ViewSonic VP2772 27 inç monitör İncelemesi
Günümüzde 27 inç monitörler FHD ve 2560x1440 olarak ayrılıyor. Yüksek çözünürlüklü monitörler genelde daha üst seviye panel kullanıyor ve profesyonel kullanımı hedefliyor. ViewSonic'in çözümü de en iyi örneklerden.
Anıl
yahu arkadaş bunlar hiç mi küçülmezler , 27 inç ne ya 🙂
Erdem
1hafta icindeki iki tane monitör incelesi fazla ama neyse artik...
Ziyaretçi
Teknoseyir bana zorla ips panel aldıracak ya, şu panel kalitesine bak muhteşem ama işte şu tepki süresi adamı öldürüyor, ips paneller hiçbir zaman 2 ms tepkime süresi ile çıkmayacak mı ?
Yakın zamanda incelemelere uyup, ips monitör almış biri olarak diyebilirim ki. O renkleri, canlılığı ve kaliteyi yaşadıktan sonra, ne verdiğiniz para ne de çok dikkatli bakmadığınız sürece oyunlardaki farkedemeyeceğiniz gecikmeler zerre umrunuzda olmuyor.
Efendi.CLK
Aldığını model nedir? tecrübelerinizi yazarsanız iyi olur, zira bende şu sıralar Dell U2412M ile P2414H arasında karar veremiyorum, belki birilerine iyiliğiniz dokunur.
iki modelde birbirlerine çok yakın performans değerlerine sahipler. p2414H güncel bir monitör ve fiyatı daha uygun duruyor. eğer 120 pixel lik dikey fark ve pivot özellikliği sizin için önemli değil ise p2414h modelini tercih etmenizi tavsiye ederim, 27 inch altında piyasada bulabileceğiniz en iyi monitörlerden birisi.
Aldığım monitör asus mx239h, zaten tek pişmanlığım 27" almamış olmam alırken çok büyük gelmişti fakat bi süre sonra ufak bile geliyor 🙂 Geçen yaz bende çok araştırdım hatta kesinlikle benq va led monitör alacağım diyordum, fakat ips monitör incelemeleri tam üstüne geldi ve bu modelde karar kıldım. Yazdığınız 2 modele de baktım gayet iyi görünüyorlar fakat tepki süreleri 8ms, o yüzden oyunlar konusunda nasıl olur bilemiyorum. Aldığım monitöre gelince amatör olarak şöyle bir kıyaslama yapabilirim daha önceki monitörüm samsung syncmaster lcd monitör idi. Bu sebeple ilk kurduğumda karşılaştığım renkler gerçekten inanılmazdı. Kusur olarak ise ışıklar kapalı iken panelin kenarlarından ışık sızmalarını hissediyorsunuz ama bu çok rahatsız edici değil zaten film ya da oyun başladı mı göremiyorsunuz bile. Oyun bakımından da söyleyebileceğim arkadaşımın dell tn panelli 120hz 2ms monitörü ile de karşılaştırma fırsatım olduğu için söyleyebileceğim; Pro düzeyinde değilseniz farkı anlayamıyorsunuz, üstelik beraber dizi falan izliyorsanız yan açılardaki kayıplar yüzünden iyiki ips almışım dedirtiyor 🙂 Umarım yardımcı olmuştur.
Yararlı bir paylaşım kutlarım .General Mobile Elite İncelemesini bekliyoruz ...
Akala
Hocam boşuna beklemeyin, birçok kez bu konuyu açtılar inceleme gelmeyecek, general mobile teknoseyir'e karşı ilgisiz bir tavır sergilediği için ürün incelenmeyecekmiş.
Levent Abiye yapılan yanlışlıkları yeni gördüm , http://teknoseyir.com/107033/haftalik-gundem-degerlendirmesi-31-mart-5-nisan-2014/
8:23 de açıklanmış , bu saatten sonra üzerine düşmemek gerek ... ( Teknoseyir %100 haklı)
Tektaş
Levent babaya yapılan yanlışlık bütün teknoseyire yapılmış sayılır. Ne General Mobile alın nede aldırın. Yerde bulsanız bile bi tekme atın gitsin. Levent abi gibi bu sektörün en delikanlı adamına yapılan saygısızlığı asla affetmeyelim!
selma
Bu General Mobile firması istediği kadar Teknoseyiri kaale almasın tüketiciler olarakta bizde kendilerini sallamayız. Zaten başka yerde şöyle bir incelemesine baktım tırt bir cihazmış 500TL ye olursa belki acır alırım.
çelik
o kadarda abartma bence telefon iyi ama firmanın tutumu yanlış maalesef
selma
Bence iyi telefon değil.
Tektaş
o inceleme asla gelmeyecek...
Bora
İyi fikir. 🙂
Neşet
Altnoktacık başına 10bit aralık toplamda 30bit renk paleti sunsa da, 24bit çalışan yazılımların çıktısına ne katkısı var, bunu da halkın öğrenmesi gerek. Şimdi google'dan aramasın herkes 🙂
Akala
Evet ya, gerçekten monitörler sıkmaya başladı. HTC ile bağlantınız var mı hocam, eğer bağlantınız varsa desire 816, 610 incelemeleri çok güzel olur, tabi telefonlar daha türkiyede yok ama dışarda satıştalar. Eğer onlar olmazsa Desire 601 bile yeter bana şahsen.
http://www.htc.com/tr/smartphones/htc-desire-601/
Zoom
Çağrı arkadaş bu bilgi aktarma işini yapamıyor.Murat Gamsız bir süre sonra Çağrının yapması gereken bilgileride, kaynamasın yada atlanmasın diye hatırlatmak zorunda kalıyor..çok takılıyor ve bu durum izleyeni sıkıyor.İşin nasıl yapıldığını bilmekle,nasıl karşı tarafa aktarılacağı ayrı şeyler..Kusura bakmayın...
Ziyaretçi
ya abi tamam monitör güzel ama bu renk doğruluğunda, bu kalitede, bu ayarda daha küçük bir şey yok mu? Hem bütçemize daha uygun olur hemde fotoğraf işlemek için işimizi görür. Bunlara şimdilik ulaşamıyoruz(m) maalesef..
Asus PA246Q var. Murat gamsız incelemesini yapmıştı.
24inç - 1920 x 1200px - AdobeRGB ve gerçek 10bit P-IPS.
İnceleme için teşekkürler... Ben 21/9 oranındaki monitörleri tercih ediyorum artık. Masa başında daha iyi. Asus MX299Q'nun siparişini verdim. Tek korkum 5 ms olması. Umarım oyunlarda sorun yapmaz....
Ziyaretçi
ASUS PA279Q incelemesi haaaaaala yapılmadı 🙁
Ziyaretçi
ips panel candır can 🙂
yalnız arkadaş tahtaya sözlüye kalkmış öğrenci modunda anlatıyor biraz 🙂
wax
8-bit renk derinliği yani çöp. Profesyonel mi? Asla değil.
Ziyaretçi
09:20 sağ üst tarafta ışık sızması var.
pahalıya almışsın adamı
Çok pahalıymış kardeş 🙁
Nikotin
Çağrı bitirdin beni . Yabancı yok be kardeşim biz bizeyiz 🙂
vp2772 daha pahalı olabilir ama bence bir önceki monitörün vp2770 in renkleri daha iyi arada çok fark var. 72 doğru renkleri veriyor dediniz ozaman 70 başaralı bir model değil.Birde 70 in siyah dağılımı daha iyi 72 de ışık sızmaları belli oluyor.
Yanlış bir yanılgı; profesyonel, pahalı monitörlerin renkleri guzel göstermesi.
Renk skalası gosterme yeteneginde iddali olmayan monitorlerde renklerin vp2770 e gore bile cok cafcaflı goze hoş gorundugunu farkedebilirsiniz, televizyonlarda ise çok daha goz alıcı bir durumlar karsilasabilirsiniz. Ama senaryo, bu tarz tv ve monitorleri görüntü üzerine renklerin doğrulugunun ön planda olduğu İş yaparken kullanmaya gelince size saç baş yoldurtup vakit kaybı yaşatır.
Belki kendimi yanlış anlatmış olabilirim.Bu iki ürün aynı klasmanda olduğu için doğru renk gösterme konusunda karşılaştırabilir diye düşünüyorum.Eğer vp2772 daha doğru renk gösteriyorsa vp2770 renkleri normalden daha canlı gösteriyor.Vp2770 in siyah gösterimide daha iyi gözüküyor ve vp2772 de daha fazla ışık sızması var.Profosyonel monitörde önemli olan renklerin güzel gözükmesi değil doğal, gerçeğe en yakın olaması gerektiğinin farkındayım.
Ziyaretçi
"Yanlış bir yanılgı" derken?
Ziyaretçi
Dünyadan haberiniz var mı bilmiyorum ama dolar 3 ay önce daha yüksekti.
batuhan bengü
abi siz siyah beyaz renk geçişi falan koyuyosunuz ya, ben bişi anlamıyorum. benzer bi monitörle de kıyas olarak koyarsanız bu resimleri daha doğru olmaz mı sizcede?
Bir eski modelle yan yana koyduk zaten.
Ziyaretçi
1200-1300 tl olsada alsak 😀
doktor
bu monitörü 1920x1080p ekran kartının ayarlarından görüntüyü ölçeklemeden ortada bırakırsa oyunlarda abartı bir ekran kartına gerek kalmaz
Çağrı bitimde güzel konuya parmak bastı bukadar büyük ekran yüksek parlaklıkta adamın gözünü oyar ileride katarakt yapar.
doktor
Çağrı'nın bahsettiği F.Lux 'u yüklemek isteyenler için link.
https://justgetflux.com/
Teknoseyir ekibinin yerinde olsam kesinlikle şöyle bir test yapardım. 1 mslik led bir monitör ile ips monitörü yan yana koyardım. İkisinde de fifayı açardım. Ghosting denen olay yeşil zemin üstünde çok net görülüyor. Böylece ms denen olayın çok önemli mi yoksa satış stratejisi mi olduğunu rahatlıkla anlardık. Kimisi önemli diyor kimisi önemsiz zira. Maalesef tüm interneti aradım bu tip bir test yok. Sürekli Battlefield gibi oyunları gösteriyorlar. Teknoseyirde de öyle maalesef. Bu oyunlarda ancak renkleri görüyoruz. Sonra yanına aynı anda LED monitör açmadıktan sonra o farkı da anlayamıyoruz. İçimden hiç gelmese de bu eleştiriyi yapmak zorunda kaldım kusura bakmayın Teknoseyir ekibi. Şimdi 1780 lira para verip monitör aldım. Ama oyunlarda nasıl çıkacak hicbir fikrim yok maalesef. Bu yüzden bu monitör incelemeleri bence çok yetersiz kalıyor maalesef.
bonbreka
FIFA ve bazı fps oyunlarında (mavi gökyüzüne bakıldığında) çok göze batıyor bu durum gerçekten, artık üşenmeden gidip mağzada test etmek gerek.
savaş
Abilerim zopoyu bekliyoruz incelerseniz gerçekten çok iyi olacak telefonun incelemesini bekleyen çok insan var.
can ekener
Bu videoda arka tarafta inanılmaz bir gürültü kirliliği var. Konuşma sesleri, vızıldama sesleri, kapı açılma kapanma sesleri, maalesef benim gibi kulaklık kullanıyorsanız çok yorucu oluyor, acaba yöneticiler bu videoyu bu nedenle yeniden inceleyebilir mi?
Full HD monitör'ü, benim emektar netbook'tan izlemek çok acı 🙂 inceleme için teşekkürler.
babacan
2004 ten beri samsung 1100df 21" crt monitör kullanıyorum.
murat
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/viewsonic_vp2772.htm
Paralelport
Link için teşekkür. Gerçi daha Prad.de'nin 2770 incelemesini okumaya başlamış değilim ki buna geçeyim:
http://www.prad.de/new/monitore/test/2013/test-viewsonic-vp2770-led.html
Ürün TR'de piyasaya girmiş, fiyat beklenildiği gibi :/
Mehmet
2013 ocak ayında viewsonic monitör aldım ,8 ay sonra görüntü gitmeye başladı kapatıp açınca geçiyodu sonra hiç geçmemeye başladı görüntü gidincede içerden seri olarak klik sesi gelmeye başladı ,kvkya yolladım geri geldi hiç bir sorun görülmedi yazıyordu raporda ama monitör düzelmişti,taki bugüne kadar gene aynı şeye başladı ama şimdi daha nadir.
Ben bu markayı 90lardan beri bilirim görüntüsünü överlerdi satın aldım görüntüden memnunum lakin bu kadar kısa ömür olurmu ,panel güzel ama devre elemanları en ucuz skaladan seçilmiş sanırım.
Ziyaretçi
Çok güzel bir inceleme olmuş teşekkürler. İncelemeyi izlerken bir an çok korktum tv de ölü piksel var diye, ama sanırım sizin fotoğraf makinesinde varmış. 🙂 3:27 de altta belli oluyor.
Yaya
Multirotor ütü ultrabook falan gelicek mi?
özkan abiyi özledim ya 😀
4ever
çağrı kardeş önceden yarım saat ne diyeceğini cümlelerini falan ayarlarsan daha akıcı olur. konuşman.
Kaan
Hep IPS inceliyorsunuz bi kere de AMVA monitör inceleyebilir misiniz?