Aşağıdaki yazı bir akrabamın arkadaşı tarafından yazıldı,
Kimin yazdığı belli olmayan bir mesaj değil, sizlerle de paylaşmak istiyorum.
Sevgili arkadaslarim
Size dostum ve kardesim gibi sevdigim guvendigim Ermeni Hastahanesi Bashekim Yardimcisi Dr Tarik Turfan dan gelen bir bilgiyi ulastiriyorum
Değerli Dostlar,
Şarbon hastalığı ve salgını ile ilgili etrafta çok yaygın ve bir sürü çeşitli bilgi ve haber dolaşmakta, yoğun yazılıp çizilmektedir. Ben, bu yoğunluğa katılıp sıradan bilgiler iletecek değilim. Ancak, değerli sınıf arkadaşımız ve hayatı boyunca çok başarılı veterinerlik yapmış bulunan Mehmet Orhan Tolon dostumuzun biraz önce bana telefonda ilettiği bazı önemli hususları sizlere de yazıp, dikkatinize sunmak istedim.
1. Türkiye'deki şarbon salgını, şu anda, bilinen ve tahmin edilen boyutların çok çok üstünde ve ciddi bir durumdadır.
2. Eve et ve et ürünleri almayı durdurmanın yanısıra, dışarıda da yemek yenmemesi, eve sipariş verilmemesi gerekmektedir.
3. Et tüketimi yanısıra, en az onun kadar önemli olarak, süt ve süt ürünlerinde de dikkatli olunması gerekmektedir.
4. Özellikle dondurma kesinlikle bu sınıftadır.
5. Ayrıca, peynir, tereyağı gibi ürünler için de özenli olmak gerekir.
6. Şarbon, hayvan dışında da bulunduğu ortamda çok uzun seneler yaşamakta imiş. Örneğin, 10 (on) senelik bir hayvan postundan, bir çocuğa bulaşma vakasının yaşandığını bile söylemekte Orhan Tolon arkadaşımız.
Dolayısıyla, Orhan ile birlikte tekrar özenli ve dikkatli olmanızı hatırlatırız. Her daim sağlıklı günlerde olunuz.
Selamlar ve sevgiler.
Tuncay Akoğlu
Tavuk eti?
Tavuk bu sınıfa girerse sporcular kazan kaldırır.
@zirkenyum protein alazsak, yıkılır hep onlar.
Dikkatli olun diyorlar lafın özü, bilinçli olalım bence de.
@johnsmith Hocam aylardır yoktunuz, hoşgeldiniz.
Dikkatli olmakta fayda var. Sonuçta bu şarbon bir gerçek. Ortaya çıkan bazı şeyler var. Ama yapılabilecek şeyler çok az. Bu ürünlerin çoğu temel besinler. Eğer evde hayvan besleyip kendi ürünümüzü üretmiyorsak biraz işimiz zor. Süt ürünleri (peynir, tereyağ), dondurma vs hep Pastörize edilen ürünler. Pastörize edilen üründen de bu şey geçiyorsa öldük resmen.
Birde işin mizah yönü var. Bu kesin Trump'ın işidir der kaçarım.
@vt-dogy Eldiven takmak yasak ne demek yahu? Neyin kafası?
@vt-dogy Şikayet et diyeceğim de Türkiye burası kimi kime şikayet edecen
@vt-dogy Okulda bi İNSAN yok mu dekan rektör falan?
@vt-dogy Yatay geçiş için merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş diye bir olay var, ona baktın mı?
milleti korkutmayın şarbon marbon yok 3-5 hayvanda var diye dellallik yapmayin