Merhaba,

Birkaç gün önce Anker kulaklığımın pad kısmının açıldığından bahsetmiştim.

https://teknoseyir.com/durum/1350833

Ankere mail atmıştım. İlk önce bana kargoyu kendim karşılayarak servise yollamamı söylediler. Bende üründe teknik bir arızanın bulunmadığını, sadece pad'in açıldığını, evde online ders yaptığımız için kulaklığa sürekli ihtiyacımızın olduğunu o yüzden servise gönderemeyeceğimi ve sadece yedek pad istediğimi söylemiştim. (İlk cevap bir iki gün gecikmeli geldiğinden ve kulaklığı kullanmak zorunda olduğumdan @kelboy 'un da tavsiyesi ile padi diktim)

Anker Teknik Servis Müdürü sağolsun olaya dahil olup bana mail attı. Faturamı vs istedi. Pandemi dolayısıyla ve durumumdan ötürü bir istisna gösterdiler sağolsun. Normal şartlarda göndereceklerini sanmıyorum. Bugün padler geldi. Korktuğumuz gibi çıkarılamaz değilmiş. Resimden de anlayacağınız üzere normal padlerden çok farklı değil arka yapısı. Diktiğim padde dikerken bazı deformasyonlar oldu. Onları gittiği yere kadar kullanıp sonra bu gelenleri takacağım.

Anker Q10 kullananlar için tecrübemi paylaşmak istedim.

Edit: Volkan beye padlerin nasıl çıkarıldığını sordum. Bilmemiz gereken özel bir durum var mı diye. Yazdığı cevabı kopyalıyorum. "Evet kulaklıklar standart olarak geliyor çıkartırken kendinize doğru çekerseniz çıkar takmak için de ayni şekilde bastırdığınızda oturacaktır sadece üst kısımda küçük bir çıkıntı var o yerine oturması gerekiyor"

@omerfarukbostan @altalena @sahip @totsu @bunker_hill @senturkmurat1999 @onimarsynn @makineci @ahmed @mr-bell @muhammet-aktas

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Makineci @makineci

    Sizin adınıza sevindim, güle güle kullanın 🙂

  • serhanhepsen @serhanhepsen

    Malesef 🙁 Sanırım padler bir kulaklığın en zayıf yeri 🙂

  • Recai @recai

    ozaman sana 2 soru sormak istiyorum.
    1- ne kadar kullanimda (gunde kac saat ve toplamda kac ay) sonrasin bu hale geldi?
    2- dip ses sorunu yasiyor musun bu kulaklikta? https://teknoseyir.com/durum/1351297

    • serhanhepsen @serhanhepsen

      Tabi hemen cevaplayayım.

      1- Nisanda almışım. Baya aktif kullanıyorum. Minumum 4-6 saat kullanıyorumdur günde. Çok daha üstüne çıktığı da oluyordur. Benim hatamda olabilceğini düşündüm ilk başta çünkü kendi odamı yatağımda yatarkende bilgisayarı kullanabileceğim şekilde tasarladım ve sol tarafıma doğru hafif yaslandığım için(Ama omzuma yaslanıyorum kafa ma değil) sol pad biraz baskı almış olabilir. (geceleri 1-2 saat kadar öyle kullanıyorum) Ancak @kelboy'un da bundan bağımsız Adana sıcağında aynı şey başına gelmiş. Yani pad birleşim yerleri çok güçlü değil.

      2-Dip ses sorunu yaşayanı çok duymuştum. Ben çok uzuunnn zamandır bt kulaklık kullanıyorum belki kulağım alıştı , kulaklarımda çok sıkıntı tıkanıyor belki ondan ben öyle bir dip ses sürekli duymuyorum. Bazı durumlarda çok kısa duyduğum oluyor ama o da kulaklıktan değilde o anki yayın kaynaklı sanıyorum. Mesela cyberpunkta menüde inanılmaz rahatsız edici bir ses var ama bu sanırım oyundan çünkü videoyun batu ve birsürü yayıncıda da aynı sıkıntıyı gördüm. Batu birşekilde çözdü ayarlardan ama anlayamadım.

      Özetle ben o kronik dip sesi duymuyorum. Benim duyduğum 1-2 saniyelik şeyler izlediğim, video - oyun vs kaynaklı oluyor. Süreklilik arzeden birşey yok. Varsa da ben duymuyorum. Ancak bt kulaklıklarda bu dip ses olayı çoğunlukla oluyor. Ancak kullanım esnasında içeriğin sesi bastırdığı için duymak pek mümkün değil. Daha önceki kulaklık deneyimlerimde beni rahatsız etmemişti.

    • Recai @recai

      @serhanhepsen cevap icin tesekkurler!
      fiyatina göre ses kalitesi ve malzeme kalitesi kesinlikle cok iyi bir urun.
      dip gurultusu disinda geri gönderdigim icin biraz uzulmedim degil.

    • serhanhepsen @serhanhepsen

      @recai Rica ederim. Kesinlikle öyle fiyatı göz önüne alındığında fiyat / performans oranı çok yüksek bir ürün. Şuan bir daha açtım kulaklığı ve hiç birşey çalmıyor iyice bastırdım kulağıma kesinlikle bir dip ses duymuyorum. Ya hepsinde yok bazıları fabrikasyon hatalı , ya da benim kulaklarım bir tık tıkalı olduğundan ben o frekanstaki sesleri duymuyorum.

      Kısmet değilmiş, umarım gönlünüze göre bir kulaklık bulursunuz. Bu fiyat bandında bir rakibi vardı. Ts'den birisi kullanıyordu. Yakın dönemde Bt kulaklıklardaki mikrofon muhabbeti yapmıştık burada. Kimdi ve hangi kulaklıktı hatırlamıyorum. Yorum geçmişimde vardır. Uğraşırım diyorsanız bir bakın 🙂

    • Recai @recai

      @serhanhepsen bende suanda "sony MDR-ZX770BN" var, ama yazik ki hic umulyacak sekilde raylarin oldugu yer cok kalitesiz ve özellikle cabuk kiralacak sekilde yapilmis sanki. toplamda 10 defa kullanamadan her iki taraftan da kirildi. Dedigin gibi q10 aldim ve geri yolladim dip gurultusu yuzunden, bir turlu icime sinen kulaklik bulamayinca, simdi sony kulakligimi silikon tabancasiyla yapistirdim idare ediyorum. dip gurultusu okadar da rahatsiz etmiyor.
      deneme firsati bulursam belki q20 yada q30 modellerini alabilirim ilerde.
      aslinda seytan diyor ki "sony wh-100mx4" al 🙂

    • serhanhepsen @serhanhepsen

      @recai 2-3 yıl boyunca aynı yerlerden kırılan Bludio T2 kulaklığımı bildiğim kalın kurdele ile boydan boya bandajlayıp (japon style) o şekilde kullandığım için seni çok iyi anlıyorum 😀

    • Recai @recai

      @serhanhepsen tasarimi guzel kulaklikmis.
      fiyatlari da cok uygunmus. saglamlik disinda ses ve mikrofon kalitesi, pil suresi, ergonomisi rahatligi nasildi?

    • serhanhepsen @serhanhepsen

      @recai

      Ergonomisi bence fena değildi. Anker gibi kulağınızı içine alan değil üstünde duran türden. Çok uzun saatler sonra belki biraz baskı yapabilir kulaklarınıza.

      Pil süresi Ankerle rahat yarışır. Bu kadar uzun giden kulaklığı ilk bludio t2 de gördüm.

      Aslında sağlam kulaklıkta ben üzerine bastım. Dİğer taraf yıllaaar sonra ben tekrar bandajlarken kırıldı (kurdele bir süre sonra sararıyor. Kulaklık beyaz, o yüzden beyaz kurdele ile sarıyordum)

      Ses performansı, özellikle bass performansı Ankeri kullanmasaydım çok iyi derdim. Kesinlikle kötü değil ama Anker bir tık daha iyi. Bassları kapışır ama ses kalitesi olarak Anker daha iyi. Genel ses yüksekliğinde kesinlikle bluedio t2 önde. O konuda bence çok iyi.

      Mikrofon bence çok kötü, yok sayabilirsin. Dışarda çook acil bir durumda zorla iş görür ama çok hışırlı ve derinden geliyor. Anker'in ki ile kıyas kabül etmez. Ben iki kulaklığında mikrofonunu deneme dışında hiç kullanmadım. Ahmet incelemesinde kullandığını ve memnun olduğunu söylemiş.

      Niye bıraktın diye sorarsan.

      1- Renk seçiminden dolayı çok sararıyordu. 5. yılında iyice kötü bir hal aldı. İnsan içine çıkarılmaz yani 😀 Ama siyahını alsan böyle bir sıkıntı yaşamazsın.
      2- 5. yılın sonunda bataryası öldü. O yüzden bluetooth olarak kulanamamaya başladım. İyi bile dayandı bence.
      3- Kablolu olarak kullanıyordum en son. Bandajlarken o kırılan kısımı belki gevşemiştir yerine takarım diye çok döndünrdüm etrafında ve aa sıkıştı sağlam oldu dedim, meğerse içindeki kabloda dönüyormuş ve o sıkışmış artık ve ona da zarar verdim. İlk önce sol sonra zamanla sağda gittti 😀

      Yani tamamen öldü. Hala atmıyorum. Bir gün 3D yazıcı alırsam kablo ve pil alıp onun hoparlörleri ve bt kartı ile kendime kendi tasarımım olan bir kulaklık yapmak istiyorum.

      Buradan @atokyuz 'e de aldırmıştım yıllar önce. Aşağıda da incelemesi var.

      https://teknoseyir.com/inceleme/bluedio-t2-bluetooth-kablosuz-kulaklik-on-incelemesi

      Bu saatten sonra t2 bence alınmaz . Üzerine çok model çıktı, sanırım t7 plus'lara kadar çıktı. Başka ürün gamları da var. Hayvan gibi de incelemeleri var. Anker almasaydım bende t7 filan alıcaktım. Ankeri tesadüfen keşfettim. Bu arada biz çinden aldık. Tr'de biraz daha pahalı. Beklerim diyorsan bangoodtan veya aliexpressten alabilirsin.

      https://tr.aliexpress.com/item/32977819930.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.474b4badpJgsGN&algo_pvid=106ce0ca-aed3-4850-9179-28ff05787892&algo_expid=106ce0ca-aed3-4850-9179-28ff05787892-1&btsid=0bb0622d16076979015567197ee2ca&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

    • Recai @recai

      @serhanhepsen detayli ve guzel yorumun icin cok tesekkurler.
      tasarim disinda cokta espirisi yokmus demek ki.
      anker urunleri bende burasi sayesinde kesfettim,ve cok begendim urunleri, fiyatina göre cok cok iyiler. ama yine de sony den ses konusunda memnun kaldigim gibi simdiye dek hicbir kulakliktan bu derece memnun kalmadim. indirimlerden belki yilbasinda guzel bir sony kulaklik alirim ama iste malzeme kalitesi beni cok dusunduruyor. söyle metal cok saglam yapida birsey uretmiyorlar ki.

    • serhanhepsen @serhanhepsen

      @recai Kesinlikle kötü kulaklıklar değil, onlarda fiyatına göre çok iyi kulaklıklar Anker gibi ama işte Sony kullandıktan sonra diğer kulaklıkların sizi tatmin etmesi zor. Şimdi Ankeri kullandıktan sonra benimde kıstasım Anker'e yükseldi. Sizin kıstasınız daha da yüksek. Evet bende t2 kırıldıktan sonra sağlam bir kulaklık arayışına girdim. Dediğiniz gibi öyle bir kulaklık yok. Aslında var ama ev kullanıcıları için üretilmemiş ve alabilceğimizin çook üstünde fiyata sahipler. O yüzden kendi kulaklığımı kendim yapmak istiyorum. Basarken full dolguda basıcam ve yine de bir şey olursa o kısmı bir daha basarım. 🙂

    • Recai @recai

      @serhanhepsen bende 3d yazici var, ama cizimde iyi degilim yeni yeni basladim bile sayilir.
      sony kulakligimin raylari kirildiginda arastirdim ne yardim edeni bulabildim ne de cizip nete koyani.
      ilerde tasarim vs yaparsan benide etiketle, görmek isterim.
      iyi haftasonlari 🙂

    • serhanhepsen @serhanhepsen

      @recai Tabiki . Thingiverse'de daha önce tasarlamış 1-2 tane çocuk vardı. En kötü onlardan yararlanılır.

  • Ufkabakan @ufkabakan

    Fakat birisi 300TL, diğeri 3000TL ederinde kulaklık. Bose'nin daha sağlam ve düzgün bir yapı sunmasını beklerdim.

    Bowers & Wilkins ürünleri de ne kalitede merak ettim şimdi.

  • Ufkabakan @ufkabakan

    @mert567 Yani, o fiyatı verince almamız gereken kalite, premium malzeme ve sorun yaşarsak karşılaşacağımız "destek" de yine aynı seviyede olması lazım. Kafamıza takıp hafta en fazla 15-20 saat kullanacağımız bir ürünün böyle hızlı deforme olması hoş değil.

    Umarım bir "Anker" kadar destek verip, Pad'in yenisini ya da ürünü gönderin hemen değiştirelim tarzı bir yaklaşım ile sizi mağdur etmeden çözmüşlerdir?

  • Ufkabakan @ufkabakan

    Türkiye distribütörünü kutlarım, beklemediğim seviyede bir yaklaşım bunlar. Size de geçmiş olsun. AliExpress de kesin yedek Pad vardır bunların.

  • ammavelakin @ammavelakin

    Aynı sorun bende de var. Garantiye yollasam yaparlar mı acaba ek olarak siz direkt sitedeki iletişim formundan mı yazdınız? Konuyu geç gördüm kusura bakmayın.

  • Serhat Ayalp @serhatayalp

    Dostlar servise mail ile ulaşın cevapsız kalmıyor @serhanhepsen sağolsun vesilesi ile bende padlere kavuştum teşekkürler dostum.

  • Serhat Ayalp @serhatayalp

    @serhanhepsen @ammavelakin in attığı videodaki gibi basit bir şekilde değişiyor

  • Berkhan Başavul @berkhan-b

    Benim de geçen hafta başıma geldi 2 yılın sonunda. Sizin başlığınızı görüp az önce mail attım. Umarım bana da dönerler. Ya öyle bir kronik sorun ki, pedlerin parasını da veririm yeter ki bana tedarik edin yazdım 😀