken sınıflar kalabalık?" Çünkü daha fazla öğretmen almak demek daha fazla insana maaş vermek demek, bazı kişilere tırtıklayabilecekleri daha az para kalması demek. Bu yüzden.

    Bu ülkede biyoloji dersi kaldırılıp yerine din dersi kondu. "Neden binlerce işsiz öğretmen varken çocuklarımıza istediği dilin dersi verilmiyor?" Bu soruyu cidden soruyor musun?

    "Neden herkes okutuluyor ? Neden serseri tarzı öğrenciler okullarda barınmaya devam ediyor ? " Çünkü hükümet için ilkokul/lise vs. bitirme oranı yüksek çıkması gereken bir istatistik. Bu yüzden ilkokulda lisede vs. çocuklar derslerden geçirilir. Hükümetin düşüncesi "nasıl olsa üniversite sınavında elenecekler" mantığı.

    Toplum içinde nasıl davranması gerektiği konusuna gelirsek, bu okulda öğretilebilecek birşey değildir. Aileye, çevreye ve genetiğe bağlı olarak gelişir ve okula geldiğinde zaten iş işten geçmiş olur. Okullarda böyle şeylerin öğretilmesi olacak iş değil. Bunun yanında, oturup kalkması, sözleri saygı vs. X kuşağı Y kuşağı için bu sözleri söylüyordu, Y kuşağı da Z kuşağı için aynılarını söylüyor. Z kuşağı da sonraki kuşak için aynısını diyecek. Hiçbir kuşak kendinden sonraki kuşağı beğenmiyor. Yaptıkları batıyor. Kuşak çatışması bu. Hiçbir kuşakta sorun yok. Kuşakların birbirini anlayamaması var. "10-20 yaş arası" diyerek "Şimdi gençler" anlamında cümle kalıbını kullanmanız ve Z kuşağını hedef göstermeniz de bu durumu özetliyor zaten. Yaşınız kaç bilmiyorum ancak sizden sonraki kuşağı bu kadar eleştirmeden önce biraz kuşak çatışmaları konusunda araştırma yapmanızı öneririm. Bu konuda çuvaldızı kendinize batırmanız gerekiyor. Şu videoyu izleyebilirsiniz https://www.youtube.com/watch?v=YJtCZZ5dy-g

    Bir de, soru işaretinden (ve diğer noktalama işaretlerinden) önce boşluk bırakılmaz.

    • bosu @bosu

      @protego Aman efenim eleştirisel tam sizlik bir mesaj yazmışsınız, yine şahsa hitap şekliniz yerlerde, artık alıştık birşey demiyoruz size. Lâkin, Fransızca' dan dilimize geçen yaklaşık 5.000 bin kelimeyi ne çabuk unuttunuz ? Fransız Aralığı nedir, ne değildir biliyorsunuzdur diye düşünüyorum, hoşçakalın.

    • reducto @protego

      @bosu Eleştiri kaldıramıyorsanız eleştiri içerikli yazılar paylaşmayın o zaman 🙂 Yazımda hakaret yok argo yok ima yok. "Hitap şekli" konusunda nasıl yargılarınız var anlamakta zorlanıyorum.

  • reducto @protego

    O ortalama pek gerçeği yansıtmıyor esasen. Çoğu öğrenci o sınavı umursamadığı için soruları sallayıp geçiyor. Alanı sözel falansa zaten matematiğe hiç bakmıyor. Yoksa tamam ülkede gerizekalı çok ama o kadar da değil 😀