Dün de yazmıştım ama ne yazık ki çok bir geri dönüş alamadığım için affınıza sığınarak tekrar yazıyorum. Mevcut Tp-link menzil genişleticim ile sürekli bağlantı kopmaları yaşadığım için yeni bir çözüm arıyorum. Powerline cihazları ilgimi çekti. Şu ürünü buldum: https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wpa4220kit-av600-300-mbps-kablosuz-tak-kullan-2-lan-portlu-300-metre-mesafeli-menzil-genisletici-powerline-adaptor-pm-bd303971 . Powerline konusunda ne yazık ki sadece tp-link bulabildim. Markaya güvenmediğim için ve daha ucuz olduğu için bir diğer alternatif de Xiaomi Mi wifi pro menzil genişletici ürünü. Odam ile salon arasında 1 oda ve bir kaç dolap vs. var. Çok büyük bir mesafe değil yani aslında. Yaşadığım sıkıntı daha çok bağlantı kopmasıydı. Xiaomi konusunda bilgisi olan arkadaşlar yazabilirse sevinirim. Galiba @tongyabguhan34 hocam siz kullanmıştınız. Yine arama yapınca powerline kullanan bazı arkadaşları varmış burada. @mrx @melburg @mustafayavas @achfighter @12ozkan123 @definitive yorumlarınız nedir powerline konusunda? Hangi marka/model ürünleri kullanıyorsunuz? Bir de şöyle bir nokta var: Bazı yerlerde uzatmaya takınca performans kaybı olduğunu okudum. Ben de şöyle bir ürüne: https://m.n11.com/3-lu-elektrik-prizi-coklayici-golyat-fis-priz-1-adet-P327237747 veya akım koruma vs. özelliği olmayan bir uzatmaya takmayı düşünüyorum. Kimi yorumlarda çok çok az bir kayıp olduğu, kimisinde ise ciddi kayıp olduğu yazıldığı için kafam karıştı. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Teknoseyir gündemi
#HaftalıkBorsaDeğerlendirmesi#yepy#TeknoYardım#dram#FacebookTadındaPaylaşımlar#RAM#Minecraft#monochrome#AI#ducati#SwiftSon bir saat içinde 14 ziyaretçi, 15 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2025 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Farklı bir öneri varsa ona da açığım.
Diğer ucunda wifi ile mi kullanıyorsunuz yoksa ethernet ile mi? Hangi modeli kullanıyorsunuz?
Selamlar. Öncelikle şuradaki wifi kanal seçim ayarını yapın: https://teknoseyir.com/blog/wifi-performansini-en-iyilestirme
Modeminiz nedir? Kopma yaşadığınız cihaz nedir? Dizüstü mü? Sürücüler güncel mi? Sinyal bulunduğunuz yere ne kadar geliyor? 3/4 veya 3 diş gibi tarif edebilirsiniz. Kablolu kullanımda kopma oluyor mu? Belki de internet sinyalinde sorun vardır. Gürültü değeri yüksek olabilir. Öyle ise operatörle konuşmanız gerekir. Gürültü değerini ben çok bilmiyorum. Biraz araştırabilirsiniz. Burada da bilenler vardı.
Ek: Mesela dizüstü veya masaüstü olsa da, wifi kart/adaptör güç tasarrufuna geçiyor olabilir. Aygıt ayarlarından güç tasarrufunu kapatmanız yararlı olabilir.
Hocam modem Türk Telekom'un verdiği Zyxel VMG3312-B10B. Sıkıntı yaşadığım menzil genişletici Tp-link TL-WA854RE. Dizüstüne aslında sürücü güncellemesi gelmişti, henüz yapmadım ama telefonlarda da kopma yaşıyorum. Menzil genişletici takılıyken sinyal gücü 4/4. Kanal seçimi olayına bir bakayım.
@senturkmurat1999 Kanal seçimini yapın. Tp link menzil genişletici yokken bu kopmalar oluyor mu? Sanırım var çünkü internette zyxel modemin wifi kopma sorunu diye çok başlık var. Hatta kendi sitelerinde destek öneriler yazılmış. Aşağıya ekliyorum bakmanız için.
Zyxel teknik desteğin söylediği wps kapatma da faydalı olabilir. kanal seçimine ek bu ayarı da yapın. Sorunun menzil genişleticiden ziyade modemin wifi performansında olduğunu düşünüyorum. Router güzel çözüm oluyor ama tabi ki kablo en iyi çözüm. Ondan sonra da ev tesisatında sorun yoksa powerline. Ama bence modem ayarları ile bir şansınızı deneyin masraf yapmadan önce.
https://spdestek.zyxel.com.tr/hc/tr/articles/360018048892-Kablosuz-ba%C4%9Flant%C4%B1mda-kopmalar-meydana-geliyor-ne-yapmal%C4%B1y%C4%B1m-
https://forum.donanimhaber.com/zyxel-vmg3312-b10b-ile-sorun-yasayanlar-icin-tavsiyeler--128174988
@prometrik teşekkürler hocam.
Ben üst modelini kullanıyordum bozuldu servis iade ya da alt modeli dedi alt modeli aldım aldığım fiyat alakası yok şu an yenisi ile sorunum yok diğeri sürekli kopma oluyordu onun da ilk zamanlarında zaten sorun yoktu hatta bir arkadaşa daha tavsiye ettim aldık taktık sorunsuz kullanıyor şu an için
Powerline olarak seninkine benzer ama prizli tek ethernet çıkışlısını kullanıyorum. Memnunum gayet 1-2ms ping ekliyor sadece onun dışında aynı hız alıyorum kablo çekmişim gibi
Bu kullandığım bunun 2 portlusu da var https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-pa4010p-kit-av600-ac-guc-soketli-powerline-adaptor-baslangic-kiti-p-BD303850
Modemden gelen etherneti taktığım 1. modül uzatmaya takılı herhangi bir performans kaybı görmedim (uzatmasızda denedim aynıydı sonuçlar)
Uzun süre TP-Link Powerline ürünü kullandım ve gayet memnundum. Evi taşırken Superonline'ın fiber için konumlandıracağı router'dan televizyon ve çalışma odasına duvar içerisinden kılavuz ile ethernet kablosu çekme imkanı olunca kullanmayı bıraktım ama kablosuz bağlantı problemi için kablo çekmeden en iyi yöntem olarak Powerline önerebilirim.
@mrx hocam bir ucunda modem ile ethernet aracılığı ile bağlıyorsunuz, diğer uçta da ethernet aracılığı ile router'a bağlıyorsunuz doğru mu anladım?
@mrx tamamdır hocam. Teşekkürler.
Ben de evimde Kablonet'in kötü WIFI performanslı modemi nedeniyle sorun yaşıyordum. Modelini tam hatırlamıyorum ama WA854RE modeline benzer bir TP-Link Menzil Genişletici kullandım hiçbir işe yaramadı. Sonrasında Keenetic Extra AC1200 Router cihazını deneme imkanı buldum ve benim evimdeki sorunu çözdü. Tabi kablosuz iletişimde net bir şey söylemek imkansız. Fırsatınız olursa Keenetic markasına ait bir model ile deneme yapabilirsiniz.