Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Ege Denizi. 17 Ağustos 2014'te NASA astronotu Reid Wiseman tarafından çekilmiş.

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan Ege Denizi. 17 Ağustos 2014'te NASA astronotu Reid Wiseman tarafından çekilmiş.

Son bir saat içinde 195 ziyaretçi, 36 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Ya çok ilginç geliyor bana. Mesela buradan istanbul da görünüyor, neredeyse afrika da.
Baktıkça insanın içi acıyor ya.ah ismet ah
#EgeDenizi #Uluslararasıuzayistasyonu #Nasa #ReidWiseman #uzay #uzaydançekim
#akış 😀
Kamerayı 1-2 santimetre çevirse bende çıkacağım ama çevirmemiş 🙂 (Antalya)
Senin de çıktığın bir tane daha var. 🙂
Çok teşekkür ederim Hamdi Bey 🙂 Gözlerim kapalı çıkmış 😛
Yeni adalar da verdik yakın zamanda.
İstanbul'u izliyorum gözlerim kapalı.
Orhan Veli
Ulen şurdaki adaların neredeyse hepsi gavurun.
gavur çekmişse, acaba hangi pis emelleri için dir diye düşünmeden edemedim :)))
böyle bakınca dünya ne güzel. deniz,kara,hava var.binalar yok,beton yapılar yok,insanlar yok..
sınırlar yok şiddet yok huzur var resmen. uzaya gidelm yşamaya
Vaybe o adaların sadece bir kaçı bizim, ufukdan gördüğümüz adalar ufukdan göremeyenlere ait, adamlara lozanda burnumuzun dibindeki adaları hibe etmişler, egede olmuş yunan denizi böylelikle, denizde onların havada onların biz onlarla havada daha çok taciz yer denizde de önlemeye uğrarız Bu fotografla bizim için yüz karası başkada birşey değil.
Hatırladığım kadarıyla adalar Trablusgarp Savaşı sonrasında Uşi Anlaşması ile kaybedilmişti. Dolayısı ile son Osmanlı Meclisinin yayınladığı Misak-ı Milli sınırları içersinde yer almamakta. Lozan görüşmelerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin yenı sınırlar için dayananak olarak kullandığı belge Misak-ı Milli olduğundan ortada 'hibe' benzeri bir durum yok gibi gözüküyor.
Lozanda bazı adaların Türkiye' ye verilmesi söz konusu idi, lozana giden bilge ulu heyet o adaların güvenliğini sağlayacak yeterli donanma gücümüz yok diye elinin tersiyle yunana verdi, Trablusgarp savaşında yapılan anlaşma uyarınca geçici olarak italyanlara bırakılmışdı o adalar, ama italya anlaşmaya sadık kalıp geri vermedi.2. dünya savaşında italya kaybedince, o adalarda sahiplerini arar oldu, Türkleri ve yunanlıları çağırdılar bu adaların akıbeti ne olacak diye, en azından bizim ülkemize yakın olan adaların bize verilmesi söz konusu idi, ama dönemin hükümeti, biz 2. dünya savaşına girmedik ve herhangi bir çıkar peşinde değiliz yanıtını verdi ve gitti adalarımız tamamen ellerin oldu. Sana bununla ilgili kaynaklarda sunabilirim. Ben 90 ların ortalarında orta okuldayken, adıda aklıma İrfan Ç. hocamız sınıfda bize haritayı göstererek, ''Gençler olurda biriniz bu ülkede belli bir makama erişirseniz bu adaları geri alın'' demişdi halen hatırlıyorum.
Dışı seni yakar içi bizi Reid Wiseman 🙂
O bizim olması gereken adaların Yunan olduğunu gördükçe üzülüyorum.
o bizim olması gereken adalar aslında hiçbirimizin değil. dikkatli bakın hiç sınır YOK. sınırlar sadece haritalarda var.
Ne ada geyiği dönmüş arkadaş. Bizim olmayan adalar bizim değildir. Ağlamaya lüzum yok.