Windows'u açınca direkt oyun konsolu şeklinde bir arayüzün açılmasını istiyorum. Mümkün müydü bu? Gerçi yok diye biliyorum ama birkaç haber aklımda farklı kalmış olabilir diye sorayım dedim. Çünkü kullandığım dizüstünde dual boot kullanıyorum ve Windows'u sadece oyun için kurmuştum.
Teknoseyir gündemi
#HaftalıkGündemeMalzeme#xperia1viii#AI#ikinciel#original#televizyon#20#FilmTavsiyesi#Fedora#notiqaai#istanbulSon bir saat içinde 220 ziyaretçi, 90 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Steam'i Big Picture moda ayarlayip, acilisa eklerseniz dediginiz gibi calisacaktir.
Farklı uygulamalardaki oyunlar dahil edilebiliyor muydu ona ya?
@kaira oyunun tıkla çalıştır exe dosyası varsa Eklenebiliyor.
Hangi programsa kısayolunu kopyala başlatta ki başlangıç klasörüne ekle. her açılışta otomatik açılacaktır.
Yada aiye windows başlangıç uygularıma eklerim diye sor. İşlem tamam.
Tüm oyunları Playnite'a ekleyip direkt onu başlangıçta göstermesini sağlayabilirim de tam istediğim şey üstte yazdıkları gibi daha ziyade. Farklı anlamış da olabilirim.
"Xbox Full Screen Experience" 25h2 ile geliyor sanırım handheldlere ama erken ve desteklemeyen cihazlarda da açılabiliyor, default olarak xbox app açılıyor başlar başlamaz ama custom bişey de yapılabiliyor araçlarla. Rog ally ile kullanıyorum elde kullanırken gayet kullanışlı oluyor 🙂
Windows'u açınca direkt karşılıyordu değil mi bu? Bunun haberlerini görmüştüm, hoşuma gitmişti uzaktan. Ek ayar yapmak mı gerek yoksa?
@kaira direkt xbox geliyor, explroer.exe çalışmıyor diyebiliriz kabaca 🙂 xbox app yerine sallıyorum playnite kullanmak için evet ek ayar yapmak gerekiyor.
https://www.youtube.com/shorts/CpBtAc4Rt-c
@airoso 25H2 kurmuştum. Kütüphaneden dönünce bakayım o zaman. Steam, Epic oyunları direkt erişebiliyor mu?
@kaira xbox dışı oyunlar "hit or miss". Her şey olsun derseniz 3. parti bir launcher lazım 🙂
@airoso Deneyeyim yine de, olmazsa Steam Big Picture olayına kalırım galiba.
https://playnite.link/
Tüm oyunları birleştirmesi iyi hoş da istediğim direkt bir konsol deneyimine yakın bir şey.
@kaira modu var. Başlangıçta çalışıyor. Gamepad ile kullanabiliyorsun. Farklı temalar var. Adeta PS3, PS3 ,Xbox gibi olabiliyor.
@trbasoglu bir bakayım o zaman.
@kaira Klasörde ikinci bir exe var. Playnite.FullscreenApp.exe
Bu tam ekran da resmli gösteriyor
aynen hep olmasını istediğim özellik. Windows'un %95'ini kullanmıyoruz ki zaten. açıp oyun oynuyoruz çoğumuz
Bu olaya bence Microsoft çok geç kaldı. Dün Playnite'a falan bakacaktım da bugüne kaldı. Temalar da varmış.