Jabra Elite 75t ve 65t Karşılaştırma

Biraz geç kaldım ama Teknoseyir’in 75t incelemesinden sonra orada yapılamayan 65t ile karşılaştırmasını kısaca yapayım.

Baştan söyleyeyim, aradaki fiyat farkına bakarak 65t halen gayet tercih edilebilir. Yeterli pil performansı, gayet iyi bir ses kalitesi var. 75t, pil ve ses kalitesi gibi önemli konularda belirgin şekilde ileri gitmiş olsa da, 65t hala iyi bir seçenek.

65t’yi bir buçuk yıl kadar kullandıktan sonra Şubat ortasında 75t’yi edindim. 65t hazır normal çalışırken yeni modeli almamın sebebi ise şu aşağıdaki Sony WF-1000X ile yaptığım karşılaştırmada bahsettiğim konular:

https://teknoseyir.com/inceleme/1006609

65t her konuda daha iyi iken ses konusunda Sony net şekilde daha iyi. 75t ise sesi ciddi şekilde iyileştirme iddiası ile çıktı. Aldıktan sonra pişman olmadım, gerçekten büyük iyileşme var, artık Sony’yi aramıyorum. Teknoseyir incelemesinde de bahsedildiği gibi bas ağırlıklı ama uygulamasından veya telefonun kendi ayarlarından yapılan değişikliklerle istenen tarz yakalanabiliyor.

Bunun 65t’ye göre ses dışındaki üstünlükleri:

  • Tek şarj ile 7.5 saat kullanım, 65t’de 4.5 saat
  • Tip C girişi ile şarj oluyor, eskisi micro USB
  • Daha küçük kutu
  • Kulaklıkların kendisi biraz daha küçük
  • Kutusunun kapağı mıknatıs ile kapanıyor, 65t’nin kutusu bir tırnak ile kilitleniyor ve açması zor, tek elle imkansız
  • Telefon görüşmesinde biraz daha iyi ses iletimi.
  • Kutusunun yüzeyi mat, genel olarak 65t’ye kıyasla daha kaliteli bir görünümü ve hissi var

Bugün (24 Nisan 2020) itibariyle Hebsiburada fiyatları arasında 330 TL fark var. Buna değer mi sorusununun cevabı kişiye göre değişir elbette. İlk başta yazdığım gibi 65t de gayet tatminkar bir cihaz. Bütçe el veriyorsa ve ses kalitesinde hassas iseniz 75t’ye verilecek farka değer, üzerine diğer avantajları da var zaten. O kadar para vermeye gerek yok deyip 65t alan da pişman olmaz.

Fotoğraflarda soldaki 75t, sağdaki 65t.

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Tüm blog yazılarını gör