Ben işe girerken herhangi bir belge imza alamadım fakat sigortam yattı beni işten çıkartma yetkisine sahipler mi ne zaman bana tazminat öderler işten çıkarmakla alakalı hangi şartlarda bana tazminat öderler?
Teknoseyir gündemi
#TeknoYardım#wolverine#Computex2026#ControlResonant#yardım#RetroPC#TombRaider#OyunGündemineMalzeme#DubleksPC#AceCombat8Son bir saat içinde 263 ziyaretçi, 12 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
2 ay deneme süresi kafalarına göre çıkartırlar.
herhangi belge imzalamana gerek yok, sigorta girişi ve banka hesabına yatmış maaşlar da iş akdi sayılır.
Olmaz öyle saçma şey. İş sözleşmesinin kopyası çalışma ve sosyal güvenlik bakalnlığna gider. O olmadan hiç kimse resmen işe giremez. Resmiyette işsiz görünür. SGK primi yatırılamaz. Ama kanun nezdinde çalıştığını ıspatlayabilirsen sözleşmesiz geçirilen sürenin cezası karşılığında çalışmış sayılırsın. Ancak bu mahkeme kararı ile mümkün.
@ybahadir SGK konusuna hakim değilim, sürecin nasıl yürüdüğünü bilmiyorum. eğer dediğin gibi bir belge imzalamadıysa çok büyük ihtimalle SGK'da sahte imzalı bir işe giriş belgesi mevcut.
@ybahadir Artık öyle olmuyor olabilir, sgk primlerim yattı gayet
@cimadam Yeni durumdan emin değim ama zaten senin açından bir sorun yok. Sorun işveren tarafında olur. Sözleşme kanun gereği zaruridir. Eğer gerçekten imzalatmamışlar ise sesini çıkarma. Onlar senin peşinden koşsun. 🙂
@ybahadir kafası aşırı çalışan biri akıl vermiş muhtemelen. "sözleşme imzalatmazsan işçinin elinde belge olmaz, çıkarırken hak talep edemez" diye 😀
Herhangi bir belge imzalamadan işe giremezsin. Girdiğini sanırsın ancak. Hiç bir şey imzalamadı isen SGK primin de yatamaz. Banka hesabına para da yatıramazlar. İmzalamışsındır da sen hatırlamıyorsundur. Ya da çok acayip şeyler dönüyor demektir. 😀
Kagit uzerinde bir sekilde hallediliyor olabilir. 2010-2016 arasinda Turkiye’de bir firma icin calistim, sigortam hep yatti. Isten ayrildigimda kidem tazminatimi aldim hatta bir sure de issizlik maasi aldim. Gelgelelim isverenle aramizda imzali hicbir sozlesme yoktu. Gorusmeye gittim, ise kabul ettiler, sonra calismaya basladim.
Aynen böyle
Banka hesabını ( ıban ) kim vermiş.
DenizBank kendileri açtırdılar