#TeknoYardım Selamlar herkese,
3 ay önce aldığım ve kesinlikle düşürmediğim Seagate taşınabilir HDD'de ilginç bir problem oldu, içeriğine yeniden erişmem çok önemli bu yüzden yardım edebilecek birileri çıkarsa çok makbule geçer. Yıllardır virüs bulaştırmadığım ve her zaman HDD'yi bağladığım laptopumdan bir film atıp acelem olduğu için atma işlemi biter bitmez harddiskin kablosunu çektim. Sonrasında Android TV'ye bağladım görmedi. Dönüp tekrar laptopa bağladığımda görseldeki gibi gördü ve bilgisayarıma girdiğimde üstteki barda yeşil yükleme efekti oldukça yavaş bir şekilde dolmaya başlıyor ve sonlara doğru gelip daha da ilerlemiyor. Disk yönetimini açmaya çalıştığımda pencere açılıyor ama bilgiler asla gelmiyor. USB kablosunu çektiğim anda HDD ile ilgili tüm işlemler anında gerçekleşiyor. Harddisk içi boş bi şekilde açılıyor, disk yönetimi geliyor vb. Stellar Phoenix Windows Data Recovery programı ile bir şeyler yapmayı denediğimde de aynı sorunla karşılaştım. Partitionları görünteleyecek ve düzenleyecek kısma girmiyor, loading kısmında kalıyor. Kabloyu çıkarınca anında açılıyor..
Daha sonra live Ubuntu üzerinde çalıştırmayı denedim. HDD'yi bu kez ismiyle gördü ama açmaya çalıştığımda "an operation is already pending" uyarısı alıyorum. İçerisindeki verilere zarar vermeden geri döndürmenin yolu var mıdır?

"acelem olduğu için atma işlemi biter bitmez harddiskin kablosunu çektim"
Yapma bunu yapma 😀
@mbehicozbey Şaka bir yana linkteki hard diski live lubuntu üzerinden okunabilir şekilde mount etmiştim (ne tuhaf bir cümle oldu bu ya) https://teknoseyir.com/durum/821419 bence bir flash belleğe lubuntu kurup şansınızı deneyin 😀
Ohh, buz gibi soğuk su 🙂
Sanal değil ubuntu live cd ile boot edip deneyin. Tahminimce erişirsiniz disk içeriğine.
Sanal tabirini doğru mu kullandım emin olamadım şimdi. Usb'ye ubuntu çekip usb üzerinden boot yaptım ve kurulum yapmadan çalıştırma ile devam ettim.
@mbehicozbey Sanal deyince VM içine kurmuşsun gibi anlaşılıyor. Sen doğru yapmışsın aslında sadece yanlış anlatmışsın.
Kabloyu çektiğiniz anda sorun olmuş olabilir. İnternetteki yöntemleri deneyin. Olmazsa büyük ihtimal devre kartı bozulmuş olabilir.
Benim durum bu rehberdeki gibi kompleks değil sanırım. Diski analiz ettirdiğimde partition düzgün bi şekilde çıktı ve içerisinde tüm verilerim duruyo gezdim baktım. Şu anda şöyle bir problem yaşıyorum, bu dosyaları kopyala dediğimde hedef directory olarak sadece ubuntu/home içeriği çıkıyor, bir diğer harici diske nasıl ulaşabilirim?
R Studio diye bir program var onu kurun bilgisayara oradan görme şansınız olabilir. O şekilde de göremezsen format atın diske(böylelikle görme sorunu düzelecek) ve hiç yazma işlemi yapmadan R Studio programı ile silineni kurtarabilirsiniz. HDD'yi harici olarak bağlayın tabi tüm bu işlemleri yaparken. Benzer problemi bu şekilde çözmüştüm.
Live Ubuntu üzerinden testdisk ile verilere ulaşabildim ve başarılı bir şekilde başka bir kaynağa kopyaladım. Herkese çok teşekkür ediyorum.