Biz de diyoruz ki bunlar en ufak detayına kadar düşünüyor, rengini bile ince düşünüp belirliyor vs. Şuna bak, her dağıtım ayrı telden çalıyor. Ben The Matrix'i ilk 2000'de kaçak vcd'den izlemiştim ama o zamanki rengini niyeyse 2008'deki gibi hatırlıyorum. Çok küçüktüm tabii hatırlamayıp sonradan 2008 versiyonunu aklıma kazıdığım için öyle hatırlıyor da olabilirim.

renkten ziyade kırpılması problem. kadının beli yok ggörsellerin dördünde.
Aslında şu açıdan problem değil: Çekerken zaten set monitöründe bu çerçeveler çizgilerle görünüyor ve en darına göre çekiyorlar, zaten baştan "bu kısımlar görünmeyecek, ona göre açıyı ayarlayalım" diyorlar yani.
matrix benim aklımada hep 2008 blu ray release gibi
şimdi hatırlayamadım ama bunu takip edip filmleri yönetmenin istediği, sinemayla aynı renk yapısında restore eden proje vardı. hepsi aynı hikaye olsa da renk anlatıya çok etki ediyor.
Her formatta ayni rengi tutturmak mumkun degil. Yapimcilar tuttursa bile her izleyici baska bir renk gorecegi icin pek de onemi kalmiyor. Ben bu resmi yanyana duran iki monitor arasinda tasidigimda bile sonuc degisiyor. Kim bilir siz ekraninizda ne goruyorsunuz. Izleyicinin renk gorebilme kapasitesini, kisisel renk algisini vs soylemiyorum bile.
Hocam onun etkisi bir yere kadar, yine çok fark etmeyecektir. Şimdi kırmızı elmanın tonunu tutturmakla elmayı birinde yeşil yapıp diğerinde kırmızı yapmak aynı şeyler değil neticede.
@alipektas renk isiyle ilgili hem basili hem de sayisal materyallere dair epey tatsiz anilarim var. Renk isi cok sorunlu bir konudur.
Paylasimdaki durumun gercek oldugunu kabul edersek, bu farkliliklarin ozensizlik mi, hata mi yoksa tercih mi oldugunu bilmek zor. Dediginiz kadar bariz bir farklilik hatayla olamaz ya da en azindan olmamali. Fakat yonetmenlerin zaman icinde farkli tercihler yapmasi olmadik birsey degil. Degil filmin rengini degistirmek, sahnelere gorsel ekleyen Lucas gibi enteresan yonetmenler de var. Bu filmin yonetmenleri de az enteresan tipler degil.
Renk algilama diyince 2 hafta oncesinin bir haberi aklima geldi. "Dogru renk"in gercek hayatta bile tartismali olabilecegine enteresan bir ornek. https://sports.yahoo.com/articles/confirmed-serie-change-colour-controversial-155500152.html