Arkadaşlar çoktandır merak ettiğim bir konu var, su arıtma sistemlerinde kullanılan karbon filtresi ile atık su israfı yapmak zorunda olmadan su filtresi yapılabilir mi?Aklımdaki tam olarak şu; karbon filtresi ile saf suya yakın bir su elde edebilirsem (dikkat:saf su içilmesi zararlıdır) 4 litre filtre suya 1 litre filtresiz su ilave ederek, atık su israfı yapmadan suyu içilebilir seviyelere getirmek(Antep'te öğrenciyim 4 e 1 oranını buradaki suyun sertliğine göre salladım ).
Teknoseyir gündemi
#TozluRaflar#VatanBilgisayar#factorio#DoNotDisturb#filmseyir#Neklatek#CemYılmaz#Apple#TakipEdilesiYoutubeKanalları#TeknoYardım#ıphoneSon bir saat içinde 71 ziyaretçi, 23 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2023 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Karbon filtresi ile saf su yapamassin. Membran filtre lazim. Ki bunu yaparken bile 1 litre su icin 3 litre gibi oranlarla saf su uretirsin
Peki öyleyse karbon filtre tam olarak neyi tutuyor.
@muratavcith klor gibi kimyasalları tutmada iyi
@muratavcith mesela renkli kötü kokan bir kolonyayi karbon filtreden geçir renklendiricileri ve kokuyu yokettiğini görürsün geriye etil alkole yakin biseyler kalir
Ters osmoz olmadan saf su çıkmaz. Ters osmozda da suyun baya bir kısmı atık (reject) olarak atılır. Aktif karbon filtre de organik maddeleri tutmaya yarar.
Damıtma yöntemi tek çare o zaman .
@muratavcith Damıtma su arıtımı için mantıklı bir yöntem değil, ve yine suyla benzer kaynama noktası olan bileşikleri tam ayıramazsın. RO daha ucuza gelir muhtemelen membran fiyatlarına rağmen. Amaç sadece sudaki sertliği çözmekse eğer Brita gibi karbon + reçineli filtreler iş görür. Karbon organikleri tutuyor iyon değişim reçinesi de sudaki fazla sertliği alır.