2.5 inc 7200 rpm hdd öneriniz var mı laptop için? 500 gb yeter gibi ama 1 tb da olabilir.
bunu buldum en ucuz, nasıldır sizce
Son bir saat içinde 88 ziyaretçi, 30 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
@orcun 320 azmış. 120 lik ssd var onun yanına hem depolama hem de arada oyun oynarsam bir iki oyun atarım dedim. 5400 rpm daha önce kullanmıştım çok yavas gelmişti 7200 bariz daha hızlıydı ondan 7200 düşündüm.
Bu var daha uygun göremedim fiyatlar çok artmış.
https://www.hepsiburada.com/seagate-laptop-thin-hdd-500gb-2-5-7200rpm-sata-3-0-32mb-notebook-disk-st500lm021-p-BD304567?magaza=Gökçe%20Online&wt_gl=cpc.6802.shop.elk.it-ssc&gclid=EAIaIQobChMI2orU9Ovm6gIVZrR3Ch1DcgCTEAQYAiABEgIkkfD_BwE
İlginç bir ürün girişiymiş. Uykulu uykulu tam anlayamadım ama klasik SATA'ya benziyor girişi.
Dell disk üretmediğine göre 2 büyük markadan birinin ürünüdür de refurbished midir nedir nasıl bileceksin.
@orcun evet uykudan görmemişim, teşekkür uyarı için. Sunucu diski değiştirmeyeli 10 yıl oluyor da bunun ebatları da dizüstündeki yuvaya büyük gelebilir. Dell sunucusu olana ya da satıcıya sormak lazım.
@qubit bir de SSD alın kendinize zulmetmeyin.
@orcun bunu gözüme kestirdim ama refurbished vs değildir umarım
https://www.amazon.com.tr/dp/B013QFRZL2/ref=asc_df_B013QFRZL21587373800000/?tag=akakcetr-21&creative=380333&creativeASIN=B013QFRZL2&linkCode=asn&th=1
@qubit 2 tane 120 lik ssd takılı biri sistem diski ama diğeri hiçbir şeye yetmiyor tabi, ondan hdd bakıyorum.
Why not SSD?
@orcun Dell'in Seagate yaptırdığı sunucu diski bu. genelde 12mm olur ve dizüstü için kalındır. Kimi modelleeri SAS portunun (data & power birleşik) kullanır.3.5" versiyonunu bilgisayarda kullanmıştım. Seagate'in standart ürününe göre daha sağlamdı. Hala bir yerlerde yedek olarak bekliyor.