Bilgisayarım arızalandı. İntel e7500 işlemci vardı. Az çok işimi görüyordu. Devri sona erdiği için yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Bilgisayarda bugüne kadar hiç oyun oynamadım. Tek yaptığım internette sörf; youtube'da video izleme, notepad+ ile basit html düzenleme, çok nadiren corel video studio ile video kesme.
Oyun oynamadığım için ekran kartı almayıp onboard kullanabilirim. Ve ya elimde amd hd5450 ekran kartı var. Ayrıca ssd ve hdd'ye de ihtiyacım yok. Ben aşağıdaki sistemi kendime uygun gördüm;
Kasa: corsair carbide spec 02
Psu: kasayla beraber corsair vs 550
İşlemci: intel 6600k
Anakart: msi z170 pc mate
Bellek: kingston fury 2400 mhz 2x4
Bilgisayarda overclock falan yapmam, nasıl gelirse öyle kullanırım. Sizin ayrıca tavsiyeleriniz nelerdir?
Bir diğer sorum; pc toplamak yerine macbook air 13 4gb bellek 128 gb depolama olan, 13 inç en baz modeli alıp, mac os ile tanışmalımıyım? #akış #macbook #sistemtavsiyesi
Macbooka yönel bence rahat edersin.
Orada da bir geçiş dönemi yaşayacağım. Harici harddisklerim falan var. Uyum sorunu yaşar mıyım yaşamaz mıyım? Bir de 4 gb bellek yeterli olur mu? Yükseltince bütçemi aşıyorum.
Bence Macbook'a geçişi ciddi anlamda düşünün. Üniversite için MacBook aldım fazlasıyla memnunum. 4 Gb ram'i cüzi bir farklı 8Gb yaptıktan sonra satın almanızı öneririm.
Belleği 8gb yapınca 3500 TL yapıyor. Zorlarsam alırım ama bir bilgisayara bu kadar para verince en az 7-8 sene iş görmesi lazım.
Teknoloji düşünüldüğünde 7-8 sene çok ciddi bir süre fakat 3-4 sene rahat kullanabileceğinizi düşünüyorum. @efe
Mac sistemlerde olabildiğince fazla ram olması en iyisi gerekirse bekleyin 16gb ram için para biriktirin. Macler genelde boşta ram bırakmamaya çalışıyor . O anlık ihtiyaç yoksa file cache olarak kullanıyor buda acayip hızlandırıyor bazı işleri . Ram'e ihtiyacı oldu mu salıyor programa yoğunlaşıyor .
Amacın bi kere alıp uzun süre kullanmak. E7500 işlemci 6 senedir kullanıyordum. Bozulmasaydı bilgisayar dahada kullanırdım. 6600k malum intelin son neslinin satışta olan en düşük işlemcisi. Alırsam uzun süre upgrade yapmam diye düşünüyorum. Mini itx de baktım hatta corsair air 240 çok hoşuma gidiyor. Ama yine toplarsam 6600k ile toplarım. Ya da biraz daha bekleyip i3 6300 satışa çıkarsa onu alırım. Taşınabilirlik çok önemli değil benim için bi kenara koydum mu hiç kıpırdatmam. Mesela notebook alsamda evden dışarı pek çıkarmam.
Mac mini olabilir, monitörüm vga çıkışlı, dönüştürü ile alabilirim. Bunu alınca da klavye mouse seti de almak gerekir. Elimde sandisk'in ssd si var. Fiyatı ucuz tutmak için harddiskli alsam, elimdeki ssd yi takabilir miyim ki? Eski cihazlarda vardı da son cihazlarda kaldırdılar diye hatırlıyorum ama emin değilim.