• Keşfet
  • Videolar
  • Bloglar
  • İncelemeler

Bilgehan Korkmaz
  • Kullanıcıyı engelle
  • Kullanıcıyı bildir

Kayıt tarihi: 14.05.2014
1981, İstanbul doğumlu. 1990-92 yılları arasında bir zaman diliminde babasının hediye ettiği Commodore 64 ilk ev bilgisayarı oldu. 1996 yılında liseyi bitiremeden tasdiknâme ile okuldan "ayrıldı" ve 1997 yılında "iş dünyasına" adım attı. 1997 - 2001 arasında Mebil Büro Sist. bilgisayar teknik servis elemanı/satıcısı olarak çalıştı. Bu yıllarda değişik türde insanlarla tanıştı ve bilgisayar bilimlerinin çeşitli alt kollarına merak sardı. 2004 yılında profesyonel olarak yazılım sektörüne geçti. 2014 yılında Comet3D adlı kişisel oyun geliştirme projesini başlattı.
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Hiç bir motor tek başına herhangi bir şeyi sağlayamaz, mevzu da bu değil zaten. Nihayetinde en kaliteli tuvali ve boyaları satın almak insanı ressam yapamaz. Ama bu tuvali veya boyaları imal edenin sorunu değil, değil mi?

    Unreal Engine 5 vaadini gerçekten yerine getirebiliyorsa bu bir devrimdir. Motorun preview sürümünü 2021'in ilk aylarına kadar göremeyeceğimiz için teknik ayrıntılar herkese açıklanana kadar bir belirsizlik olacak. UE5'in ilk sürümleri yayınlandığında ve kaynağı da açık olacağından diğer motor geliştiricileri de bu ayrıntıları öğrenip istifade edebilecekler. Bu, önümüzdeki 4-5 sene içerisinde oyunlarda fotoğrafik gerçekçilik mevzusunun daha erişilebilir olabileceği anlamına gelebilir.

    https://teknoseyir.com/blog/unreal-engine-5le-birlikte-duyurulan-nanite-ne-degil-i

    15 Mayıs 2020 - 05:44 Beğen
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Türkiye'de insanları çıldırtan, DRM nedeniyle oynayamama olayının en iyi örneği Pusu: Uyanış'tır sanırım.

    Kutulu satın aldığınız oyunu aktive etmek çok sorunluydu. Üstelik aktivasyon sistemi bir kaç sene içinde offline oldu ve oyununuzu oynayamıyordunuz, büyük ihtimalle hala oynayamazsınız. Yapımcısı olan vatandaş resmi crack çıkartacağını falan söylemişti. Neredeyse on beş sene oldu hala çıkartacak. Sonra aynı vatandaş Nette Hayat isimli SecondLife klonu yapmaya çalışıyordu, hala aynı şeyi yapmaya çalışıyor olabilir.

    10 Aralık 2019 - 03:00 Beğen 3
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Muhtemelen bu yorumun çok genç ve sağlıklı olmandan ileri geliyor. Zira 35 yaşıma kadar ben de aynı böyle diyordum. 🙂

    01 Ağustos 2019 - 20:28 Beğen 3
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    UWP'nin bir çeşit tekelleşme girişimi olmadığını düşünmek zordu. Zira Microsoft'un bunu denemediği mecra kalmadı. Avrupa'da onlarca yıldır tüm cezaları neredeyse bu girişimlerden alıyordu. Genellikle başarısız oluyor gibi görünüyor, ancak sonra bir şekilde iyi toparlıyor.

    Tim Sweeney olayı konusunda size katılmam mümkün değil. Gerçekten aklından ne geçtiğini elbette bilmem mümkün değil. Ancak Quake karşısında kendi "Unreal" projesiyle boy gösterdiğinden beri takip ettiğim bir kaç saygın efsaneden biri, attığı adımlardan ne yapmaya çalıştığını az çok anlayabiliyorum.

    Açıkçası Steam gibi gerçek bir tekel varken Epic'i dolayısıyla Tim Sweeney'i tekel olmaya çalışmakla itham etmek, maalesef büyük oranda duygusallık. Son zamanlardaki "Epic Launcher telemetri verilerini Çin'e gönderiyor" iddiaları gibi bunlar da bir çeşit sahte bilgi üretiminin bir parçası gibi.

    Örneğin Microsoft'un telemetri verileri konusunda hakkında sayısız iddia var ve pek çoğu Microsoft tarafından cevaplanmıyor bile.

    Bu bilgiler bir şekilde bir yerlere siz izin verseniz de vermeseniz de gidecek, Amerika ve Çin arasında neden ille de Amerika'nın iyi çocuk varsayıldığı ise başka bir konu tabi. Bunları düşünmek için isyankâr sosyalist, Maoist, komplocu olmaya gerek yok. İnsanın doğası böyle sanırım.

    03 Haziran 2019 - 04:15 Beğen
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Bu işlemcileri etkileyen sorunun adı zombieload.

    18 Mayıs 2019 - 00:25 Beğen 1
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Optimist bir açıdan bakarsak konu bilgisayar öğrenmek ise eski bilgisayarlarla çalışmak nimettir 🙂

    26 Ocak 2019 - 13:34 Beğen 1
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    PhysX bir middleware olarak popüler oyun motorlarında (unity, ue4) varsayılan fizik modülü olarak çalışıyor.

    Uzunca bir süredir, PhysX'i motorunuzda kullanabilmek için NVidia ekran kartına ihtiyacı duymuyorsunuz. Ancak kartınız CUDA destekliyorsa otomatik olarak bazı hesaplamalar GPU'ya kaydırılıyor. Bu da bazı durumlarda ciddi performans artışı demek.

    NVidia'nın PhysX'i açık kaynak yapması çok da garip değil sanki. Benim görebildiğim kadarıyla firma ürünlerinin sınırlarını belirlemek konusunda çok da tutucu değil. En azından Gameworks kapsamında sunduğu bedava ürünlerde bedelini verirseniz çip üreticisi ayırt etmeksizin sizin için CUDA kodunu OpenCL, Direct Compute koduna dönüştürebiliyorlar. Böylece atıyorum NVidia GPU'da hızlı çalışan WaveWorks okyanus simülatörünü AMD grafik kartında OpenCL ile hızlandırabiliyorsunuz. Yani sizi kendileriyle kısıtlamıyor, çözüm sunuyorlar.

    PhysX'in açık kaynaklı olması Blender gibi yine açık kaynaklı DCC yazılımlarının ve motoru kullanmak isteyen bireysel kullanıcıların işini bilen mühendislerin elinden çıkmış iyi bir fizik motoruna erişebilmesi demek. Bence bu uzun vadede herkes için iyi birşey. 🙂

    09 Aralık 2018 - 20:37 Beğen 1
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Doğru, "mükemmel deprem" ifadesi Türkçe'de kastı aşan bir ifadeye dönüşüyor. Bunun nedeni "mükemmel" kelimesinin asıl anlamının değişime uğramış olması. Gerçekte "tam, kusursuz, eksiksiz, mütekamil" gibi bir anlamı varken, günümüzde olumluluk eklenmiş ve bu tarafıyla öne çıkmış. Aslında kelimenin gerçek anlamında bu "olumluluk" yok, yalnızca "tamlık" niteliğine vurgu var.

    Bu nedenle bazı insanlar "perfect" kelimesini çevirirken gerçek anlamına ithafen "mükemmel" kullandığında bize garip geliyor. Çünkü bizler çoğunlukla "mükemmel" kelimesinin olumluluk, övgü içerdiğini de düşünüyoruz. halbuki yukarıda da dediğim gibi yanlış düşünüyoruz. Tabi buna yanlış düşünmek demek de doğru değil. Doğal olarak kelime bir şeylere evriliyor. Her zamanki gibi...

    Örneklerle daha kolay anlatabilirim sanırım.

    Alttaki film adlarındaki "perfect" kelimesini Türkçe'ye "mükemmel" diye çevirirsek başka bir anlam ifade ederken "kusursuz, eksizksiz" diye çevirmek tümüyle anlamını değiştiriyor. Neyseki filmler dilimize günümüzde doğru bulacağımız anlamlarıyla çevrilmişler.

    "A Perfect Murder" Bunu "mükemmel" olarak çevirip yanlış anlayalım: "Çok acayip, çok güzel bir cinayet, off of her yer mis gibi kan."
    "The Perfect Storm" Bunu da "mükemmel" olarak çevirip yanlış anlayalım: "Mükemmel ötesi bir fırtına, en az elli tekne battı çok güzel oldu, balıkların karnı doydu."

    gibi...

    26 Ekim 2018 - 01:17 Beğen 1
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Tebrikler, koca koca tv kanallarındaki kof evrim tartışmalarına bakınca bu içeriğin seviyesi gerçekten çok yukarıda.

    18 Ekim 2018 - 01:09 Beğen 5
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Kesinlikle.

    09 Mayıs 2018 - 20:40 Beğen
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Vulkan, düşünülenin aksine OpenGL'in devamı değil farklı bir çalışma şemasına sahip yeni bir tür. OpenGL halen geliştirilmeye devam ediyor, geçen ay 4.6 sürüme ulaştı.

    27 Ağustos 2017 - 16:52 Beğen
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Aynı kadraja ait farklı aydınlık değerlerinde çekilmiş üç ve üçten fazla fotoğrafın birleştirilmesi işi Hamdi Kellecioğlu'nun dediği gibi HDR tekniğidir. Bu iş için benim yıllardır kullandığım LuminanceHDR isimli özgür bir yazılım mevcut. HDR'ye Yalnızca efekt gözüyle bakmak pek doğru olmaz. Burada maksat gözün gerçek hayatta nesneleri algılarkenki aydınlık değer aralığını fotoğrafta da yakalayabilmek.

    Gayri ihtiyari oyun motorlarındaki HDR ile karıştırılıyor ve "olmasa da olur bir efekt" muamelesi görüyor. Aslında her iki HDR tekniği de karanlık ve aydınlık alanlardaki ışık dengesini daha gerçekçi verebilmekle ilgilidir. Ancak oyun motorlarındaki versiyonu daha çok çevresel ışıklandırma ve tone mapping ile ilgili daha karmaşık bir konu.

    26 Ocak 2017 - 00:02 Beğen 2
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Avrupa ve ABD için Gülen bir tehdit değil. Dışarıda Gülen'i Türkiye hükümeti gibi terörist, birincil düşman gören insan/kurum sayısı neredeyse yok. Aksine Gülen Cemaati, bir çeşit radikal İslâm alternatifi olarak görülüyor. Üstelik dünya çapında eğitim ve sağlık hizmetleri vs. ile batıda pozitif çekim alanına sahip onlarca kuruma sahip.

    Ancak bu son olaylarla birlikte herkeste cemaatin gerçek gündemine dair kuşkular uyandığı da malum. Ne yazık ki bizi birincil derecede ilgilendiren mevzular ABD ya da Avrupa için daha alt sıralarda, zira onların da başında farklı sorunlar var. Muhtelemen darbe girişiminde Türkiye'nin Gülen'i işaret etmesi sebebiyle akademi çevresinde Gülen'i ve cemaati irdeleyen tezlere daha fazla rastlayabileceğiz. Ancak ABD'nin Gülen'i hemen yarın Türkiye'ye teslim etmesini beklemek ham hayal.

    Gülen'in ABD'den getirilebilmesi için uluslararası hukuk çarklarının doğru, yansız işletildiğini ispatlayan ciddi ve somut kanıtların Türkiye tarafından sunulması gerekiyor. Türkiye'nin bunu nasıl yapacağı ise muamma. Daha düne kadar Gülen cemaatiyle birlikte ülkenin idaresini elinde tutan bir hükümetin tüm açıklığıyla delil sunması nasıl mümkün olacak?

    Bu pilav daha çok su kaldırır.

    23 Temmuz 2016 - 00:33 Beğen 1
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Asus AMD Radeon R9 280 ve 280X hafıza soğutması olmayan kartlarda bir müddet sonra görüntüde bozulmalar olabilir. Bunun önüne geçebilmek için yoğun 3d grafik işlem yapan bir uygulamayı çalıştırmadan önce yönetim ekranından "Profile Overdrive" tabında hafıza saat hızını 1000MHz'ye indirmek gerekiyor. Bu, uygulamaya göre oluşturulacak profille otomatik olarak çözülebilir elbette.

    Kart satın almadan önce newegg.com gibi sitelerin kullanıcı yorumlarını gözden geçirmek çok elzem.

    12 Haziran 2016 - 02:12 Beğen
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Vulkan ile grafik programlama gibi niyetleriniz yoksa bir kaç ay beklemeden kurmayın derim. Bu halka açık ilk sürüm olduğu için sürücüler oldukça ham. Demoları kurup çalıştırmak isterseniz deneyin elbette. Ancak uygulamaların GPU kararlılığı bozulabilir. Özellikle AMD'lerde.

    17 Şubat 2016 - 19:47 Beğen
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    Twitter'a göz gezdirirken "Vulkan 1.0 relased!" gibilerinden bir anda ortalık karıştı, 1 saat sonra mailler geldi. 🙂

    17 Şubat 2016 - 19:44 Beğen 1
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    WebGL; Khronos Group isimli, içirisinde IBM, Microsoft ve Apple'ın da bulunduğu bağımsız multi-vendor bir topluluk tarafından geliştiriliyor.
    https://www.khronos.org/members/contributors

    Bahsettiğiniz türde bir "ön almacılık" girişimi ne teknik olarak ne de kanunen mümkün değil. Birleşik Devletler'de çok güçlü rekabet kanunları mevcut.

    Microsoft veya Apple bu tür teknolojiler karşısında alternatifini geliştirmeye çalışmak ya da varsa satın alım yaparak rekabete girmek dışında birşey yapamaz.

    "Oyunlar için Windows şartı" dediğiniz kısımda hakkınız var. Ancak, Khronos'un geliştirdiği Vulkan isimli yeni nesil grafik API'si, muhtemelen br kaç sene içerisinde yaygın kullanım oranlarına ulaşmış olacak.

    Bu sayede Linux, Windows ayırdetmeksizin tüm bilgisayar sistemlerinde gelişmiş grafikleri performans kaybı veya farkı olmadan görüntüleyebileceğiz. Valve, LunarG ve Imagination Technologies gibi dev firmalar bu yeni nesil API için çalışmalar yürütüyor. Valve aynı zamanda Steam OS ile pek çok oyunu Linux'a taşıyabilmişti.

    08 Ocak 2016 - 22:41 Beğen 1
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    - Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği'nin oyunların ÖTV'sinden evvel oyun/uygulama geliştiricilerin gelir vergisi yükünü hafifletmeye çalışması gerekmez mi? Hangi alanda küresel rekabet potansiyeli görüyorsan o alandaki yerel engelleri mümkün olduğunca ortadan kaldırmamız lâzım.

    - Demokratik ülkelerde STK'ların siyasal dengeye katkısı çok büyüktür. Pek çok noktada devletin hegemonyasının sınırları olduğunu seçilmişlere hatırlatır. Bir derneğin "görüşmeler yapıyoruz devletimiz onaylayacak inşallah" tarzında bir anlayışta olması sorunludur aslında.

    Türkiye'de dernekler ve sendikalarla ilgili tecrübelerim bana "boşa umutlanma" dese de şimdiden olumsuz bir ön yargı taşımak istemiyorum.

    Gerçek anlamda STK faaliyetleri yürütebilecekse adı ne olursa olsun bir STK'nın varlığı elbette olumlu bir gelişmedir. Zira bir üretici ancak kendisini temsil eden tüzel kişi ile devleti belli şeylere yönlendirebiir.

    21 Kasım 2015 - 17:46 Beğen
  • Bilgehan Korkmaz @gibraltar

    - Açık kaynaklı sistemlere katkı yapabilecek insanların sayısı, toplam kullanıcı sayısıyla karşılaştırılamayacak kadar azdır. "Gerekiyorsa sistemi değiştirebilirsin, lazım gelen özelliği sen ekleyebilirsin" gibi şeyler teoride mümkün gözükür, pratikte ileri seviye mühendislik yetenekleri ve tecrübe gerektirir. Açık kaynak yazılımların pek çoğu, programcının serbest zamanlarında oluşturduğu C ve benzeri dillerin kodlarından oluşur. Bu kod yığınları genellikle oldukça düzensiz ve bugludur. Üstelik pek az Linux yazılımı daha basit dillerle özelleştirilmeyi destekler.

    Doğal olarak, açık kaynaklı yazılımların mühendislik kalitesi oldukça düşüktür. Adam akıllı bir firmada bir kaç sene yazılım geliştirmiş biri dahi, açık kaynak herhangi bir yazılıma katkı yapmak için epey saç yolmayı göze almalı.

    Hayaller iyidir de işin içine girildiğinde işler öyle yürümüyor pek. Benim gündelik olarak Linux kullandığım zamanlarda bir takım efsaneler, özendirici hikâyeler dolanırdı etrafta. "Bir cerrah, sürücüsü olmadığı için Linux'da çalıştıramadığı web kamerası için oturmuş iki günde sürücü yazmış. Bakın herşey ne kadar kolay aslında" vs. değil tabii ki.

    - Linux'un doğuşu da pek çok muamma içerir. Aslen A. Tanenbaum'un Minix'inden türetilmiş, pek çok iyi yazılım mühendisi tarafından kötü tasarlandığı söylenen, GNU yazılımları sayesinde yaşamını sürdüren işletim sistemi çekirdeğinin adıdır.

    Bazı dağıtımların isminde görebileceğiniz GNU/Linux ibaresi, mantıken tüm dağıtımlarda olması gereken bir prefixtir. Zira GNU Vakfı olmasaydı muhtemelen Linux'un bir işletim sistemi olması mümkün olmazdı. GNU, bir kaç yıl öncesine kadar bunun üzerinde özellikle duruyordu, son zamanlarda bundan vaz geçerek yalnızca özgür yazılımlar barındıran GNU/Linux yazılımlarını resmi olarak tanır oldu. Bu dağıtımların listesi şuradadır: https://gnu.org/distros/free-distros.html

    GNU şemsiyesi altında geliştirilen yazılımlar linux çekirdeği vasıtasıyla çalışarak dağıtımın kendisini oluşturur. Ayrıca GNU Vakfı'nın on yıllardır üzerinde çalıştığı GNU/Hurd isimli bir işletim sistemi çekirdeği vardır. Bu çekirdek, şimdiye dek yalnızca Debian tarafından kısıtlı ir CPU mimarisi için kullanılmıştır (https://www.debian.org/ports/hurd/). GNU/Hurd temelde yine bir Unix uyarlamasıdır.

    - Popüler Linux dağıtımları pek çok kapalı kaynak kodlu özel yazılım barındırırlar. Örneğin, adam gibi çalışan sürücülerin çoğu donanım üreticisinin sağladığı kapalı kaynak kodlu sürücülerdir. Açık sürücüler, spesifikasyonlardan uyarlanmaya çalışıldığı için genellikle sağlıksızdır. Bu da, çoğu dağıtımın içerisine kapalı kodlu yazılımların zorunlu olarak konmasını gerektirir. Bunun neresi kötü? GNU'nun çıkış noktası; kapalı kaynak yazılımların açık alternatiflerini üretmek ve günün sonunda en küçük ayrıntısına kadar paylaşılabilir, incelenebilir açık sistemler geliştirmektir. Linux dağıtımları, kapalı kaynak kodlu yazılımları bünyelerine kattıkça asıl anlayıştan uzaklaştılar. Doğal olarak GNU kadar keskin olmayan, farklı özgür ve açık kaynak yazılım anlayışlarının doğmasına gerek duyuldu. (Open Source Initiative)

    Bu gösteriyor ki, GNU felsefesi her zaman dar bir programcı/mühendis kullanıcı topluluğu tarafından benimsenmiş olarak kalacak. Zira "kapalı yazılımları tümden reddetmek" gibi kesin hatları belirlenmiş, normal kullanıcı tarafından kolayca kabullenilmesi mümkün olmayan zorlukları var. Halbuki dünya teknik ayrıntılardan çok büyük oranda soyutlanmaya çalışıyor, doğal görülebilecek yüzeyselliğe doğru kayıyor.

    - Linux, olağanüstü güvenli bir işletim sistemi değil. Linux'da güvenliğin derecesini; katkıcıların kalitesi, katkıcıları yöneten sistemin istikrarı ve dağıtımın kullanım oranları belirliyor.

    - Linux, kimsenin bilmediği ezoterik araç gereçler sunup sizi fezâya gönderemez. Windows'ta yapamayıp da Linux'da yapabileceğiniz hiç bir şey yoktur. Ancak tam tersi durum Windows'da mümkündür. Windows; pazar payı ve donanım üreticileri üzerindeki hakimiyeti nedeniyle çok güçlü ve kararlı sürücülerle çalışır. Tüm donanımların kararlı çalışması neredeyse zorunludur. Linux dağıtımlarında donanımın temel işleri yapabilecek kadar çalışması çoğunlukla yeterlidir.

    - Valve ve Khronos'un üzerinde çalıştığı yeni gelecek nesil grafik API'si (Vulkan) büyük ihtimalle sürücü ve dolayısıyla CPU temelli darboğazları ortadan kaldıracak. Böylece bir kaç sene sonra Linux dağıtımları üzerinde çalışan pek çok AAA oyun görmek mümkün olabilir. Bu, linux dağıtımlarının pazar payını artırabilecek önemli bir etken.

    Ayrıca Valve'in Steam Box projesini de çok ilerilere götürecek bir gelişme.

    Tüm bu gelişmeler yaşanmadan evvel Valve'ın Linux'da OpenGL ile sıkı sıkıya çalışmalar yaptığı biliniyordu. Zaten bu çalışmalar neticesinde pek çok Valve oyunu Linux'da çalışabiliyor. Tabi bu başarıda SDL'nin yaratıcısı önde gelen katkıcılarından Sam Latinga'nın payı yadsınamaz (Şimdi Valve'de çalışıyor).

    - Açık kaynak dünyasının yazılım dünyasına ve iş modellerine katkıları yadsınamaz. Bu katkılar olmasaydı muhtemelen bugün çok daha farklı bir bilgisayar dünyasında yaşıyor olurduk.

    14 Mayıs 2015 - 16:13 Beğen 4
  • Durum (24)
  • Blog (1)
  • Yorum (19)
  • Takipçi (52)
  • Takip edilen (4)

Teknoseyir gündemi

#kediseyir#Apple#BirazMüzik#TeknoYardım#steam#ipadair5#freebuds#chatgpt#akış#Verilmişsadaka#Samsung

Öne çıkan videolar

Motor hacimleri kafa karıştırmasın

280

Haftalık Gündem Değerlendirmesi 2023/03

12

GALAX GeForce RTX 3060Ti GDDR6X 1-Click OC İncelemesi

1

YouTube'ta telif haklarını ihlal etmeden nasıl yayın yapılır?

297

Eski bir sisteme yeni ekran kartı takılırsa ne olur?

238
Tümünü gör

Öne çıkan bloglar

Suudi Arabistan'da Teknoloji Alışverişi ve Fiyatlar

9

Sokaktan Sahiplenebileceğiniz Kedi Cinsleri ve Karakterleri

14

Türk Telekom Sil Süpür Çıkmıyor Çözümü

29

Xiaomi Telefonlarda Test Menüsüne Nasıl Girilir?

2

iOS Sürümü Desteklenmeyen iPhonelara Uygulama Yükleme

5
Tümünü gör

Öne çıkan incelemeler

QMPlay2 masaüstü için açık kaynak IPTV player.

8

Plex

45

Dünyanın En İyi Asker Telefonu - Xiaomi Duoqin Qin 1s+

25

TURKCELL SÜPERBOX KULLANICI DENEYİMLERİM

57

Turkcell TV+ IPTV

98
Tümünü gör

Son bir saat içinde 503 ziyaretçi, 218 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.

  • © 2023 TeknoSeyir
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Kullanım Koşulları
  • Gizlilik Politikası
  • Sosyal Ağ Kuralları
    RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
    Sunucu desteği dgn teknoloji tarafından sağlanmaktadır.
Secured By miniOrange

Giriş yap

Aşağıdaki servisleri kullanarak hızlı giriş yapabilirsin
Şifremi unuttum
Hesabın yok mu? Kayıt Ol