#SonyA7iii

Fiyat ederine yakın mı sizce? Tecrübeli bildiğim bir burası var yeni hobi arıyorum kendime 😀

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-60k-shutter-temiz-sony-a7m3-1298621555/detay/

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Unreal Mannequin @mannequin

    Fotoğrafçılığa yeni başlıyorsanız doğrudan full frame ile başlamayın bence. Full frame lensler APS-C veya daha küçük sensörlü makine lenslerine göre çok daha pahalıdır, para yetiştiremezsiniz. Ne tarz fotoğraf çekeceğinizi dolayısıyla hangi lense ihtiyaç duyacağınıza tam emin değilseniz birkaç farklı lens alıp denemeniz lazım. Sony A 6000 serisi kameralar bu açıdan gayet yeterli olur, lens çeşitliliği ve ulaşılabilirliği de oldukça iyi.

    • Halid @abdhbal

      Bu ilandaki ikinci el olarak uygun bir örnekse ben yarı fiyatına bunu alıp 30 civarına da lens alıp takılırım diye düşünüyordum. 50-60 bin civarı bütçeyi kafamda normalleştirdim, amacım arabaya atlayıp sağa sola gittiğimde yapmalık bir hobi olması.

    • Unreal Mannequin @mannequin

      @abdhbal Söylediğiniz güzel de gerçek hayatta öyle olmuyor maalesef. En önemli unsur ne çekeceğiniz? Doğa mı, portre mi, sokak mı? Portre ve sokak çekeceğim derseniz işiniz biraz daha kolay. 50mm prime lens alır geçersiniz. Ama makro mu veya telefoto mu dediğiniz anda olay karışıyor. Makine full frame olduğunda lens çeşidi bir hayli azalıyor hem de pahalılaşıyor. Sokak çekeceğim dedikten sonra sevmedim doğaya geçeyim derseniz 30 bin ₺ lens masrafı çıkar tekrar. O yüzden APS-C bir Sony alıp bir de 55-210mm gibi bir zoom lens alırsanız her tarz çekimi ufak tefek tadarsınız. Sonra hangisine karar verirseniz oradan ilerlersiniz. İlla ki full frame istiyorum diyorsanız da ne çekeceğinize kesin olarak karar verip girişin.

  • umutizgi @umutizgi

    sony isterim derseniz 6700 fazlasıyla işinizi görür

  • Filtre @kahve

    Ucu açık bir soru hocam tam olarak ne çekeceğiniz hatta nasıl çekeceğiniz ile orantılı bir şey bu. Sokak fotoğrafçılığı veya manzara çekerim derseniz makine sizi ağırlığından dolayı üzebilir. Çok daha kompakt makineler var. At cebe çıkar çek mantığı size uygunsa o fiyata sıfır makineler var.

    • Halid @abdhbal

      Sürekli yanımda taşımam. Çekeceğim zaman çoğunlukla fotoğraf çekmek amacıyla dolaşıyor olurum. Ağır olması da beni çok üzmez diye düşünüyorum. Amacım, eksiği olmayan bir setup ile hobiye dalmak daha çok. Bu modele de full frame kendime göre uygun bir makineyi eleyerek ulaştım.

  • Gürkan ATILGAN @gurkan-atilgan

    a7m5 çıktı, a7m4 bile outdated durumda artık a7m3 baya eski bir makine yani

    full frame ile başlamak güzel olur ama şart değil, yukarıda söylendiği üzere lens masrafı üzebilir, bu bodyi 37k para verip alıcaksın, bunun yanına en az 20k lens parası ayırman lazım etti düz hesap 60k

    bu paralara sony ya da farklı markalardan sıfır aps-c kit/set alman mümkün

  • cgdincer @cgdincer

    Neden bu full frame takıntısı. Apsc yada m3/4 bakmalısın

  • ARMv7 @armv7

    Bu body bu fiyata iyi. Fiyatlar çok arttı. Videoda 8 bit olması haricinde güzel makine. Aspc ile başlayın önerisi çok görüyorum yorumlarda ama gerek yok. Bütçe el veriyorsa FF başlamak için en güzel seçenek. Bu fiyata güzel bir makine. Emsalleri daha pahalı genelde. Videoda colorgrade yapmayacaksanız 8 bit sizi üzmez. Alın geçin.