Evin olduğu sokakta 30km hız sınırı var. 100-150 metre ilerimizde ilkokul var. Araçların çoğu 50km civarı geçiyor, 60-70 ile geçen oluyor günde birkaç kez. Bazıları da okul minibüsü hatta. Kedi kuş ne varsa ezip geçiyorlar hiçbirinin umrunda değil ama bir gün mutlaka bir insan da ölecek o kesin. Muhtemelen de bir çocuk. Daracık yolu otoyol gibi kullanıyorlar, burası kesinlikle 60-70 yapılacak bir yol değil. Bir kez de en az 80 yapan gördüm ki o kesinlikle katil olmaya çalışıyordu çok belli.
Belediyeye hem wp üzerinden(wp üzerinden bildirince kayıt açıp dosya numarası veriyorlar, takip edilebiliyor) hem de başkan yardımcısına sözlü olarak söylendi. Yola kasis yapmalarını istedik. Başkan yardımcısı bakacağız dedi, birkaç kez üsteleyince "Önce karayolları onay vermesi gerekiyor uzun sürüyor yapabileceğim bir şey yok şu an" dedi ama hakkını yemeyeyim trafik polisi gönderdi, maalesef ki polis aracı birkaç tur atsa da bu katil olma meraklısı denyo sürücülerin hiçbirine denk gelmedi.
WP'den yazılı olarak bildirdiğime ise tam 6 ay sonra şöyle bir cevap geldi: "MERHABA
UKOME VE MECLİS KARARLARINA GÖRE OKUL VE ÇOCUK PARKLARININ ÖNÜNE KASİS YAPILMAKTADIR."
Ben bu konuda başka ne yapabilirim, nasıl kesin bir sonuç alabilirim? Belediye muhalefet belediyesi bu arada ama ne oldukları zerre umrumda değil açıkçası. Hadi hayvan canını umursayan yok zaten de bu araçlar burada bir insanı ezecek bir gün ki burası ilkokula çok yakın, görselde de okuldan çıkmış çocukları görüyorsunuz ki araçların hız yaptığı yer de tam burası. Görüntüyü sansürledim kimseye beklemediği anda böyle bir şey göstermemek için, hız yapan okul minibüsü kediyi ezdi, yine.

senin yapabileceğin bir şey yok ki. Almanyada 30luk bölgelerin çoğunda (çok nadir örnekler var) kasis vs yok. 30luk bölgede hele okul vs varsa 30 bilemedin 35 ile gider millet ama gezici radara denk geldiği zaman 35 ile giden cezasını yer bir güzel. burası niye kural ülkesi çünkü yaptırım var. ben Türkiyede iken senin gibi her gördüğüm durumu polise bildirirdim özellikle kamerada varsa ama dedim bu benim değil devletin işi saldım sonra
burada halkı kin ve düşmanlığa itme amacım yoktur 😀
Ya hocam yazıktır şuraya sırf bir tane kıçı kırık kasis yapılmadı diye biri ölecek. Dünyanın en basit şeyi ya. O kişi öldükten sonra da o kasisi yapacaklar kesin. Ezilen kedinin kuşun zaten haddi hesabı yok.
@protego seni sonuna kadar anlıyorum. canın değeri yok maalesef. sokağın başına hızlı gidenin mavi haplara ihtiyaç duyar inşallah yazsan daha etkili olur 😀
@ulashoca41 Hocam polis ne yapabilir ki bu durumda? Oraya radar atılmadan hız cezası kesilemez, oraya da radar atılamaz çünkü radar tabelası ve radar arasında olması gereken mesafe sağlanamaz bir de MÜKEMMEL HALKIMIZ HIZ CEZASINA TUZAK diye itiraz edip HARİKA MAHKEMELERİMİZ bu cezaları iptal etmesinden ötürü yapılamaz.
@bobrekus bu durum için demedim geneli söylemiştim. kırmızıda ve kamera önünce geçene ceza yazıp göndermiyorsa polis ne yapabilir sorusunun yanıtı bende yok.
Muhtemelen söyleyeceğim yasal değil ve etik olup olmadığı, faydası tartışılabilir. Yol parke ve random parke yada bir sıra parke sökerseniz insanlar yavaslamak zorunda kalabilir. Gece tam tersi tehlikeye de yol açabilir. Bilmiyorum belki okul müdürü ile konuşulabilir. Onun talep etmesi hızlandırabilir.
Okulun tam önünde kasis var zaten ama uzak kalıyor işte, buraya bir etkisi yok. Parke sökmek aklıma gelmedi değil ama en fazla 3-5 güne gelip geri takarlar yani kalıcı bir çözüm değil
Hocam selamlar. Belediye halk günü varsa belediye başkanıyla toplu görüşme yapılabilir. Birden fazla kişi şikayetini direkt kendisine iletirse sonuç alabilirsiniz hızlıca.
Bunun dışında kalın halat alıp yola koyabilirsiniz. Kasis etkisi veren halatlardan. Kimse ellemeyecektir ona, zorunlu olarakta yavaşlayacaktır herkes. Birisi sorarsa halatı kim koydu diye kimse bilmiyor olacak. Ancak önermem 😀
EDİT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR 😀
Halatı niye ellemesinler ki 🤔
@protego Psikolojik sanırım, devlet koydu sanıyorlar 😀 😀
Sokak boyunca parke taşlarını sökerek 😛
Demetevler ara sokakta 70-80 yapan denyo taksici yüzünden, çok çok çok yorgun olduğum için dikkatsizce tali yoldan çıktığım kazada %75 hatalı bulundum.(%25 aşırı hızdan dolayı -artık adı neyse- taksiciye verildi.) Neyse olan oldu bitti sonra oraya gidip tümsek yaptılar. Diyeceğim birinin başı yanmadan bir yol olmaz.
demetevler tam bi kaos tümsekler bile dağ gibi oluyor o yüzden 😀 😀
Belediye ukome kararı olmadan yapamaz. Ama ukomeden birini bulursanız, iş olur. Bir kaç kaza olursa trafik bildirirse yapıyorlar.
Kilit taşlarından birazını söküp kendi kasisini oluşturabilirsin bence 😀
yoldaki 2 farklı yerden 3 sıra taşı söküp çukur şeklinde hız kesici oluştur, bir süre yavaşlatır onları.
İnsan/hayvan canını umursamayan, zihniyeti çöp, kalitesi yerlerde insanlardan/toplumlardan iğreniyorum ya