hepsiburada.com 'dan aldığım Viewsonic VX3276 mhd 2 monitörümde sol alt köşede gündüz bile görünecek kadar ciddi ışık sızıntısı vardı. Viewsonic Teknik Servis'i aradım. 1 saat içinde bana dönüleceği bildirildi. Ancak aramayınca ben tekrar aradım. Her aradığımda meşgul çalmaya başladı. Yeni aldığım bu ürünü hepsiburada.com üzerinden iade taebinde bulundum. Bana söyledikleri teknolojik ürünlerde iade yerine servise gidebileceği yönünde oldu.
@gamsizm @hkellecioglu @umtk #viewsonic #TeknoYardım

hayır 2 gün oldu
Beğenmediğimi söyledim, bana teknolojik ürünlerde iade koşullarının farklı olduğu söylendi. Bu arada bu monitör sorunlu değil mi? ben evham yapmıyorum sanırım.
Tamamen yalan söylüyorlar 🙂 Bu konulardan geçtim, hepsiburada'dan bir daha hayatta monitör falan almam. 1.5 ayda paramı zor aldım.
oha bu ışık sızıntısı falan değil, ışığın ta kendisi. 14 gün içinde iade hakkın var. tekrar ara o şekilde belirt. sitelerinde de iade kısmı olması lazım, orayı da kullan. baktın sıkıntı çıkarıyorlar, koşarak THH ye git. sonra da bir daha HB ye uğrama, amazon.com.tr ile devam et.
İade talebinde bulundum. THH ile ilgili hiç tecrübem yok.
@gocmenmusti Tüketici Hakem Heyeti. e devlet üzerinden de başvuru yapılıyor diye biliyorum.
@ronniejamesdio Yarın ürünü kargoya vericem. 2 gün içinde olumsuz cevap verirlerse Tüketici Hakem Heyetine başvurumu yaparım.
Maalesef viewsonic müşteri hizmetleri bal satıcıları gibi numaramı meşgule alıyor. Sabah aradığımda bir saat sonra döneceğiz dediler akşam oldu.
@gamsizm belki ulaşılabilecek birini söyler
Müşteri hizmetleri berbattı. Aradım ''arkadaşlar yemeğe çikti. gelince arayacaklar'' diyorlar. Benim numaramı mı engellediler bilmiyorum. Sürekli meşgul çalıyor.
Viewsonic müşteri hizmetleri
Kesinlikle!
beğenmedim deyip iade et.
İade talebinde bulundum. Yarın kargoya vericem bakalım.
Sitelerinde sana sorular sorarak desteğe yönlendiren bir bölüm var. Yardımcı oldu mu diye soruyor en sonunda. Hayır deyince müşteri hizmetleri beni arasın diye bir buton çıkıyor. Bu yolu izle, hemen arıyorlar.
Öncelikle iade hakkımı kullanmayı düşünüyorum. Tüketici Hakem Heyetide olmazsa en son Viewsonic ile görüşürüm artık. Çünkü ilk aradığımda ''Arkadaşlar yemeğe çıktı'' dediler.
Işık sızması çıplak gözle rahatsız etmiyorsa bence sorun etmeyin, çünkü kamera fotoğrafı yanıltıcı olabiliyor. Bu yüzden bizim kamera görüntüsüne bakarak yorum yapmamız da bence doğru değil. Neden mi böyle düşünüyorum, açıklayayım. Bende de IPS FHD bir ekrana sahip bir bilgisayar var. Kapkaranlık ortamda parlaklığı sonuna dek açınca kenarlarda aydınlatma dengesi görünür oluyor. Ama bunun fotoğrafını çektiğimde çıplak gözle görmediğim bir manzarayla karşılaşıyorum, maviyle ve gezinen pembelerle dolu bir ekran. Yani kameranın gördüğüyle benimki bir değil. Beni kendi monitörümdeki ışık sızması kullanımım sırasında rahatsız etmiyor. Siz de kendiniz kullanırken rahatsız etmiyorsa kafanıza çok takmayın bence. Ama gözünüz sürekli oralara takılacak diye endişeliyseniz memnun kalmadım diyip iade edin. Teknik servis istemeyin, çünkü bu bir sorun değil özellik gibi görünüyor.
Çok doğru söylüyorsunuz. Beni sadece sol alttaki sızıntı rahatsız ediyor.
@gocmenmusti Öyleyse geçmiş olsun diyelim. Gönlünüze ve gözünüze göre bir monitör bulursunuz umarım. 🙂
@ugurcansayan Teşekkür ederim
Teknolojik ürünleri Amazon dışında almamanızı öneririm. Hepsiburada Trendyol vs vs ürünü satana kadar hizmet ondan sonra sizi tanımıyorlar
Çok haklısınız.
Kaç gün oldu alalı?
2 gün oldu
@gocmenmusti hiç kafaya takmayın ben birkaçtane monitör alıp deneyip beğeniyorum birini şahsen. Beğenmediklerimi de geri gönderiyorum
n11'de de durum aynı tamamen satıcıyı korumaya yönelik cümleler duyuyorsunuz.siyahlarda sıkıntı olan lg monitör satın aldım iade etmek istediğimde satıcı paketi açılmış ürünü almam dedi direk dah sonra n11 yetkilisi aradı ve savunma argümanı olarak "siz olsanız kutusu açılmış ürünü alırmısınız."dedi.THH'den nisan ayından beri cevap gelmedi bu arada.Sorunumu LG türkiye CEO'suna mail atarak çözdüm teşekkürler Junghun Park.
Benim monitöre ihtiyacım var. Canlı ders veriyorum iade etmekte sorun benim için
@orcun bunlar bir de servise kendileri yollamak yerine müşteriye geri gönderip müşterinin yollamasını istiyor.
Yine hb yine rezalet