Asus teknik servisinde bizzat yaşadığım tecrübe
Düşürerek kırılan zenfone6 ekranını garanti kapsamına alıp sonra adresime kurye gönderip ücretsiz alıp gitmeleri 48saat sonra arayıp ekran elimizde yok gelmesini beklermisiniz yoksa size ücretini tazmin mi verelim bende ücret tazmini uygundur dedim ve adresinize 3güne bir zarf gelecek dediler ve o zarfı aldığınız yere gösterip 800tl ye kadar her ürünü alabilirsiniz dediler ve zarf ertesi gün geldi ve o zarf ile istediğim sıfır bir cihazı aldım değişik bir tecürbe oldu sorunumu yaklaşık 7iş gününde çözdüler çok memnun kalmıştım eskimiş zenfone6 dan da kurtulmuş oldum 🙂
Garanti mi yoksa sigorta mi?
Garanti!!!
@umtk
Vay be, baya iyiymis 🙂
Bunun nesi güzel ben anlamadım. Sistem söylediğiniz şekilde işlese dünyada telefon yapacak firma kalmaz
Benim tecrübem bu beni memnun ettiler? Firma kendisi bu hizneti verdi silah dayamadım ya kafalarına?
@umtk mutlu olmanıza lafım yok, ama sonuçta hakkınız olmayan birşey alıyorsunuz. Bilinçli olarak size bu hizmetin verildiğini sanmıyorum. Zaten olaya öznel yaklaşmayıp, genele bakarsanız sizde anlarsınız yorumumu. Sonuçta sistem mutlu olduğunuz şekilde işlerse ortada mutlu olabileceğiniz bir sistem kalmayacak onu ifade etmeye çalışıyorum.
@cursedelf evet şaşırtıcı değişik bir süreç geçtiği için yazdım ama sonuçta bunlar kurumsal firmalar ve bir kuruşun bile peşinde koşan markalar demek ki birşey gördüler çünkü ekran kırık görüldüğünde direk garanti dışına alınır genelde bende şaşırdım ya ekranı ücretsiz değişelim beklerseniz dediler yada beklemem derseniz ücret iadesi yapalım alfığınız yerden istediğiniz telefonu alın dediler.
@coke hocam peki şu durumda, sen a ürününü ithal eden ve o ürünün teknik servisini veren firmanın sahibi ve çalışanısın. Senden cihaz alan bir müşteri gidip a ürününü kırsa veya kullanıcı hatası olacak şekilde zarar verse, sen gidip ürünü yeniler misin? Ürünü bu şekilde yenilemenin adı "Sigorta"!dır ve bununda bir bedeli vardır, keza burda ürünün bedelinin geri ödenmesi söz konusu.
@umtk son yorumunuzu beğendim; daha mantıklı ve güzel bir açıklama olmuş. Teknoseyir kullanıcıları gerçekten diğer platformlardan daha anlayışlı ve tartışmaya açık. Amacım sizi yargılamak değildi yukarıda, yanlış anlaşıldı ise affola. Genel bir mantık çerçevesinde olaya yaklaşmaya çalıştım. Türk insanının yapısından ötürü (Örneğin amazon vb. firmalara karşı dolandırıcılık yapmak) biraz yaklaşımım sert bu konularda. @coke
@cursedelf açıkçası ekran kırıldığı zaman arada tanıdığım yakın olduğum firmalar ara ara memnuniyet için ücretsiz ekran taktıklarını bizzat biliyorum. Servis süreci bu hiçbir ürüne sigorta yaptırmam açıkçası *
@cursedelf sıkıntı yok türkiyede ki genel servis manzaralarını bildiğim için yadırgamadım böyle yaklaşmanızı biri bana bunu anlatsa yadırgardım açıkçası ama bu olayı yaşadım o kağıdı atmadıysam fotoğrafını çekip atabilirim isterseniz 🙂
@coke bana ilgili firmada çalışan kişilerin hatası gibi geldi daha çok
şans olmuş bu da arkadaşın başına gelmiş. Sonuçta arkadaşa söylediğiniz gibi jest olmuş, yeni telefonunu güle güle kullansın 🙂 @umtk Benim'de Samsung bilgisayarımın hatam olmasına ve ödemeye hazır olduğumu belirtmeme rağmen serviste ücretsiz klavye değişimi gerçekleşmişti (1 tuş kırılması yüzünden gitti komple klavye) ama yine aynı cihazın garantisi devam ederken arızalanan hdd'si için birşey yapmayıp kullanıcı hatası demişlerdi. (Aldığımın 10'uncu günü nasıl hdd bozabilirim !?)
Bunda guzel olmayan bir sey yok, sonucta o servis degistirdigi ekranin ucretini ASUS'tan alir ve ASUS onaylamazsa ya odeme yapmaz yada servis ile iliskisini keser. ( sanirim ).
Servis burada ya hata yapmis yada ozel insiyatif kullanmis artik bilemiyorum ama kesinlikle GARANTI durumu degil bu fakat yine de bu kotu degil, hos bir surpriz olmus.
Firmalar bazen boyle yapabiliyor, ben GTS250 videokarti 3 defa degistirdim her seferinde bir sorundan oturu baska GTS250 verdiler en sonunda yeni bir GTS450 ile sorunu kokten halletmislerdi 🙂
Saolun kullanmadım ki o alınan cihazı 😀 durumu pek iyi olmayan bir öğrenci kardeşime verdim zaten z6 yıda kullanmıyordum kötü gün telefonu idi köşede bekliyordu ihtiyacı olan birini görünce verdim kutusu açılmadan çürüyeceğine biri nasiplensin 🙂
İyi bir şey duyduk nihayet.
Servis iyi değil diyorlar hayırlısı bakalım benim ki gibi olur bakarsınız 🙂
Şanslı kullardansın belli ki 🙂 Bende batarya problemli zenfon 6 mı 3 aya yakın anca para iademi alabildim bu süreçte 3 defa gidip geldiğinide ekleyeyim.
bu ekran kırılma olayı bugün benim başımada geldi acaba yardımcı olur musun