Eco Ultra Motor Yağı
Fosil yakıtı hammadde olarak kullanan birçok sektör artan fiyatlara bağlı olarak yeni arayışlara girdi. Bu firmalardan biri de motor yağı üreticisi Universal Lubricants.
Kullanılmış motor yağı özelliğini kaybetmez sadece kirlenir mantığıyla hareket eden firma oto servislerinden topladığı atık yağları yeniden kazanmanın yolunu buldu.

Kullanılmış motor yağını tekrar rafine edip daha sonra bazı kimyasallar ekleyen Universal mühendisleri piyasadaki petrol hammaddeli yağlardan farksız geri dönüştürülmüş yağa ulaştı.

Ucuz hammadde sayesinde üretim maliyetlerini düşüren, karbon izini alatan ve geri dönüşümü destekleyerek müşterilerinin beğenisini kazanan Universal Lubricants yıllık 5,5 milyon litreye varan motor yağ üretiminde geri dönüşüm oranının sadece %10 olduğunu söyleyen firma yetkilileri bu sayede yabancı kaynaklı petrole bağımlılığın da azaldığını belirtiyor.
video için
http://www.gorukleenerji.com/eco-ultra-motor-yagi/

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Dünyanın En Verimli Güneş Enerjisi ile Isıtma Sistemi: Lubi
Cam görünümlü duvara monte kollektörler güneş enerjisini ısıtma amaçlı kullanıyor.

Şık görünümlü güneş kollektörleri ofisler ve iş merkezleri için uygun yapıda üretilebiliyor.

Yüzde 80.7 ısıtma verimi ile güneş enerjisi teknolojisinde en yüksek değere ulaşan sistem üzerinde 906 delik bulunan 900×320 mm polikarbon panellerden oluşuyor.

Lubi adı verilen paneller şu andaki güneş kollektörlerinden yüzde 18 – 58 daha verimli olması ile güneş enerjisi ile ısıtma alanında dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Lubi güneş kollektörleri dışardaki çevre sıcaklığını 45 derece üstüne çıkarma kapasitesine sahip olup bu özellik coğrafi ve hava koşullarına bağlı olarak binaların ek ısıtma ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeydedir. Lubi metrekare başına 800 watt güç üretebilmektedir.

Konu ile ilgili video aşağıdadır.
http://www.gorukleenerji.com/dunyanin-en-verimli-gunes-enerjisi-ile-isitma-sistemi-lubi/

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Piranha Nano Bot Geleceğin Teknolojisini Suya İndirdi
1997 yılında kurulan dünyanın ilk moleküler nano-teknoloji firması Zyvex, alüminyum muadillerinden %75 daha hafif, %40 daha dayanıklı ve %400 yakıt verimli Piranha nano-botu Washington’da düzenlenen Sea Air Space Show’da tanıttı.
piranha-bot
16.5metre uzunluktaki insansız deniz aracının sırrı ise ileri teknoloji karbon-fiber gövdesi. Karbon nano-tüp teknolojisi kullanılan bot hafifliği ve dayanıklılığı sayesinde yakıt ikmali yapmadan 5185kilometre yol kat edebiliyor.
Deniz korsanlarıyla mücadele ve oşinografik incelemeler için geliştirilmesi düşünülen nano-botun teknolojisinin yaygınlaştırarak yakıt verimli deniz taşmacılığının gelişmesi için çalışmalar sürdürülüyor.
video için
http://www.gorukleenerji.com/piranha-nano-bot-gelecegin-teknolojisini-suya-indirdi/

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Güneş Enerjisi İle Dünya Rekoru
Birleşik Arap Emrirlikleri’nde 47 yaşındaki Haidar Taleb, kendi tasarladığı güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalye ile dünya rekoru kırdı.4 yaşından beri tekerlekli sandalye kullanan Haidar Taleb, kendi tasarladığı ve güneş panellerinden oluşan sistemi kullanarak 320 kilometrelik yolu sadece güneş enerjisi kullanarak kat etti.

gne_enerjisi_tekerlekli_sandalye2

Engelli insanların hertürlü zorluğa göğüs gerebileceklerini kanıtlamak amacı ile yola çıktığını belirten Taleb, aynı zamanda da güneş enerjisi ile çalışan tekerlekli sandalyelerin kendi gibi insanların hayatına birçok kolaylık getirebileceğini de göstermiş oldu.

Finansmanının Masdar tarafından üstlenildiği bu proje Guinness rekorlar kitabına da geçti. Toplam 320 kilometrenin 120 kilometrelik kısmını 14 saat içerisinde ve saatte 20 kilometre hızla tamamlayan Taleb, kendisine ait olan bu alandaki rekoru da kırmış oldu.

video için
http://www.gorukleenerji.com/gunes-enerjisi-ile-dunya-rekoru/

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Güneş Enerjisiyle Çalışan LCD TV
Birçok ileri teknoloji ürünün, tüketicilerle ilk kez buluştuğu CeBit Almanya Fuarında Samsung dünya devi olduğunu bir kez daha kanıtladı.
Elektrik şebekesinden bağımsız çalışabilen, güneş enerjisinden ve hatta odadaki ışık kaynaklarından bile enerji üretebilen güneş panelleri kullanan şeffaf LCD televizyon prototipi bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi fuar ziyaretçilerini karşılıyor.
1920 x 1080 çözünürlükte çalışan 115 ekran televizyon 10 parmak algılayabilen bilen dokunmatik ekrana sahip

video için
http://www.gorukleenerji.com/gunes-enerjisiyle-calisan-lcd-tv/

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Apple Yakıt Hücreleri Üzerinde Çalışıyor
Macbook,iPhone ve iPod modelleriyle mobil elektronik tahtına oturan Apple uzun süre de kalkmaya niyetli olmadığını gösteriyor.

2 ay önce güneş enerjisi üzerine birkaç farklı teknolojinin patentini alan firma bu hafta içinde yakıt hücresi patenti başvurusu yaptı.Haftalarca şarj olmayan mobil elektronik cihazlar üretmek isteyen Apple çözümü yakıt hücrelerinde arıyor.

Bataryalar ve yakıt hücreleri üzerinde yoğun çalışma yapan Apple gelecek nesil modellerinde müşterilerine farkındalık ve yenilenebilir enerji temalı ürünler sunmak istiyor.

Yüksek kapasiteli güç depolama kapasitesi yanında düşük ağılıkları nedeniyle yakıt hücrelerine yönelen Apple bozuk para büyüklüğünde yakıt ikmal kartuşları üretmeye çalışıyor.Su ve sodyum-borohidrür karışımı yakıt hücrelerini tercih eden Apple, yakıt kartuşlarını yeniden doldurulabilir ya da geri dönüşüme uygun tasarlayacak.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Google Güneş Enerjisine 94Milyon Dolar Daha Yatırıyor
İnternet teknolojileri ve hizmetleri yatırımları kadar yenilenebilir enerji yatırımlarına önem veren Google 4 yeni güneş enerjisi projesi başlatıyor.
Sadece birkaç ay önce çatı üstü fotovoltaik projesine 74milyon dolar ve Brightsource Energy’nin Mojave Çölündeki projesine 168milyon dolar yatıran teknoloji devi 94milyon doları daha güneş enerjisine ayırdı. Recurrent Energy’nin 4 yeni projesine fon oluşturan Google yenilenebilir enerji yatırımlarında toplamda 915milyon dolara ulaşmış olacak. Sacramento/Kaliforniya yakınlarda inşa edilecek 4 tesiste üretilecek toplam 88megavat güç 13bin evin elektrik ihtiyacı karşılayacak.
Dahafazlası için http://www.gorukleenerji.com

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Japonya Aktif Son Nükleer Santralini Gelecek Ay Kapatıyor
Mart 2011’de Fukushima Daiichi nükleer santralindeyaşanan felaketten beri büyük sıkıntılar çeken ve çok hızlı çözümler üretmek için radikal kararlar alan Japonya sadece 1 ay sonra nükleer güçten elektrik üretimini tamamen durduracak.
1970 yılından beri nükleer santraller inşaa eden Japonya toplam elektrik üretiminin %30’unu nükleer güçten karşılıyordu. Tedbir amaçlı durdurulan santrallerin tekrar faaliyete geçmesini istemeyen Japon halkı iradesini kullanarak santrallerin tekrar faaliyete geçmesine izin vermedi. Ülke çapında yapılan anketlerde halkın %80’nin nükleer güvenlik programlarına inanmadığı ve %50’sinin nükleer santrallerin tekrar faaliyete geçmesini istemediği ortaya çıkınca devlet ve hükümet tüm üretimi sonlandırma kararı almıştı.Bu kararla çok büyük yükün altına giren Japonya ilk olarak kömür ve fosil yakıtlara geri dönüş yaparak dengeyi sağlamaya çalıştı ancak bu kaynaklar ithal edildiği için yüksek maliyetli elektrik kullanmak zorunda kalan halk halen tsunaminin etkilerini yaşasa da kararından geri dönmedi. Orta ve uzun vade yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğine yatırım yapan adalar ülkesi çok büyük bir felaketten aldığı dersle geleceğini garanti altına almaya çalışıyor. Japon halkının gösterdiği yüksek iradeyi takdir ediyor ve ülkemize örnek olmasını diliyoruz.
Detaylar ve daha fazlası için ziyaret edebilirsiniz http://www.gorukleenerji.com

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Sharp Dünyanın En İnce Güneş Panelini Üretiyor
Güneş paneli teknolojileri ve üreticileri sıralamasında küresel liderlerden sayılan Sharp mobil cihazları hedefleyen yeni ürününü kullanıma sundu. LR0GC02 kod adlı solar modül 0,8milimetre kalınlığıyla mevcut en ince güneş paneli unvanını taşıyor.
Kompakt yarı iletken paketleme teknolojisiyle üretilen poli-kristal silikon fotovoltaik modül 300milivat enerji üretebiliyor. Mobil elektronik cihaz üreticilerinin(cep telefonu, mp3 çalar, vb.) istek ve ihtiyaçlarına göre ölçüleri ve şekli ayarlanabilen LR0GC02’yeözellikle akıllı telefon üreticilerinin talep göstermesi bekleniyor.
Doğa dostu elektronik cihazlar ve temiz enerji temasını mobil elektronik sektörüne kazandırmak isteyen Sharp LR0GC02 ‘den ayda 100bin adet üretim yapıyor.
Detaylar ve daha fazlası için ziyaret edebilirsiniz http://www.gorukleenerji.com

BeğenFavori PaylaşYorum yap

MIT Araştırmacısı Çimenden Güneş Paneli Üretmenin Yolunu Buldu
Doğanın yöntemlerini taklit ederek ucuz ve temiz enerji üretmenin yollarını araştıran MIT görevlisi Andreas Mershin, biyo-fotovoltaik panel üretmenin yolunu açtı.

Çimen balyalarını, tarımsal atıkları ve çeşitli ucuz maliyetli kimyasal maddeleri karıştıran Mershin çatıya sürülebilen fotvoltaik özellikli boya geliştirmeyi başardı. Doğada güneş ışığından enerji üreten çözümlerin hazır bulunduğunu tek yapılması gerekenin bu proteinleri çıkartıp, stabilize ederek yaşatmaya ve enerji üretmeye devam ettirmek olduğunu söyleyen Mershin sayesinde artık bu teknoloji mümkün hale geldi. Araştırmalarını özellikle gelişmekte olan ülkeler ve kırsal bölgelerde elektriksiz yaşayan insanlar için yürüttüğünü belirten Mershin’ in buluşu şu an için güneş enerjisinin sadece %0.1 oranını elektrik enerjisine çevirebilmesine rağmen gelecek için büyük umut vaat ediyor.
Detaylar ve daha fazlası için ziyaret edebilirsiniz http://www.gorukleenerji.com

BeğenFavori PaylaşYorum yap