genetik konusu ne kadar önemli bir şey değil mi ya?

doğdunuz; hangi şeylere yatkın olduğunuz, hangi hastalıklara karşı çok daha savunmasız olduğunuz, ömür boyu hangi renkte gözlerinizin olacağı, boyunuzun en fazla ne kadar uzayabileceği, saç renginiz, çoğu davranışınızın temeli, vücudunuzun hangi olaylara ne tür tepkiler vermeye istekli olduğu vs hepsi belli.

yani yaşanılacak şeyleri bir kenarda tutarsak doğra doğmaz hayatınızın geri kalan şeyleri için kocaman bir haritasınız ve yeni insanlarla tanışır tanışmak sizde baktıkları ilk şey genetik mirasınızın kocaman bir yansıması olan yüzünüz.

he bir de doğduğunuz çevreyi olaya eklersek çok ama çok ciddi anlamda kaderiniz çiziliyor. ha çok absürt çevrelerden çıkıp çok başka yerlere gelenler ya da tam tersi senaryolar da var ama bunlar bence çok ama çok nadir bir kısım haricinde istisnadan başka bir şey değil bence.

düşünüyorum, benim burada olup bunları karalıyor olabilmem bile genetiğin getirdiği belli başlı konulara olan eğilimlerinden dolayı bunu okuyanlarla karşılaşmamdan kaynaklanıyor.

yani bakıyorum, sonradan öğrenilen şeyler vs de bir miktar değiştiriyor insanı fakat yine de bunun da sınırları genetiğe dayanıyor.

yaşam çok ama çok değişik bir olay. ne bileyim bahsetmiştim demin, sokakta karşılaştığım herhangi bir insan bile beni ilk gördüğümde genetiğime göre yargılayabiliyor.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Cenk Akay @cenk_akay08

    ben hayatta seçim olduğuna bile inanmıyorum. seçim bir ilizyon. yeterli işlem gücüne sahip olduğumuzda gelecek tamamen tahmin edilebilir olacak.

  • Mafyasus @bobrekus

    Sporda özellikle genetik çok önemli. Ben ne yaparsam yapayım hayalimdeki vücuda ulaşamayacağım misal 😀 Tabi bu demek değil ki sporu bırakacağım 😀

  • parka @parka

    Genetik önemli ya, eksik malzeme, hatalı parça ile geliyorsun ve önünde sorunlu yıllarca bir yaşam değiştirilemez bir durum. 🤣🤣

  • Höşelek @benvaryaben

    Komunist olma sebeplerimden bir tanesi.
    Belli konularda avantajlı insanlar sırf kontrol edemedikleri durumlar yüzünden daha üst veya daha alt sınıfta yaşamak zorunda değillerdir.
    sırf daha zeki doğdun daha iyi şartlara sahipsin diye zengin olmak zorunda değilsin.
    diğer yandan sırf zeki değilsin diye asgari ücretle sürünmek zorunda da değilsin.
    kaldı ki kapitalist düzen nerde ahlaksız hırsız var onun yanında. piyasada dürüst ahlaklı bir iş kalmamış.

    • bitlikarinca @bitlikarinca

      sen tam bir kapitalistsin joe, yazdıklarını tekrar oku 😀

    • Höşelek @benvaryaben

      @bitlikarinca fakirken bunları söylesem kapitalist olduğuma inanabilirdim. Ancak hali vakti yerinde evim arabam ve ortalama bir gelirim olduğu için bunu söylemek pek mantıklı bir çıkarım olmasa gerek. Hoş kendimi ispatlayabilme gayesi içerisinde de değilim. sistem değiştiğinde her şeyimi ortaya dökmeye hazırım. bu işten de oldukça zararlı çıkabilirim. ama uzun vadede gelecek kaygısı olmayan insani değerlerin ön planda tutulduğu bir ortam hayali herşeyden daha ağır basıyor. benim kaygılarım belki ömrümün yarısını yedi bitirdi. maksat çocuklarımız kurtulsun.