MSI Z87 G45 Gaming anakart İncelemesi
Haswell incelemelerimize kaldığımız yerden yani anakartlardan devam ediyoruz. İlk anakart MSI'dan geliyor. Standart bir Haswell anakartın tüm özelliklerini taşıyan ürün, Haswell sistem kuracakların radarına takılacak ilk anakartlardan olacak.
Yeni yaz dekoru harika olmuş, efil efil 😀
Burak
+1
İsmet Akyol
Dekorun arkasında nasıl bir manzara var hep merak etmiştim iyi oldu
Mert A
İçimizi ferahlattınız 🙂
özden akbaş
yalnız Levent abi inceleme sırasında böyle bir mutlu, neşeli sanki... 🙂
güzel bir inceleme olmuş...
Ready_2_Go
hiç beklemiyordum böyle bir inceleme sizden, bu süpriz oldu 😀
Soniq
kart bahane dekor şahane.
Volkan Yücel
Yıllık izinde olunca gece yorum yapasım geldi. İnceleme harika olmuş. Ancak Ivy Bridge'e 5-6 ay önce geçen biri için, hafif burukluk oluyor böyle yenilikleri görünce. P8Z77-V Pro ile mutluyum. MSI güzel bir anakart yapmış, bu son dönemdeki BIOS ekranları hakikaten çok güzel. ASUS da iyi yapıyor bu işi. Eski o mavi BIOS ekranlarında ne çile çekiyormuşuz.
Bu arada Teknoseyir yazan cam(ya da plexiglass bilemiyorum) tam ekranın sol altında kanal logosu gibi durmuş. Bir ara görüntüye Layer 2 geçtiniz sandım. Bir de Levent abi Suadiye bu kadar rüzgar alıyor mu ya püfür püfür.
Ziyaretçi
Mutlu ne kelime yüzünde güller açıyor. Ee adam ciddi teknoloji tutkunu
ali
süper dekor olmuş değişiklik iyi oldu resmen renk kattı
Koray Üstüner
Chipset dahili olarak bu kadar zengin içerik sununca en basit anakart bile bence bilgisayar kullanıcılarının %95'ini memnun edebilecek düzeyde oluyor.
Ram fiyatları ucuz olduğu için bol bol ram alıp "Ram Disk" kullanmak bazı uygulamaların performansını bayağı artıracaktır. Bu özelliği çok sevdim.
Eski tip PCI veriyolu benim için olmazsa olmazlardan. Gigabyte anakartlarının Z87 chipsetli bazı modellerinde PCI slotu halen var. Merak ettiğim konu Z87 chipset, PCI bağlantısına destek veriyor mu? Yoksa bunun için ek bir yonga kullanma zorunluluğu mu var?
Bu arada Asus Sabertooth incelemesini sabırsızlıkla bekliyorum bakalım üzerine daha neler koyacak 🙂
LP
Z87 yonga setinde PCI desteği yok. Gigabyte köprü yongası kullanarak bir tane PCI yuvası eklemiş bazı anakartlarına. Gigabyte Z87X-UD3H incelemesi de kısa süre içinde yayınlanacak sitede.
EMRE
Bios un yeni hallerini görünce yaşlandığımı hissettim.
Güzel inceleme teşekkürler.
Fatih KILIÇ
Aynen ben de yaşlandığımı hissettim 🙂 13 yaşından beri mavi ekran üstüne beyaz yazıların arasında can çekiştiğimizi düşününce 🙂
Levent ağabeyin dediği gibi + - tuşlarıyla, Pg Up, Pg Down tuşlarıyla first, second boot'u ayarlama günleri hey gidi..
(Hoş şu an ki laptop'ım 5.5 yaşını devirdi, hâlâ eski tip bios var :))
Harika inceleme. Çok faydalı. Gigabyte ve Asus incelemelerinden sonra karar verip bu seviye bir anakart almayı planlıyorum bu yaz. Emirhan abi sanırım Asus 990-FX incelemesi yapmıştı diye hatırlıyorum. Son olarak LEVENT abi Gigabyte incelemesinde dual biosta pilin(cr2032) iki bios'u birden besleyip beslemediğine de bakarsan çok sevinirim. Bioslar arası geçişlerde eski biosta kalan bilgiler silinecek mi? Biri overclocklu biri energy saving mod yapsak rahatça geçiş yapabilir miyiz?
LP
Benim gördüğüm kadarıyla iki BIOS'u ayrı ayrı ayarlamanız gerekiyor. Öyle olmasa zaten pek anlamı olmazdı, yanlış ayar yüzünden ilk BIOS açılmaz hale gelirse ikinciden de sistemi açamazdınız. Hatta BIOS terfisi yaparken de iki BIOS'u ayrı ayrı terfi etmeniz gerekiyor hala.
UFC
MSI ların bios ekranları 1080p fullhd ye tam oturuyor kenarlarda boşluk kalmıyor ve kullandıkları arkaplan resmi ve ikon setleri daha kaliteli sıkıştırma oranlı görsellerden oluşuyor. Diğer bazı markalarda böyle değil mesela.
Onun dışında bir ara konuşurlarken murat habire anakarta bakıyordu, sandım Levent abi oradan konuşuyor 😀
Emres
Dekor müthiş olmuş, gün geçtikçe görüntü kalitesi, çekim detayları, inceleme anlamında iyileşiyorsunuz, yabancı sitelerde dahil izlediğim en iyi inceleme sitelerinden biri. Tebrikler.
Buram buram kalite kokuyor.
Murat L.
Abi öyle güzel anlattınızki gidip bir tane alasım geldi ejderhalı felan 🙂
İnceleme için teşekkürler..
Ziyaretçi
Murat bey RİCA etsek General Mobile Discovery nin incelemesi olurmu?
Hayır.
ali
dikkat ettittimde bazı videolarda bu soru size soruluyor. sizde hayır dierek kestirip atıyorsunuz.böyle sert bi tavır takınmak yerine neden incelemeyeceğinizi açıklayıcı bi yorum yaparsanız belki bidaha böyle bi istekte bulunulmayacaktır.
Yazıyoruz ama kimse okumadığı için aynı soru defalarca geldiğinden kısa kesiyoruz.
hh
muumuuhhhaaa adam haklı.
öyle soruya böyle cevap 🙂
bir izleyici
Levent abi kendi anakartımızı veya güncel donanımlarımızı getirsek incelemesini yapmak istermisiniz?
LP
Selamlar, şu aralar inceleyebildiğimizden fazla ürün geliyor TeknoSeyir ofisine, dolayısıyla şu an için ek yardıma gerek yok. Çok teşekkürler.
Bora
Harika bir anakart ve gayet doyurucu bir inceleme... Elinize sağlık. Böyle incelemelerin devam edecek olması da sevindirici bir haber. 🙂
Bu arada, daha önce yaptığınız anakart incelemeleri: 😀
http://teknoseyir.com/31050/asus-p9x79-pro-ile-x79-yonga-setine-bakis/
http://teknoseyir.com/19360/msi-z68a-gd80-anakart-incelemesi/
http://teknoseyir.com/16088/asus-sabertooth-990fx-anakart-incelemesi/
http://teknoseyir.com/78541/gigabyte-z77n-anakartla-mini-itx-sistem-topluyoruz/
Ziyaretçi
http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/msi-z87-g45-gaming-intel-lga-1150-soket-ddr3-usb3-sata3-atx-anakart-haswell.html almak isteyenler bakabilir fiyatıda piyasa göre biraz uucz
Kuti
Arka plan huzur verici olmuş. Oraya düz cam takılsa süper olur. Yaz kış farklı background.
Ramazan
Command Center AMD desteği varmı acaba.Ramdisk olayı çok üzel olmuş internet tarayıcıları , PS yükleyip hız kazanmayı düşünüyorum.İşlemcim FX6100.Umarım program AMD anakartlarındada vardır.
güzel inceleme ama ben hala AMD tarafındayım 1090T o/c 4.0Ghz günlük kullanıyorum ve yeni 970A-G46 anakartı önceki Gigabyte 770 anakartımın 8+2 fazının yarısını kaybedince aldım ve yeni biosla karşılaştım ve hoşuma gitti hatta benim anakartta clickbios II diye uygulaması var biosu windows üzerinden aynı arayüzle ayarlayabiliyorsun benim hoşuma gitti. soğutucu konusunda ise CCF 120CM'de bir sorun yaşamadım daha ne olsun ramlarım low profil ve soğutucusu çok ben onlara fanla destek oldum 🙂 intel size bir K serisi göndersin de biraz O/C görelim kolay gelsin
teşekkürler
unboxing dedin yüzümde bir gülümseme oluştu 🙂
Sizin yaşınıza geldiğimizde bizde de aynı heyecan devam eder inşallah. 😀 UEFI Bios'u anlatırken çoçuklar gibi şendiniz valla. 😀
mehmet
Murat abi Levent abiyi çok yoruyorsun 🙂 Aldın eline anakartı dönderdikçe dönderdin yazık adam da bileşenleri gösterecem diye masanın bir başından diğer başına geldi. Hayır birde murat abi hiç oralı olmuyor ya ona bitiyorum. Kızdırmak için söylemiyorum sadece tebessüm ettirdi de ondan yazdım 🙂 Yoksa muhabbet ve inceleme on numre 🙂
İlhan İrem
Aynen ben de söylediklerine katılıyorum.
erdinç
Leven abi anakart için "temel Z87" "Z87'de ne varsa o var fazlası yok" gibi yorumlar yaptın. Z87-G43 modeli G45 modinden 100 lira daha ucuz;
G45'te Z87'den fazlası yoksa G43 kırpılmış Z87 midir, yoksa ikiside temel Z87'de G45'i pazarlama stratejisi olarak gaminglerle ejderhalarla 100 tl pahalıya mı satıyorlar?
LP
G43 modelinde PCI Express yuvası daha az, USB 3.0 bağlantısı daha az, mSATA yok. Yonga seti aynı ama özellikler daha düşük.
revolver
g43 crossfire destekli g45 sli ve crossfire destekli diye biliyorum.
Arka plan harika yaz boyu böyle kalsın. Kartta harika 🙂
Ready_2_Go
Creative nin yeni çıkarttığı Z serisi ses kartlarının incelemesi gelecek mi?
Ürün fiyat/performans olarak iyi gibi görünüyor. Tek çipset ile "işin delisi" kullanıcılar hariç herkesi tatmin edecek düzeyde.
Yaz dekoru da harika olmuş. Dışarıda o kadar rüzgar varken hiç rüzgar sesi duymamamız da yeni mikrofonların işini iyi yaptığını gösteriyor galiba.
Ouz
Valla çok klas bir anakartmış, boot kısmında komaya girdim. BIOS'ların geldiği nokta harika.
Videoda arka planın hareketli olması da nedense bana Street Fighter 2 ile ilk tanıştığım günleri anımsattı, önde hareketli iki kişi, arkada yarı hareketli manzara filan. 😀 Atmosfer de ürün de 10 numara, ellerinize sağlık.
Teşekkürler,tatmin edici güzel inceleme.
Ziyaretçi
Levent bey Asrock anakart incelemeleride olacak mı?
LP
Selamlar, Asrock ile bir çalışma yapmayı planlamıyoruz şu an için.
mehmet73
inceleme için teşekkürler.
Kasasız çıplak anakart üzerinde 55 derecede çalışıyorsa bu Haswell'e şimdilik bulaşmamak lazım. İnanılmaz yüksek bir derece.
LP
Bence orada anakartın bir yanlış okuma durumu var. Aynı işlemciyi başka anakartlarla denediğimde o kadar yüksek sıcaklıklar görmüyorum. BIOS terfisiyle düzelebilir durum.
alfadriend
levent abiyi görünce içime bi huzur doluyor arkadaş..
Ahmet Yücel
Ahahah 😀 Anakartlar, ekran kartları falan bana çok teknik geliyordu ama doğayla içiçe bir inceleme kadar güzeli yok 😀 Harikaymış arkası. :)) Ara sıra yapmalısınız bunu.
İnceleme için teşekkürler.
Tülay
Levent hocam merhabalar; öncelikle güzel bir inceleme olmuş ellerinize sağlık.
Ben bişey soracağım saçma olabilir cahilliğime verin: bu SATA’larda RAID 0 ve 1 var ya onları aynı anda kullanabilir miyiz? 2 tane SSD’yi RAID 0 yapıp Windows kuralım ve 2 tane HDD’yi RAID 1 yapıp depolama amaçlı kullanalım. Böyle olur mu? Yani SATA’lara istediğimiz şekilde RAID konfigürasyonu yaptırabilirmiyiz?
Selamlar, ben denemedim ama evet 2 diski RAID 0, ayrı iki diskiyse RAID 1 olarak kurabilmeniz lazım. 🙂 Haftaya elime 4-5 tane disk gelecek bir iş için, onlar gelince denerim bu dediğinizi.
Tülay
Teşekkür ederim, sabırsızlıkla cevabınızı bekliyorum…
Tülay
?
Kaos
MSI Z87-GD65'i merak edenler için
http://www.youtube.com/watch?v=GvNnv7nh2Es#at=173
hep LP hep MG nereye kadar 😀
Acaba msi mpower serisi de incelemeye gelecek mi? Ayrıca benim merak ettiğim killer ethernet denilen şeyin hackintosh kurulumlarında sorun çıkarma olasılığı var mı?
ibrahim çakır
bu anakarttan aldım. işlemci : i5 4670k, sapphire 7870xt, corsair 8*2 16gb 2400mhz ram, corsair 128gb ssd, coolermaster haf 912 advantec kasa, cooler 212 evo cift fanlı işlemci soğutucusu, biosda güncelli, sistem baya bi serin olmasına rağmen 5 yıllık pcmde hiç mavi ekran yada kilitlenme olmadı 1 haftalık pc 4, 5 defa kilitlendi,
Bu anakart beni korkutuyo, nedir bu kilitlenmenin ve mavi ekranın sebebi ?
ibrahim çakır
Alacak arkadaşlar biosu çok güzel, ayrıca türkçe dil seçeneği var bios türkçe yapılabiliiyor.
Kart gerçekten çok güzel, tasarımı, ses çıkış kalitesi filan çok iyi ses kartım vardı onu bile takmadım. gerek duymadım.
Arada bi kilitlenme yapıyo ama, onada bi çözüm bulurum herhalde, benden kaynaklıda olabilir
ibrahim çakır
Beyler MAVİ EKRAN sorunu var. Başka bir kart alın bence,
Ali
Sonunda aldım z87-g45 i.Gskill ripsjawX 1866mhz (4*2) Ram ile kullanıyorum.Ram i 1600mhz olarak görüyor.Gskill sitesine baktım MSI Z87 seriyle uyumlu olmasına rağmen ram i 1600 olarak görüyor.Bunu nasıl düzeltebilirim?Çok kolay gibi gözüküyor fakat çok fazla ince ayrıntı var programlarında.Bilmeden kurcalamak istemiyorum açıkcası.
ibrahim çakır
ekran kartının biosuna girdiğinde Ramını 3000 mhz 'ye kadar arttırabilirsin
oc profilinde Ram oc var ordan ram hızını 1866 'ya al, Bende corsair 2400 mhz 16 gb var. sorunsuz kullanıyorum.
ibrahim çakır
Bu arada arkadaşlar bu ana kartta yaşamış olduğum mavi ekran sorununu aştım.
MAVİ EKRAN sorununu ramları yanlış slota taktığımdan dolayı olmuş, Kartın hiç bir sıkıntısı yoktur gönül rahatlığı ile alınabilir.
Ziyaretçi
On numara sade ,kaliteli bir inceleme olmuş. Arkadaşı ağaç içimizi serinletti. Teşekkürler
Özer
levent bey merhabalar. Teknoseyiri ilgiyle takip ediyoruz.Oldukça güzel inceleme ve yazılar var.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.İncelemesini yaptığınız msi g45 gaming anakart ile ilgili bir sorum olacaktı.İnternet sitesinde ve sizin anlatımınızda kartın max 64gb ddr3 ram desteklediği anlaşılıyor fakat gördüğüm kadarı ile bu kartta 4 tane ram slotu var ve her slotun bu hesapla 16 gb ram destekliyor olması gerekir.Fakat bildiğim kadarıyla mevcut ram ler 8 gb lık dilimler halinde satılıyor yani 16 gb lık ram alacaksak 2 tane 8 gb lık ram almamız gerekir tek başına şu anda 16 gb ram henüz yok.Burada bir çelişki doğmuyor mu?.
@swift benim anakart 😀
İlk defa paylaştım eski bir gönderiyi yahu hoşuma gitti ve benim kartım olduğu için paylaştım 🙂
Z87 G-45 GAMİNG modeli bendede var dun asus gtx970 4gb ekran kartim oldum eski ekran karti asus r9 270x ekran değiştirem dedim değiştiridm ama ekran görüntüsü gelmedi ama bilgisayar acılıyordu görüntü gelmıyor bi zaman sonra ana kart elektrik gelmemeye basladi anakart ölmüş mudur yada nasil düzelt bilirim olmaz bu ana kart aynisi özellikde yeni mi anakart önerebilirmisiniz