Attack Shark X3 Pro(sağdaki kırmızı)modelinden sonra bir de ATK A9 PRO(soldaki beyaz) modelini satın almak durumunda kaldım. Aslında Attack Shark çok güzel bir mouse renginden tut kullanım keyfine kadar ama maalesef biraz küçük geldi. Özellikle serçe parmağım çok rahatsız oluyordu. A9 Pro da aynı formda ama bir tık daha büyük. Elime daha iyi oturdu.
Yazılım konusunda ikisi de zayıf ama ATK ekstra zahmetli geldi bana. Firmware güncellemesini direk yazılımdan yapamıyorsunuz. Sitesinden girip exe indirip, onunla yükletiyor ama o kurulum adımları da Çince tamamen. Tek bir butona tıklıyorsunuz tabi ama yine de can sıkıcı. Zaten Çinli markaların da en büyük sıkıntısı.
İkisinin de web tabanlı driverı var. Kurmanıza gerek yok ama ben mutlaka bi kurup deniyorum. Bakalım deneyimler ne gösterecek. Umarım Attack Shark modelindeki akıcılığı ve kullanım kolaylığını bunda da bulabilirim. Bir de Attack Shark rengini çok seviyordum. Maalesef ATK tarafında bu rengi bulamadım o üzücü oldu. 😁
İki mouse'un teknik detaylarını da ekran görüntüsü olarak ekliyor. Fiyat olarak Attack Shark 2400 lira, ATK 2500 lira civarında bir maliyeti oldu. Her ikisinin de 1K standart modelleri daha uygun fiyatlı satılıyor. Çoğu kişinin işini fazlasıyla görecektir. Bu kadar fazladan para vermeye gerek yok ama deneyimlemek istedim.
İkisinin kutusundan da 8K destekli alıcısı dahili olarak çıkıyor. 2K veya 4K olarak kullanıyorum. Yukarısında pek fark görmedim de psikolojik mi bilmiyorum 1K civarına düştüğümde sanki daha ağır gelmeye başladı.



Bu arada Çinli markalara ön yargılıydım bende ama bunların sensör kaliteleri falan baya iyi. Adamlar genelde üst seviye sensörleri kullanıyor. Bilemiyorum bu fiyatlara daha büyük markaların ürünleri alınabilir miydi. Bu konuda muhtemelen buradaki kitleyi bildiğimden eleştiri alacağıma eminim ama deneyimlemek istedim. Diğer türlü büyük markaların giriş/orta seviye modellerine bakacaktım.
Ek olarak ucuz mousepad kullanıyorum. Adam gibi bi mousepad almak gerekir mi acaba diye düşünmeye başladım. Bu konuda da tavsiyelere açığım. Şöyle 90x40 falan büyük boyutta olması lazım.
HO
Teşekkürler.
@hamdi Razer basilisk pro var. Gamepower aldım geçen hafta. Şu an hiç daha fazla para dökmeye gerek yok büyük markalara. 700 liraya şahane mouse aldım. Ote yandan utanmaz razer 8k destekli mouse içine alıcısını bile koymamış. Optik scroll ve optik switch li çinli bir marka bulursam direk alır mouse işini yıllarca kapatırım. H.o.
Teşekkürler. Bunlarda da optik switch diyor ama aradığın bu mu?
@hamdi Scroll da optik olacak. Şu an kullandıgım razer da optik switch ama scrolunda yok. İkiside optik yapan ucuz model yok. Razer ın başka pahalı bir modelinde var. Ben aldıktan sonra çıkardılar. Çinli abiler ucuza yapar elbet birgün.
Atk A9 Pro'yu alalı 1 hafta kadar oluyor benim de. Çok memnun kaldım. 1K Hz üzeri çıkmasam da her ne kadar optik switch için satın almış bulundum. Gayet güzel ve hafif bir mouse.
Hayırlı olsun. Umarım uzun süre memnun eder. Form olarak çok sade ve kullanışlı. Bir tane fazladan tuş olsa şahane olurmuş. Bu arada Attack Shark daha akıcı hissettiriyordu. Sanırım bunun alıcının menzil biraz düşük. Şimdi long range seçeneğini aktif ettim. Bakalım ne olacak. Ben 1.5-2 metre mesafeden kullanıyorum. Bir de bi takılma probleminden bahsediyorlar bu ATK mouselarda. Öyle birşey yaşadınız mı?
@hamdi Araştırdığım kadarıyla sensör takılması Plus modelinde oluyordu. Bluetooth ile bağlayınca 2.4Ghz frekansını kullandığı için çok nadiren bi takılma olabiliyor. Ben kısa mesafe kullandığım için bir tek dongle ile kullanıyorum. Kaplaması vs. çok güzel mouse'nin.
@formulaz X3 Pro'nun dokusu daha çok hoşuma gitti. Böyle daha yumuşak bir hissiyatı var. Neyse bende daha bugün teslim aldım kargoyu. Uzun uzun oyun oynayamadım ama inşallah menzil ve takılma problemi olmaz. 😀
Bu arada firmware güncellemesi yapmadıysan yap hocam mutlaka. @anil_ da söylemişti bu takılma mevzusunu. A9 Pro'da da yaşayanlar var. Bende yaşar gibi oldum ama sanırım menzil kaynaklı bendeki. Bu ATK'nın 8K dongle çok ufak ve ısınıyor. Attack Shark tarafındaki daha büyük ve harici bi ufak alıcı takmak gerekmiyor ona. Sanki daha sağlıklı ve stabil çalışıyor o anlamda.
@hamdi Size de hayırlı olsun. Dediğiniz gibi dongle ısındığı için takılma sorunu ortaya çıkabilir. Benim firmware sürümleri aşağıdaki gibi. Güncelleme yok sanırım ya da nasıl kontrol edebilirim bilginiz var mı?
@formulaz güncel zaten sorun yok.
@hamdi Uzatma kablosu yok mu? Uzatma kablosunu anakartın usb 2.0 portuna takın, fareye yakın olsun dongle.
@anil_ o şekilde kullanıyorum zaten ama TV de kullandığım için mesafe her türlü oluyor maalesef.
@hamdi Anladım, mcu'dan dolayı oluyordur belki, sadece sensör farkı olmuyor farelerde. Nordic mcu'lar öneriliyor kablosuz farelerde genelde.
@anil_ Nordic olunca fiyatlar katlanıyor. Gerçi ATK da çok ciddi fark yoktu ama Çinli mouse için vereceğim maksimum rakamı verdim. Fazlası zarar. 😁 Ama sanmıyorum Attack Shark da benzer donanım. O daha stabil çalışıyor aynı mesafeden. Bence alıcıyla alakalı tamamen.