Kingston SSDNow V300 120GB inceleme
Merhaba arkadaşlar yaklışık 2 ay öce aldığım ssd için bir kaç yazma testi yapıp ve artılarını eksilerini söyleyemeye çalışacam.
Diskin sıfırını 274tl ye alabiliyoruz. Bana az kullanılmış ikinci el denk geldi 120tlye aldım bu şeklide 2.el bulunursa süper olur aldığımda ssdye sadece 1.7tb veri yazılmıştı.

İlk başta CrystalDiskMarktan böyle bu scor aldı ve yazma hızı beni üzen taradı oldu.

SSD de okuma hızı önemli olsa bile oyun falan kurarken hddye göre gerçekten fark edilir bir performans sergilesede keşke 400mb yazma hızı olsa dedirtmiyor değil.
2.4gblık bir kalıp dosyasını C den Dye kopyalarken

böyle bir hız gösterse bile
işlemin sonuna doğru

80mb'a düştü.
aynı dosyayı cden dye taşıma işlemi 33 saniye sürdü

ve ortalamada 72mb bir hız ortaya çıkıyor.Tabi 50.000 dosyalık 2gblık bir klasörü taşırken veya kopyalarken bu hızları göremesek bile mekanik bir harddiske göre çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
Çok hızlı bir ssd olmasada fiyatına göre alınabilecek bir ssd olduğu kanatındayım.
Eğer bir hdd kullanıyorsanız daha şiddetle ssd alanızı ssdye geçmenizi tavsiye ediyorum.
Çok pahalı değil mi samsung 850 evoların 250gb ı 400 lira civarıydı. Performans, kalite anlamında yanına yaklaşamaz evo serisinin.
http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-120gb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html 120gblık 850 evo daha mantıklı gibi.
en ucuz ssd 220tl oldu dolar nedeniyle ve tabikide pahalı ama paranın hakkınıda verir pişman etmez zaten bunu alan adam yaa masaüstünde Yerel Disk C oalrak kullanır yada Notebookta dvdromu söker ora takar
http://www.hepsiburada.com/sandisk-ssd-plus-120gb-530mb-400mb-s-sata-3-2-5-ssd-sdssda-120g-g26-p-BD805681 bu ssdninde gerçekte nasıl bir performan verdğinide bilmiyorum
Benim için 4k ve IOPS değerleri daha önemli. Dosya kopyalamaktan ziyade programların açılış süreleri daha bir önem arz ediyor. Dosya taşıma yada kopyalama kısmı daha çok veri işleyenler açısından önemli.
katılıyorum program açılış süreleri daha önemli.
Yuh ya 150tlye sifir almistim ne hale gelmis.
geçen seneden bu seneye bu kadar değişti maalesef ben ikinci elini 120tlye alabildiğime sevindim.
aynen pahalı ben 120tlye aldığım için baya iyi oldu bunu alacak kişi http://www.vatanbilgisayar.com/samsung-120gb-850-evo-sata-30-okuma-540mb-yazma-520mb-ssd.html bu ürünü alsa daha iyi olur.
Kronik ssd degil mi bu ?
kronik derken?
@mehmetusta1997 Oo ssd zamanla ariza mi cikariyordu yazma okuma hizi mi dusuyordu yani oyle bir sey vardi
@maximilianwagner alalı 2 ay ya oldu yada olmadı okuma yazma hızı aynı ssd ama 450 yazma hızı var diyor internette 100mb yazıyor bu düşündürüyor biraz ama okuma hızında sıkıntı olmadığı için pek takmadım.
Geçen sene 120 GB UV300'ü 125 liraya almıştım sıfır
geçen sene 240gb 200tlye vardı şimdi ise nerdeyse 2 katı
mehmet merhabalar. Bu SSD modelini almayı düşünüyorum. Hala memnun musun. Kulalnıcağım Labtop 10 sene önce ki teknoloji 2 gb RAM, core2duo. @mehmettustaa
ben hala kullanıyorum babama aldığım n3350 işlemcili laptopta tıngır mıngır çalışıyor alet boyut atladı, sıfır alınacaksa almayın eski bir model ikinci elden ucuza alınırsa hoş olur
@furkanemir Furkan merhaba
şimdi şöyle hiç kullanılmamış 180 lira ta alıcam. eski laptopu ayda yılda bir kullanıyorum. SSD ucuza gelince de neden yapamamyım dedim. çok fazla masraf etmek istemiyorum çünkü zaten nadir kullanıyorum işim düşünce yani. şüphelerim şu yönde Toshıba A200 1bp, hala vista var. HDD yi çıkarıp direk bunu takıcam. Acaba sonrasın da sorun çıkar mı ? mesela tutup da driver güncellemesini nereden alabilir ? çükü marka eski ve kaldı ki vista.
bir diğer sorum ise, HDD yi kaldırıp, SSD yi taktığım zaman ekstra bir şey almam lazım mı? Forum sitelerinde Sata 3 kablosu ya da bilgisayara takmak için herhangi bir kablo gerekiyor mu ?
@narmert123 Herhangi bir kablo vs alman gerekmez, driverlarla filan ugrasmak istemiyorsan disk klonlamasi yap sistem kaldığı yerden devam etsin ama öbür türlü cihaz eski olduğu için biraz uğraştırabilir. HDD yi Sök bunu tak sonra da usb ye attığın windowsu kur çok basit bir işlem
@furkanemir Furkan merhabalar
Teşekkürler yarın yapıcam sistem nasıl oldu felan diye de yazarım. Teşekkürler tekrardan
@narmert123 merhaba hala kullanıyorum memnunum bir sıkıntısını görmedim ama daha ucuz ve performanslı ssdler vardır biraz daha araştırmanı tavsiye ederim.