Sony Xperia Z2

Şubat ayında gerçekleşen mobil dünya kongresinde tanıtılan Xperia Z2 nihayet ülkemizde satışa çıktı ve gecikmenin bir özrü mü yoksa avrupada kutu içeriğinde bulunan MDR gürültü önleyici kulaklığın ülkemizde ayrıca satılmasından mıdır bilinmez 2399 Lira yerine 2199 Liraya raflardaki yerini aldı. Ürünü henüz saatler önce satın aldığım için ön incelemede gözüme çarpan hususları sizlerle paylaşırken Z1 e göre ekran ve kasa kıyaslamalarımı da aktarmaya çalışacağım.

Sony Z2 de Z1 e nazaran kasayı neredeyse hiç büyütmemesine karşın ekranı 0.2 inç büyüterek bu konuda az da olsa avantaj sağlamış, suya dayanıklı kapaklar sol tarafta 2 yerine teke düşerken alt kısımdaki çok delikli hoparlör çıkışı 3 büyük delikle değiştirilmiş burada mono yerine stereo hoparlör kullanıldığının altını çizelim. Sim kart yuvası sağdan sol tarafa alınırken micro sd kart yuvası da soldan sağa getirilmiş.

Kutu içinden çıkan şeffaf ekran koruyucu artık parlak değil mat bu benim canımı sıktı çünkü mat ekrandan hoşlanmıyorum, gerçi mat olduğu ekran kapalı vaziyetteyken belli oluyor ekran açıldığında farkedilmiyor. Kutu içeriğinde avrupa ülkelerinde standart olan MDR NC31 kulaklığın çıkmaması hayal kırıklığı oldu, sony yetkililerinden kulaklığın satış fiyatının 200 lira üzeri olduğu bilgisini aldım ve 2399 lira yerine 2199 liraya satışa çıkmasının bir sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum. Kutudan çıkan kulaklık standart dandik kulaklık verdiği ses kötü diyemem ama 10 liralık bir kulaklıktan da aynı performansı alabileceğimi düşünüyorum.

4K video denediğim ilk özellik oldu, 15 saniyelik bir kayıt 100 MB yer kapladığı gibi 2 dakikadan sonra ısınmaya başladı, ilk günden elimde kalmasın diye daha fazla zorlamadım 😀 Kamerayı otofokus yönünden biraz geliştirmişler, elimi titreterek çektiğim resimler de gayet başarılıydı, bu konuda da gelişme kaydedilmiş.

Z1 ile aynı video ve resimleri açarak yaptığım karşılaştırma a Z1 in daha beyaza yakın daha aydınlık görüntü verdiğini Z2nin ise ana ekranda daha parlak olmasına karşın resim ve videolarda renklerinin daha doygun ve gerçekçi olduğunu farkettim. Son parlaklık ayarında ana ekranda Z2 daha aydınlık iken en düşük parlaklık ayarında daha karanlık oluyor, zannederim bataryayı acil durumlarda daha az tüketmesi için en düşük parlaklığı Z2 de daha da düşürmüşler. Görüş açıları muhabbetinden hoşlanmadığım için o konuyu özellikle pas geçiyorum normal bir kullanıcı telefona direk bakmak dururken 80 derece yatırıp bunun görüş açısı kötü, renkleri soluyor diye eleştirmez Z1 in ekranı da bence kötü değildi ama Z2 de yüzde 20 civarında bir gelişme olmuş.

Z1 ile Z2 de aynı mp3 leri açtığımda ses yüksekliği bakımından herhangi bir gelişme farkedemedim, müzik denince akla en başta gelen firma olmasına rağmen Sony hala şu ses işinin hakkını veremedi gitti. Su geçirmezlikten midir nedir hala gürültülü bir ortamda 50 saat çalsa duyamayacağınız bir ses çıkışına sahip. Ancak stereo hoparlör ses detayları ve berraklığı konusunda Z1 e fark atıyor, kulağıma yaklaştırdığımda Z1in aslında bir hoparlörünün olmadığını çok kirli ses verdiğini farkettim 🙂 Netlik konusunda gerçekten çok başarılı olmuş, HTC m8 in hoparlörü ile ses çıkışında kapışamasa bile temiz ses konusunda daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

Bataryasının da TFT ekrandan kurtulması ve 200 MaH lık artış sayesinde daha iyi olduğunu şimdiden söyleyebilirim. Saatlerdir oynuyorum yüzde 60 dan 30 a yeni düştü.

Konuşma yönünden karşı tarafın sesi bana pek farklı gelmese de aradığım birkaç kişi sesimin eskisinden net geldiğini söylediler, onların yalancısıyım.

Z1 bile çok hızlı bir telefon olduğu için Z2 nin ne kadar daha hızlı olduğunu farkedemedim ama muazzam bir menü geçiş hızına sahip, özellikle bir samsung kullanıcısının TW arayüzüne hayran değilse bu telefonu kullandıktan sonra eline samsung alacağını düşünmüyorum, menülerdeki sadelik bir tarafa telefonu kullanırken hiçbir fazlalığa rastlamıyor neye ihtiyacınız varsa ona jet hızıyla ulaşıp gereksiz zaman kayıpları yaşamıyorsunuz.

Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar, oyun - video - resim performansları hakkında bir süre kullandıktan sonra deneyimlerimi aktarabilirim.

Ben fiyatının 2199 liraya düşmesi ile birlikte G3 dahil 2014 ilk yarısının en iyisinin Z2 olduğunu düşünüyorum, Ankarada yaşıyorum, bugün telefonu aldıktan sonra yağışa yakalandım, telefonla konuşmaya, kurcalamaya devam edebildim eğer G3 üm olsa o muazzam lazeri şase yapmasın diye kimbilir nereye saklayacaktım 🙂

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 171

Sony CP-F5 USB Taşınabilir Şarj Cihazı 5000 mAH

Daha önce Teknoseyirde incelemesi yapılan Sony’nin Taşınabilir Şarj Cihazlarından CP-F5 ‘in teknik özelliklerini hatırlayarak bu tarz bir ürün satın almayı düşünenler için 7 aylık kullanıcı deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım.

-Ebatlar : 70.4 x 128.1 x 9.4
-Ağırlık : 156 Gram
-Kapasite : 5000 MaH
-Şarj Olma Süresi : AC adaptör ile 6 saat, USB ile 11 saat
-1,5 A çıkış sayesinde hızlı şarj
-Aynı anda hem kendini hem akıllı telefonu şarj edebilme
-İçinde kalan pil ömrünü işaret eden Led gösterge
-Apple, Android, Windows ve Blackberry ile uyumlu

Cihazı Xperia Z1, iphone 4 ve Lumia 820 de defalarca denedim , yaklaşık 100 kez şarj etmeme rağmen halen 3000 MaH lık Z1 i ve 1400 MaH lık iphone 4 ü dolduruyor içinde biraz daha kalıyor yani 100 kullanımdan sonra bile yaklaşık yüzde 95 kapasite ile çalışıyor ki buradan Sony nin kapasite kayıplarını en aza indirgediği iddiasının yerinde olduğunu anlıyoruz.

Şarj alışverişi sırasında ısınma minimum düzeyde, kesinlikle akıllı telefonlar kadar ısınmıyor bu yüzden gönül rahatlığı ile akıllı telefonunuz ile bağlı haldeyken yapışık olarak cebinize koyabiliyorsunuz. Xperia Z1 i yaklaşık 1 buçuk saatte 0-100 şarj edebiliyor. Kompakt tasarımı sayesinde taşınabilirlik olabildiğince iyi.

Masabaşında çalışan, elinin altında PC olan, mesaide veya okulda kolaylıkla priz bulabilenler için olmazsa olmaz bir ürün değil ancak işyerinde hareket halinde olanlar, sık sık yolculuğa çıkanlar, toplu taşıma araçlarında saatler harcayanlar için çok faydalı bir ürün.

Akıllı telefonların 3500 MaH seviyesini zorladığı şu günlerde hem kapasitesi, hem taşınabilirliği, renk seçenekleri, kalitesi ve fiyatıyla sınıfında alınabilecek en iyi ürün.
7000 MaH lık daha hantal ve çift çıkışlı CP-F2L ile karşılaştırıldığında 5000 MaH lık CP-F5 fiyat, taşınabilirlik yönleriyle öne çıkıyor, daha düşük MaH lı modellerin ise kapasite sıkıntısı olabileceğinden 5000 MaH şu an için en ideal seçim gibi duruyor.

Sony Centerdan 120 Liraya aldığım ürün şu an internette 100 Liraya kadar düşmüş, kutunun içerisinden Micro USB kablosu çıkıyor ancak USB AC şarj adaptörü çıkmıyor, açıkçası ürünün tek eksiği bu diyebilirim. Akıllı telefonunuzun adaptörünü kullanabilirsiniz ama sonuçta bir şarj ünitesi satın alıyorsunuz ve AC adaptörün içinden çıkmayışı bana biraz uyanıklık gibi geldi. Akıllı telefonunuzun başlığını kullanmayıp yenisini almak isterseniz Sony Center da bu başlıklar 40 Liraya satılıyor.

Şu an 2000-2500 liraya yeni bir telefon aldığınızı düşünün, bu cihaz sayesinde evinizden full şarjla çıktığınızda yaklaşık 8000 MaH lık bir potansiyeliniz oluyor, en yoğun kullanımda dahi batarya sıkıntınız olmayacak.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 13

Dyson DC52 Allergy Musclehead Parquet elektrikli süpürge

Dyson ın özellikle alerji,astım hastaları ve evinde küçük çocuk olanlar için çözümü olan Alerji serisinin son modeli DC52 nin teknik özelliklerini paylaştıktan sonra kısaca kullanıcı deneyimlerimi aktarmaya çalışacağım.

Motor Gücü 1300 W olan süpürge 290 W emiş gücüne sahip, bu değerlerin ne anlam ifade ettiğini sorarsanız piyasada birçok süpürge sözde daha çok motor ve emiş gücüne sahip ancak kullanımda dyson ın çok iyi bir emiş gücü olduğunu, rakamların tüketiciyi yanıltma amaçlı kötüye kullanıldığını söyleyebilirim, süpürge alırken kesinlikle o rakamlara aldanmayın.

Ürünün gürültü seviyesi 84 dB ve tek zayıf noktasının bu olduğunu söyleyebilirim, bu kadar pahalı bir süpürge daha sessiz çalışabilirdi diyebilirsiniz ama sağladığı avantajları görünce bu da nazar boncuğu olsun diyeceksiniz.

Cinetic Cyclone teknolojisi
Radial Root Cyclone™ teknolojisi
Ball™ teknolojisi
Musclehead başlık
Hijyenik ve hızlı hazne boşaltımı

Cinetic Cyclone : Siklon adı verilen 54 adet küçük parçanın merkezkaç kuvvetiyle çok hızlı titreşimi sayesinde tozu ve kiri ayrıştırıyor, dyson ın motoru korunmak için herhangi bir filtreye ihtiyaç duymuyor

Radial Root Cyclone : Dysonın hava akımını emiş gücüne çeviren bu teknolojisi sayesinde süpürge emiş gücünü asla kaybetmiyor.

Ball Teknolojisi : Dyson ın gövdesi bildiğimiz topa benzetilmiş, bu sayede ekstra kuvvet kullanmaya gerek kalmadan en ters açıdan çekildiğinde bile süpürge kolayca sizi takip ediyor.

Musclehead : Bu başlık zeminin türüne göre kendisini en uygun biçimde ayarlıyor, mobilya altı gibi dar alanlara girebilirken shaggy diye bilinen uzun kıllı halıları da çok iyi temizliyor.

Hazne Boşaltımı : Gövdeden ayrılan şeffaf hazne 1 tuşa basarak kolayca boşaltılıyor.

Ömür boyu kullanabilen filtreleri sayesinde Filtre değiştirme ya da Filtre bakımı gibi külfetlerden sizi kurtarıyor, toz torbası yok dolayısiyle ek maliyet söz konusu olmuyor. Emiş gücü kaybı yaşamıyor ben emiş kaybı olmadığına annemlerin 15 senelik eski model dyson ından tanık oldum. Eski modellerde hazneyi bu kadar pratik boşaltma şansımız yoktu bu modelde dyson o eksiği de gidererek neredeyse mükemmelleşmiş. Ball teknolojisi sayesinde kolay kontrol edildiği için süpürürken daha az yoruluyor içindeki hepa filtre sayesinde temizlik yaparken Alerjenleri (polen, küf, bakteri vs.) yakaladığı için bu zararlıların sizi hapşurtup tıksırtmasının önüne geçmiş oluyorsunuz. Alerji konusunda İngiliz Alerji Vakfının da onayladığı bir ürün olduğunu söyleyelim.

Malzeme kalitesi oldukça iyi, ABS polikarbonattan imal edilen süpürge parçalarının normal şartlarda kırılması imkansız. Tasarıma gelince tek kelimeyle muhteşem, süpürgenin karizmatiği olur mu demeyin çok karizmatik 😀

Satın almayı düşünenler için bir not, ürünün Türkiyedeki tek resmi dağıtıcısı Hakman elektronik ve bu dağıtıcı kanalıyla satış yapan teknoloji marketlerde fiyatlar 2200 lira civarında, 5 sene de parça ve işçilik garantisi veriliyor ancak birçok internet sitesinde ürünü 1600 liraya bulmanız mümkün, buradaki kaybınız 5 sene orjinal garanti yerine 2 sene satıcı firma garantisi oluyor ki bence 600 lira daha ucuza almak akıllıca olur. Ben electroworld ten (şimdi bimeks oldu) 2200 liraya almıştım ama 15 senedir ailemin kullandığı bir marka ve internetten ucuza alacaklara da 2 sene garanti olayını çok önemsememelerini tavsiye ediyorum. Gürültü dışında Her yönüyle mükemmel bir ürün hatta gürültü konusunda dyson ın motor sesinin kulak tırmalamayan etkileyici bir ses çıkarttığını söyleyebilirim 😀 Ferrari gibi 😀

Resimlerde bahsettiğimiz siklonları, tek tuşla boşaltmayı, motorun fiziksel yapısını ve musclehead başlığı görebilirisiniz, evcil hayvan besleyenler için aynı serinin animal modeli şiddetle tavsiye edilir.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 15
  • Ercan Buyukkal @ercanbuyukkal

    merhaba
    DYSON CINETIC BIG BALL ANIMAL PRO TOZ TORBASIZ ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE
    ürünü incelemeye alabilir misiniz ?

  • ozer aygul @ozer-aygul

    bu Musclehead başlığı halıda kullanmakta ciddi derece zorlanıyoruz başlık yerinden oynamıyor. sert zeminde sorun yok ve başlık zemin özelliği değişince kendisini ayarlıyor fakat halıda kullanmak çok zor düşünceniz?

  • Muruvvet @muruvvet

    3 ay önce aldık.Emiş gücü,ergonomik yapısı süper ama çektiği tozu lastik kısımlarından dışarıya veriyor.Ben ve kızım alerjik olduğumuz için antialerjik bu süpürgeyi aldık ama süpürge çalışınca hapşuruyoruz.10 dk çalıştıktan sonrada traktör sesi gibi sesler çıkarıyor.Servise gönderdik.Hiçbişeyi yokmuş makinenizin dediler bende korkuttu bizi iyiki iyiymiş dedim.Süresi geçtiği için iade edemiyoruz.Mutfak süpürgesi olarak kullanıyorum.Genel temizliği temizlikte 1 numara karcher süpürgem ile yapıyorum.Rainbow ve Karcher kullandıysanız Dyson almazsınız.Aldığınızda da havada uçuşan tozları yutarsınız benim gibi.

  • Serkan Canbaz @serkan-canbaz1

    Maalesef benim de talihsiz bir şekilde 2014 yılında aldığım bu aşırı gürültü süpürgenin birkaç gün önce motoru yandı. Berbat dumanlar ve kötü kokular çıkarak hem de. Allah'tan ev yanmadı. Servis de çok yüksek bir fiyat verdi. Bir daha kapıdan içeri sokmam. Kendim tamir etmeye çalışacağım. Daha önce hortum tutamacı kırılmıştı. Garantiden değişti. Maalesef fiyatını hak etmeyen bir ürün. Ömür boyu filtre değişimi yok ama başka sıkıntılar çıkarıyormuş.

Logitech G600 MMO Gaming Mouse

Merhaba arkadaşlar, Logitech'in özellikle World of Warcraft tarzı oyunlarda avantaj sağlamak üzere tasarladığı G600 ü "dpi-response time" gibi teknik verilerle değil oyuncu deneyimlerime dayanarak incelemek istiyorum zira üst düzey bir mouse olduğundan teknik özelliklerinin eleştirilecek bir yanı yok. Alışılmış mouselardan farkı bildiğimiz sol ve sağ tuşun yanına G-Shift denilen 3.tuşun ilave edilmesi ki bunu Logitech'in fareyi daha ergonomik bir yapıya kavuşturmak için genişletmesi sonucu sağ tarafta kalan büyük boşluğu bir tuş daha ilave ederek akıllıca değerlendirmiş olması diyerek özetleyebiliriz.

Mouse'un sağ baş parmak hizasında 12, üzerinde 8 adet toplamda 20 tuşu bulunuyor. Hassasiyet modları arasında geçiş yapan 2 tuşu ve tekerlek üzerindeki geri-ileri tuşlarını saymazsak 16 tanesi oyun esnasında rahatlıkla kullanılabiliyor. Buradaki hassas nokta başparmak hizasında konumlandırılan 12 adet tuşu kullanabilmeyi öğrenmek. Ürünü ilk aldığımda bu 12 tuştan en fazla 6 sının kullanılabileceğini düşünmüş hatta G300 ümü eşime kaptırdığım için pişman olmuştum 😀 Daha sonra üstteki 6 tuşun bir çukurla, alt kısımdaki 6 tuşun da başka bir çukurla birbirinden ayrıldığını fark ettim (son resimde bahsettiğim çukurları görebilirsiniz). Parmağınızı bu iki çukur arasında kaydırmaya alıştığınızda bu Mouse a neden bu kadar çok para verdiğinizi anlıyorsunuz.

Ürünün 2 senedir bende bıraktığı en önemli izlenimlerden biri de elimi hiç yormayışı, günde 8-10 saat arası Wow oynamama rağmen ergonomik yapısı ve sürtünmeyi azaltan tabanı sayesinde saatlerin nasıl geçtiğini anlamıyor diğer mouselarda olduğu gibi uyuşma, kramp ya da kasılmalara maruz kalmıyorsunuz. G300 ile karşılaştırıldığında boyut ve ağırlık olarak neredeyse 2 katı olmasına karşın uzun saatler oyun oynandığında G600 üstünlüğünü bariz şekilde ortaya koyup fiyatının karşılığını veriyor. Bu arada böyle bir mouse alıyorsanız kaliteli bir mouse pad kullanmayı da ihmal etmemek lazım.

G300 hem sağ elini kullanan hem de solak kullanıcılar için tasarlanmışken G600 ün bildiiğim kadarıyla solaklar için seçeneği yok. Malzeme kalitesi çok iyi, 2 metre uzunluğundaki örgü kablosu dayanıklılığı arttırırken, tuşlar üzerinde yanan led ışıkları milyonlarca renk arasından seçip farklı profilleri farklı renklerle tanımlama imkanınız var (pembe renk Counter Strike,yeşil renk StarCraft, Mavi renk WOW gibi), kısacası görünüm olarak piyasanın en afilli farelerinden.

Logitech'in yazılımı oldukça kullanışlı, oyunlar için hazırladığınız profiller hangi oyunu açıyorsanız onun için otomatik devreye giriyor, farenin dahili belleği 3 adet profili kaydediyor böylelikle farenizi yanınıza alıp gittiğiniz yerdeki PC ye takıp kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz (taktığınız bilgisayara Logitech yazılımı kurmanız gerekmese de sorun çıkmasın diye kurmakta fayda var).

Ben ürünü yaklaşık 2 sene evvel 180 liraya almıştım, şu an internette 120-200 lira arası değişiyor. Ürün adından da anlaşılacağı üzere MMO tarzı oyunlar için geliştirilmiş, mesela FPS oynuyor veya MMO dışında başka bir tarz oyuncusu iseniz üçte biri fiyatına (60 Lira) G300 dururken bunu almanızı gerektirecek bişey yok, MMO oynayanlar için fiyatını kuruşu kuruşuna hak eden ancak MMO dışında kullanım için oldukça lüxe kaçan bir ürün.

BeğenFavori PaylaşYorum yap