Bizim insanlar da gerçekten ahlak falan yok ya bunu yapan çocuğu bulup cezasını vermeleri lazım çok ağır bir şekilde. Özellikle bu akran zorbaligi bitmedi gitti arkadaş ya

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Hybrid @hybrid

    Endüstri meslek liselerinin ortamları çok kötü oluyor. Bütün halkı suçlamak doğru değil. Annesi çocuğun yanında canlı cenaze lafını etmeseymiş keşke çocuk o durumdayken onu duyup anlıyorsa daha da kötü hisseder.

    • Temp @temp

      @hybrid Anaokulundan liseye kadar zorbalığın her çeşidine şahit oldum gerek bana gerekse başkasına. Sanıldığından daha fazla zorbalık dönüyor okullarda. Kimse de umursamıyor. Olan da çocuğa oluyor tabi. Ailelere ve okul yetkililerine büyük iş düşüyor.

    • Hybrid @hybrid

      @temp Öyle hocam ondan zaten çocuğunu özel okula göndermek isteyeni anlıyorum. Çocukluktan çok ağır psikolojik hasar alıp ömür boyu atlatamayan insanlar var. Okul ortamı ve hapishane ortamı aslında benzer. Güçlü olursanız sizi ezmeye kalkmazlar bir gruptan olursanız gene size bulaşamazlar. Ailelere iş düşüyor fakat yani fakir bir ailenin sabah 7 de çıkıp 8 de eve giriyorlarsa pek bir şey yapabileceğini sanmıyorum. En fazla spora yazdırır. Okullar asıl çözüm bulmalı fakat sınıf mevcutları yüksek okul yönetimi yada öğretmenler sınıf dinamiğini anlayamıyor.

    • Temp @temp

      @hybrid Yalnız ben anaokulundan liseye kadar da özel okula gittim zorbalığın özelde daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Çünkü gelen kitle şımarık paralı kitle.
      Tabi belki de ikisinde de aynıdır bilemiyorum.

    • Hybrid @hybrid

      @temp Hocam devlette bayağı kötü. Özellerde öğrenci daha az en azından. Dershane deneyimim var özel okul deneyimim yok. Dershaneler çok iyiydi aşırı güzel vakit geçirdim insanlar birbirine insan gibi davranıyordu. Şimdi o dershaneler liseye dönüştü işte keşke bütün okul hayatım orada geçseydi dedim. Devlet okulunda hiç bir şey öğrenemediğimi dershaneye geçince görmüştüm. Okul eğitimin verimi aşırı düşük verilen kitaplar rezalet kötü.

    • Temp @temp

      @hybrid Tamamen şans işi.

  • tigiy @tigiy

    Cok üzücü Allah yardımcıları olsun. Yapan çocuk cezasız kalmamalı

  • ozeba @ozeba

    Okullarda zornalığa en ufak taviz verilmemesi lazım. Ama olanı söyleyeyim size, çocuk istediği kadar istediği kişiyi zornalar ve sen disiplin cezası verecek olursun il ilçe mem den geri döner ceza. Çocuğa ödül vermiş olurlar.