tozlu raflarda yerini alması gerekir diye düşünüyorum piyasaya girişi ve biranda yok oluşu ilginç bir hikayesi var paylaşmak istedim.
RDRAM’i destekleyen ana kartlar ilk kez 1999’da piyasaya çıktı. Bu ana kartlar, 400 MHz ile çalışan ve 184 pin kullanarak 16 bitlik yol üzerinde 1600 MB/s bant genişliği sağlayan PC-800 RDRAM i destekliyordu. Veriler saat vuruşunun hem çıkışında hem de inişinde transfer ediliyordu. Bu RAM’ler, 133 MHz ile çalışan ve 168 pin kullanarak 64 bitlik yol üzerinde 1066 MB/s bant genişliği sağlayan o zamanın standardı PC -133 SDRAM den açıkça daha hızlıydı.
RAMBUS firmasının ürettiği RDRAM birkaç oyun konsolunda kullanıldı. İlk kez 1996’da Nintendo 64’te 8 bitlik yol üzerinde 500 MHz ile çalışıp 500 MB/s lik bant genişliği sağlayan 4 MiB’lik RDRAM’ler kullanıldı. N64’lerde RDRAM kullanmak maliyeti azaltırken RAM’e erişim gecikmesinin yüksek olması hoş karşılanmadı. Şimdilerde ise RDRAM, Sony tarafından kullanılmaktadır. PlayStation 2’de 32MiB’lik bellek ve çift-kanallı düzen kullanarak 3200MB/s lik bant genişliği elde ettiler. PlayStation 3’de ise RDRAM’in varisi olarak görünen XDRRAM’i kullandılar ve 256 MiB’lik bellekle 25,6 GB/s'lik bant genişliğine ulaştılar.

Logitech’in T620 Touch Mouse modeli tam dokunmatik yüzeyi ve hareketlere duyarlı faresini incelemeye aldım yaklaşık 1 haftadır kullanmaya katlanabildim benim beceriksizliğim midir bilemiyorum fakat tam anlamıyla insanı çileden çıkartan bir fare olmuş.
Teknik Özellikleri ve Değerlendirmem : Öncelikle ürünü tasarımı güzel olduğu için satın aldım macintosh farelerini andırıyor Gelişmiş 2,4 GHz kablosuz nano usb ile bilgisayara bağlanıyor. Güç tüketimi olarak 1 veya 2 AA pil ile 6 ay kadar şarj süresi belirtilmiş. Scroll özelliği tamamen dokunmatik ve çok hassas zaman zaman çift tıklarken dokunmatik Scroll devreye girip insanı çileden çıkartabiliyor aktif photoshop kullanan biri olarak 1 hafta kadar katlanabildim sağ sol tıklama yerleri dokunmatik değil klik sesini duyabiliyorsunuz. birde hala bulamadığım geçiş tuşu var nereye tıklayınca devreye giriyor bilmiyorum zaman zaman elim biyere çarpıyor ve pencereler arası geçiş tuşu devreye giriyor photoshop'ta seçim yaparken sık sık karşılaştım sonuç olarak tasarım güzel iş amaçlı kullanım için üretilmediği kanaatindeyim.

2009 Yılında Logitech Mx 1000 fare satın aldım 1 yıl kadar sorunsuz çalıştı daha sonra şarj sorunu yüzünden firmayla irtibata geçtim ürünün kodunu istediler ve yerine Logitech Mx 1100 bir üst modelini gönderdiler 1 yıl kadar dayandı garantisi bitmiş olmasına rağmen tıklama problemini firmaya bildirdim Firma Mx Performance gönderdi 1.5 yıl kadar kullandım ve yine tıklama problemiyle karşılaştım firmayı bildirmeye yüzüm olmamasına rağmen adamları arayıp hatayı bildirdim tekrar Mx Performance gönderdiler. bu gidişler forever logitech
ÖZELLİKLER
Asus Sabertooth 990fx v2.0
AMD CPU FX 8350
Cooler Master Gts v8
MSI GTX 780 LIGHTNING
CORSAIR 8X2 16GB DDR3 2400MHZ RAM
Corsair Force Gt 240gb
Seagate 3TB. ST3000VN000
CORSAIR RM850WATT PSU
CORSAIR OBSIDIAN 750d
Evet bir zamanların olayıydı RDRam ler. ama çok çabuk PC ortamından kayboldular.
3 yıl kadar kullandım p4 1.5 işlemciyle uçak gibiydi zamanında sonrasında anakarttaki tüm kondansatörler patladı tabi anakart çöp oldu.
aslında ucuz olsalardı DDR kadar yaygınlaşacak bir ram tipiydi. Şimdilerde ise GDDR'ları yerine gözünü diker gibi oldu ama gene kullanan olmadı fazla