Xbox One S Bluetooth Controller Gamepad PC 2016
versiyonda kalan pil süresine nasıl bakarız yada pili ne kadar dayanıyor bu cihazın.
Ayrıca kutuda verilen 2 adet Duracell pil sarj edilemeyen cinsten sanırım. Sarj edilebilir pil alırsak USB bağlantısı üzerinden sarj edebiliyor muyuz?
Play and Charge (Oyna ve Sarj Et) kit almaya değer mi? Onun gibi sarj edebilir pil sistemini usb üzerinden yapabiliyor muyuz?
Kafamda deli sorular... Cevaplar sizde diye umuyorum. Teşekkürler... @ardazeytin
Sorularını cevabını bilmiyorum ama Çinli sitelerde pil yerine kullanabileceğin bataryalar vardır. Bu sayede pil den kurtulmuş olursunuz. Eski 360 kumandasinin böyle aparatı vardi
Şarj edilebilir pili kontrolcünün iminde şarj edemiyorsun. Oyna ve şarj et kitindeki bataryanın kontrolcü içinde ayrı pinleri var. Belki şarj edilebilir pilleri dışardan şarj edip kullanabilirsin.
4 ay sonra gelen yorum 😉
Bende ki Kuman'da ve içindeki pil usb ile şarj oluyordu
@fatihy e çok iyiymiş o zaman. Geç de olsa yararlı bir yorum oldu 🙂 Zira ben aldıktan sonra şarj kitinin fiyatı çok arttı.
USB'den şarj edebileceğin yan sanayi ürünleri var orjinal Play&Charge haricinde. Pil oranını Xbox tuşuna basınca göstermesi gerek.
Sizde pil mi var şarj edilebilir yada normal. Yoksa play and Charge kit mi yan sanayi yada orijinal. Şimdi pc başında değilim ama göstermiyor diye hatırlıyorum deneyecegim
@zisegned şöyle kablosuyla beraber satılan bataryalar var. Şarj edip oynuyorsun. Batarya hiç olmasa yine kablo üzerinden oynamaya devam edebilirsin.
Bilgisayarda Xbox Donatıları gibi bir uygulama var galiba. Pil seviyesini 3 ölçütte gösteriyor olması gerek. Gitti gidiyor üzerinen 70 lira civarına aldığım pil var pili iyi gidiyor ama yan sanayi ürünü gibi. Alabiliyorsanız orjinal pil bakın.
Selamlar, ben de bugün bir adet bundan aldım ve firmware güncellemesi varsa yapmak için ufak bir araştırma yaptım. Firmware güncellemesini yapmak için XBOX Donatıları diye bir uygulamayı Store'dan indirmem gerekliymiş. Uygulamayı kurdum ve indirdim fakat başlattığımda şu yükleme ekranında takılı kalıyor (tabi o yuvarlak dönüyor sürekli.). Çok uzun süre beklememe rağmen bir değişiklik olmadı. Tahmin edebileceğiniz her yöntemi denedim (kur/yükle vs.) ancak bir sonuca ulaşamadım.
Şu gamepad'deki XBOX tuşu şu anda Steam'i açıyor mesela 😀 bunun yerine pil yüzdesini gösterse iyiydi...
Bu sorun ile karşılaşan ve ya bilgisi olan var mı?
Edit: Sorunu çözdüm, benim gibi bu sorunla karşılaşan olursa diye buraya ekliyorum.
En son araştırmalarımda şunu buldum, benim gibi aynı hatayı alanlar bilgisayarlarındaki XBOX uygulamasını "eksiksiz" yüklemeliler zira Windows 10 ile default gelen birkaç yazılımı sildiyseniz XBOX uygulaması çalışmıyor. Bunun için aşağıdaki linke göz atabilirsiniz;
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-windows_store/xbox-app-error-0x406/09dc12db-97ee-4907-89b8-3a2b7ebe1507
Daha sonra XBOX uygulamasının içinden Xbox Donatılarını çalıştırdım ve uygulama sorunsuz çalıştı ve gamepad'i güncelledi. Gerçi biraz yamuk güncelledi, sonrasında bluetooth ile tekrar bağlamam ve tekrar driver kurmasını sağlamam gerekti ya, neyse...
Ancak halen orta XBOX logosu tuşuna bastığımda Steam açılıyor, pil yüzdesini vermiyor 🙂
Selamlar,
İlk sorunu çözdüğünüz için es geçiyorum. Pil yüzdesi için kontrolcünün bataryalı model olması yada ekstra oarak batarya kit almanız gerekiyor.
Yani ğil ile çalışan modeller için pil bilgisine ulaşmanız mümkün değil. Bende aynı şeyi sormuştum zaten gelen cevap bu şekildeydi. Mutlu oyunlar.