Yeni eve taşındık. Gaziantep'in ilçesinden Gaziantep merkeze geldik. Oturacağımız binada herkes Kablonet kurdurmuş internet olarak. Altyapı sorguladığımda ise fiber internet var gözüküyordu 100 Mbit. Her neyse geçen günler (tam 13 gün önce) buradan türknet davet kodu istemiştim sağolsun bir arkadaş anında vermişti.

Eve 21.08.2021 Cumartesi günü taşınınca Çarşamba gününe kadar internetsiz kaldık. Çarşamba günü artık dayanamadım ve Kablonet'i aradım ben de şu akıllı sınırsız 100 mbit paket için. Ekip geldi evde tam kurulum yapmaya başlayacaklarken bi baktım Türk Telekom'dan bi çalışan beni arıyor. Türknet'den internet başvurusu yapmışsınız müsaitseniz geleceğiz felan dediler. O an öyle şok oldum ki bu gelenlere ne diyeceğimi bilemedim.

Allah'tan yeni gelmişlerdi ve işlemlere başlıyorlardı kabloları felan ayarlamışlardı hatta. Kibarca 24 ay taahhüt veremeyeceğimi ve Türknet'e daha önce başvurduğumu onların da birazdan geleceklerini söyledim. Sağolsunlar tavır felan yapmadan eşyalarını toplayıp gittiler. Ardından telekom'dan gelen arkadaş önce fiber kablo çektirmeniz lazım dedi dairenize.

Bana modem ile kabloyu teslim edip, imzamı aldıktan sonra numarasını verdi. Kabloyu çektirdikten sonra bana mesaj at yarın gelip yapayım dedi. Neyse kabloyu çektirdik apartmanda tek kablo çektiren ben olmuşum meğer 😀 Şu kabinde tek bağlantı bizim daireye ait. Yazının başında dediğim gibi binada herkes kablonet kullanıyor.

Umarım bir gün herkese nasip olur şu fiberi kullanmak. Gerçekten başka bir seviye bu. Teoride baya ileri hızı destekliyor. Bu arada verdikleri modem de TP Link Archer C5v modeli. Daha önceki modemim de tp link archer vr300 modeliydi. Gerçi artık bu modeme de ihtiyacım kalmadı fibere geçmemden dolayı. İsteyen olursa uygun fiyattan vereyim diyorum TS'den birine. Resimler de şu şekide:

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Suicide @suicide

    adamlar kimsenin kullanmayacagi yere altyapi çekiyor, saka gibi...
    buarada gule gule kullanin.

  • Nakahella @nakah

    Hayırlı olsun. Valla benim elimde olsa Kablonet'e 50 yıl taahhüt veririm. 🙂 Kablonet apayrı bir kalite. En ufak bir sorunda anında müşteri hizmetlerine bağlanıp hallettirebiliyorsunuz. Birkaç ay içinde Türknet'le çok sorun yaşayıp karşınızda canlı birine ulaşamadığınızda Kablonet'e geçiş yaparsanız aklınızda olsun baya iyi.

    • Enes İLHAN @enesilhan

      @nakah Çok teşekkür ederim hocam öncelikle sağolun 🙂 Kablonet’in iyi olduğunu zaten biliyorum fakat şu saçma tarifesi olduğundan dolayı çok sıcak bakamadım maalesef. Akşam 19:00 ile 00:00 arasında hız dörtte bir hızına düşüyor. Akşam 7’ye kadar full 100 mbit ama akşam 7’den sonra epey yavaşlıyor. Aile de benden hariç 4 kişi daha olunca sıkıntı olacaktı. Full sınırsız paketi de 149 TL epey pahalı geldi o yüzden mecburen turknet tercih ettim 🙂

    • redfox @redfox

      işyerinde kablonetten çektiklerimizi anlatsam roman olur.
      istanbul - aksaray
      sabit IP'yi kafalarına göre sık sık değiştirmek mi dersin.
      Arka sokaktaki inşaat sırasında kopan kablo sebebi ile bağlantımız gitmiş arıyoruz bölgesel arıza diye geçiştirirler. 3. gün sonunda sebebin bu olduğunu BİZ bulduk. Telefonda kendilerine ilettik.
      15-20 gün hat geri gelmedi.
      Çatır çatır fatura geldi. Biz iade talebinde bulumadığımız için faturanın TAM gelmesi normalmiş.
      (daha pek çok şey)
      Hattı kapattırırken niye hizmetimizden memnun kalmadınız anlayamadık diye şaşırdılar 🙂

      Türkiye üzerinde kullanmadığım servis sağlayıcı yoktur. (iş, eş dost, müşteri ...)
      Gönül rahatlığı ile iyisi yok diyebiliyorum topunun canı cehenneme.
      Satarken hepsi melek sorun çıkınca hepsi şeytan.
      Balık baştan kokuyor. BTK bunların cirolarından yüzde alıyor. Elinde MANYAK bütçe var.
      Müşteri şikayetlerine göre her türlü cezayı kesmeye yetkisi var. Elindeki kılıç keskin.
      Fakat yaptıkları tek şey vatandaşın KAZIKLANMASINA ortaklık.

    • Ekrem @huseyinekrem

      Tek başına kullanıyor adam, kimle ne sorunu olacak 😀

  • Ş.A.Y. @sahin

    Ben de TürkNet'e başvurdum. Daire içine kadar fiber var, sadece sonlandırması yapılacak. Bundan önce ev interneti tecrübem ADSL ve bir miktar VDSL2 ile sınırlı. Umarım farkı hissettirir. Yeni binadayım ve altyapı da yepyeni. Heyecanla bekliyorum bakalım 🙂