Şu videoda 3.00 ile 4.30 arasında belirtilen durumu anlayamadım,eğer anlayan bir arkadaş varsa ve izah ederse sevinirim.
Anlamadığım kısım,operatörden hat üstüne cihaz alınıyor buraya kadar tamam ama sonrasında birde kredi kartından (videoda söylenen farzı misal olan 4000 tl lik tutar) taksitli olarak karttan çekiliyormuş.İşte tam olarak burayı anlamadım,hem kredi kartından çekiliyor para,hem de hat üstüne fatura ile ödeme çıkacak.

Canlı yayın | Telefon pazarında düşük fiyatların nedeni!

Kimi telefonlar lansman fiyatlarına göre çok daha düşük olarak firma garantili alınabiliyor. Peki bu nasıl oluyor?
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Mr.Bell @mr-bell

    Bana mantıklı gelmedi ama dedim belki bilmediğim farklı bir durum vardır,bilen varsa izah eder.

  • seroo @seroo

    eskiden oyle bir durum vardi. hala var mi bilmiyorum. faturani odememe ihtimaline karsi teminat seklinde cekiliyordu

  • Yalçın Bahadır @ybahadir

    Saçma değil. Herkese zart diye kontrat çıkmıyor. Ama herkese kredi kartından çekmeli kontrat çıkıyor. Tabii kartında limit varsa. Ondan bahsetmiş. Kartımda limit varsa neden telefon alıp satıp çılgınca zarar edeyim ki? Nakit avans çekerim. Gerçi bazı kartlar nakit avansa kapalı olabiliyor. Ondan bahsediyor herhalde.

  • Yalçın Bahadır @ybahadir

    Benim asıl anlamadığım şey; Bir cihazı nasıl birden fazla kere satabiliyorlar? Operatör bayileri bir telefonu ancak bir sefer kontratlı satabilirler, ikinci kez satamazlar. Çünkü kontrata imei ve seri numarası bilgileri giriyorlar.

  • ALİ KÖPRÜLÜ @alikoprulu29

    Kafası karışmış olabilir, bence orada demek istediği 2-3 yıllık kontrat yapılıyor, müşterinin aldığı telefonun parasını peşin ödüyorlar müşteri telefon almadan çıkıyor, almadığı telefonun parasını fatura olarak operatöre taksit taksit ödüyor.

  • Mikail toretto @mikail-toretto

    olay şu benim bir tanıdık yaptı sanırım bunu.Şimdi bakıyor adamın hattan telefon tablet vs alınıyor mu ? alınıyorsa .Adamın hattından telefon yada tablet alıyor hani şu faturaya yansıyan tipten.Karşılığında adama para veriyor.Yani adam tableti sattığı kişiden satın alıyor gibi bir şey oluyor.Daha ucuza alıyor. Böylece ihtiyaç sahibi keş para alıp dükkandan çıkıyor ve taksitle türksele ödüyor.Ben bunda bir zarar göremiyorum bu sayede telefon fiyatları inanılmaz düştü.
    not:benim tanıdık tablette yaptı telefonda değil imei falan yok yani.

  • Mr.Bell @mr-bell

    @alikoprulu29 @mikail-toretto Ama faturaya ek bir de kredi kartından bahsediliyor, o kısma anlam veremedim,ya yanlış söyledi yada o şekilde bir şey var.