Fragtist.com'dan beklemediğim hareket. D&R Witcher 3 önsiparişlerinin bir kısmını 23 Mayıs'ta kargolayacak. 13 Mayıs'tan sonra verilen önsiparişler için geçerli. sayın fragtist de bunu sanki haber vermeden sonradan yapılmış birşey gibi haber yapmış. Ben de haberin altına durumun yanlışlığını belirttim. Çünkü, 13 Mayıs'ta ben satın aldığımda, "13 Mayıs'tan sonra verilecek siparişler...." ibaresi mevcuttu. Yani ortada insanları yanlış yönlendiren birşey yok. satın alacak olanlar bunu zaten görmüştü. Ben bunu haberin altına yazdıktan sonra, haberin yazarı Ceyda Doğan Karaş da soğuk birşekilde "haberi vermek bizim işimiz teşekkürler" şeklinde bir cevap yazmış. Ben de yanlış anlaşılmış olabileceğimi düşünerek daha detaylı olarak açıkladım. Ardından bir kullanıcı daha benim dediğimi doğrular şekilde yorum yazdı. 5 dakika sonra sitedeki yorum kısımlarında fatal error çıkmaya başladı. Yarım saat geçti, sitedeki disqus yorum sistemi kaldırılıp onaylı yorum sistemi getirilmiş. Yorumu da silmişler. Yani haberi düzeltecekleri yere yaptıkları işe bakın. biraz önce de merlinkazanı haberi almış sitesine koymuş (belki de başka yerden almıştır, çıkış kaynağını bilmiyorum ama fragtist gibi görünüyor, haberi ilk önce onlar yapmışlar.) bir de altına, "forumlarda siparişini iptal etmek isteyenlerin sayısı arttı" yazmışlar. Oraya da haberin yanlışlığını yazdım, bakalım ne olacak. Biraz önce de milliyet.com fragtist'teki haberi aynen copy-paste yapıp sitesine koymuş. Arkadaş, insanlara, sipariş verdikten sonra söylenmediki bu. "13 Mayıs'tan sonra verilen siparişler 23 Mayıs'tan sonra sevk edilecektir" ibaresi ben oyunu 13 Mayıs'ta sipariş ettiğimde zaten vardı. Hem yanlış haber yapıyorsunuz, hem de biri düzeltince, haberi düzeltip özür dilemek yerine yorumları siliyorsunuz. Nasıl bir sorumsuzluktur bu. merlinden beklerdim ama fragtist... Haberine güvenilecek bir yayın organı kalmamış bu ülkede. Burak Akmenek'e de bu durumu buradan bir şekilde duyarsa, bu şekilde devam ederlerse iyi bir yerlere gelemeyeceklerini belirtmek isterim. Ayıptır bu yapılan.
Ekleme: D&R paketiniz hazırlandı kargoya verilecek diye mail atmış biraz önce
http://fragtist.com/haber/the-witcher-3-wild-hunti-on-siparisle-alanlara-kotu-haber
http://www.milliyet.com.tr/the-witcher-3-wild-hunt-i-on-oyundunyasi-2060870/
#akış #Oyun #Witcher3
Türkiyede habercilik(!) Bunlara habercilik de diyemiyorum ben. Yazık
Bunlar bir de haberciyim diye geçiniyorlar. Al birini vur ötekine, ahlak sıfır. Benzeri bir saçmalığı iki gün önce ben fark ettim:
http://teknoseyir.com/durum/319564#comment-1484921
İşte bu yüzden oyun haberleri için Oyungezer'den başkasını takip etmiyorum.Dediğin gibi Merlin'in Kazanı haberi oradan almıştır, haberi yapan itici şahıs iki yerde de çalışıyor.
@nkarakas ceyda doğan karaş merlinden ayrılıp fragtiste geçti. Fakat oyungezer de benzer şekilde bir haber yapmıştı. Uyardığımda yine benzer tepki almıştım. Tabi tüm yayına atmamak lazım suçu. Adını hatırlamıyorum şu an. Mobildeyim de bakamıyorum. Kısa boylu olan adam
@protego işte takip etmediğimden haberim de yok ayrıldığından.Oyungezer'de ters tepki alırsan o Sarp Kürkçü'dendir.Öyle yanlış bir haberde de Sinan abi devreye girip özürünü diliyor.
@nkarakas Zaten orada bir Sinan bir Enis orayı götüren..
Aynen Sarp Kürkçü'ydü
Keşke BiskuviGaming büyüyüp bir şekilde devam edebilseydi. 3-4 kişiyle 10 fragtist ederler.
Selamlar,
1- Fragtist.com bir süredir saldırı altında. Geçen 2-2,5 hafta boyunca siteyi yayında tutmakta zorlandık hatta 3 gün tamamen offline'dık. Bu arada da fırsattan istifade edip temamızı yeniledik. Saldırının izlerini temizlerken pluginleri kaldırmak zorunda kaldık ve hazır kaldırmışken kendi yorum sistemimizi düzenleyelim dedik çünkü ağır bir temaya geçtiğimizden pluginler servera yük getiriyordu. Fragtist.com'u hala düzenliyoruz ve önümüzdeki 2 haftada tamamen yenileneceğiz. Sizin yorumunuz tam bu döneme denk geldi sanırım. Bizde olumlu olsun yada olmasın sizinki gibi düzgün yorumlar ASLA silinmez. Zaten ırk, din, siyaset vb global standartları aşan yorumlar dışında biz yorumlara dokunmayız. Sizin buradaki yorumunuza da gene bizim ön onaylı yorum sistemimize gelen başka bir yorumdan ulaştım. Yoksa haberim yoktu.
2- Milliyet.com.tr deki oyundünyası bölümünün içeriklerini biz üretiyoruz. Aynı zamanda Mililyet.tv'deki teknoloji bölümündeki bazı içerikleri Silikonvadisi.tv'yle ortak olarak ve oyun bölümlerinin içeriklerini de bizzat biz üretiyoruz. Teknoloji bölümünde biz Silikonvadisi.tv'nin içerik üreticisiyiz. Bu ortak çalışma silikonvadisi.tv deki haberler için de geçerlidir. Yani oradaki haberi görmeniz çok normal.
3- Eğer sizi çok yormayacaksam gelip aynı yorumunuzu gene bizim siteye yapmanızı rica ederim. Fragtist'te özgürce yorum yapılmasına her zaman taraftarız.
4- Haberin yapılış ve içerik kısmını bu yorumun altında tartışıp en doğru olanını bulmalıyız. Eleştiri ve tartışma her zaman en doğruyu bulma konusunda yön göstericidir. Yeter ki yorum bilgi dolu olsun.
Sevgi ve saygılarımla
@akmenek
Öncelikle cevap için teşekkürler.
Mobildeyim, bilgisayara geçtiğimde tekrar yazarım, akşama doğru.
İlk mesajda da yazdığım gibi, haber sanki D&r daha önceden bu durumu söylememiş gibi yazılmış. " Almış olanlara şimdiden geçmiş olsun" gibi. Ben bunu belirttiğimde de soğuk bir şekilde "doğru bilgiyi vermek bizim işimiz teşekkürler" gibi cevap aldım. Haberin düzeltilmesi gereken yerde böyle bir cevap aldım ve haber de düzeltilmedi. Yapılan yanlışı kabul etmek kötü birşey değilki. Bir düzeltme yayımlansa kimse "Aaa yanlış haber yapıyorlar" demez, tersine takdir eder. Bu olayda ceyda doğan karaş'ın yanlışlığı kabul edip haberi düzeltmesi gerekirdi