Son zamanlarda tekli videolarla ilgili 'sohbet yok' şikayetleri geliyor. Tekli videolar süreceği için, eskiden de vardı ama Hamdi'nin yokluğunda mecburen artacak, nasıl bir yol izlediğimizi göstereyim çünkü normalde sizin fark etmeniz zor. Aşağıda geçen haftanın tablosu var.
Her hafta aksilik olmazsa 3 tane sohbet formatlı bölüm cepte. Oyun Gündemi, Teknoloji Notları ve HGD. Bunların haricinde LP'nin hazırladığı tüm ürünler sohbet formatlı. Sadece benim hazırladıklarımda sunucum olmadığı için, zaman zaman tek videolar olacak. Onlar da genelde daha önce benzerlerinin çok fazla incelendiği ürünler. Hedefim bu ürünleri tek inceleyip sürelerini kısaltmak. 10 dakikaya çekmek. Henüz başaramadım ama olacak. Kendi kanalımda alışmak üzereyim.
Şimdi sizin için önemli olan veri şu. Biz bu tek incelemeleri kendi başlarına yayınlamıyoruz. Tek videolar ya da TS'nin teknoloji içeriğine tam oturmayan videoları aksi bir durum yaşanmazsa sohbet videoları ile aynı gün sokarak, sohbet isteyenleri tatmin edip, ürün incelemesini de onu merak edenlere sunuyoruz. Firmanın da video yayın tarihi için üzerimizdeki baskının kalkması gerekiyor. Hepsinin bir teslim tarihi var. Dolayısıyla herkesi tatmin etmeye çalışmak gerekiyor. Normal izleyici, Plus izleyici ve firma. Öncelik sıralaması yok. Zaten hepsi o hafta yayına girmeye mecbur içerikler.
Ancak ideal akışı plus aboneleri görüyor. Çünkü sohbet videoları Plus. Bu nedenle hem aynı gün sohbeti görüyor hem de ürün incelemesini. Ama Plus olmayan biri sadece tekli videoyu gördüğü için sohbet için geldiyse mutlu olmuyor. Bunun çaresi ise plus almak. Zaten birden fazla içerik yani plus'ın anlamı bu. Bir yerine iki video giriyor ve bunu ilk önce, olması gereken sırayla onlar görüyor.
Dolayısıyla aslında tekli videolarla gün geçirmiyoruz. Sohbetin yanına ekliyoruz ancak plus değilseniz sizin için bu sohbet videosu bazen ertesi gün iki tane sohbet videosu görmek şeklinde gerçekleşiyor.

Reklamlarda test ya da deneyim anlatılmaz. Artık onu da bir zahmet izleyen farkına varacak. TS'de reklam formatı belli.
tekli videolar için, bir kişinin eksikliğini giderecek başka bir malzeme lazım, çok sakin geçiyor. arka plana düşük seste bir keman/piyano vs sesi yerleştirilse o sakinliği gider gibeme geliyor. ya da yeşil perdede animasyonla arka plana kalabalık bir yer eklenebilir.
Murat abi benim sana bir sorum olacaktı sana ancak buradan ulaşabilirim sanırım. Youtube kanalı açtım iyide gidiyor lakin telif durumunda kafam karışık. Yabancı dizi fragmanlarını türkçe altyazıyla paylaşıyorum. Filmi çeviren çok ama dizi çeviren yok. Birde dizilerinin kritiklerini yapacağım ama şuan para kazanma kapalı ilerde açıldığında sorun çıkarmı ? Misal insanlar reaction adında videolar çekiyor bunlara telif atılıyormu? Bir dizinin görüntüsünü yada müziğini maksimum kaç saniye kullanabilirim? 10 saniye kuralı diye birşey varmış buna uyarak ilerleyebilirmiyim? Eğer sorularımı cevaplarsan çok mutlu olurum abi iyi günler..
Onu biz bilemeyiz. Kimin videosunu kullandıysan, o kişi ya da kurum karar verir.
@yolgezer Peki para kazanma kapalı olursa aynı şeyi yaşarmıyız ?
@yolgezer Adil Kullanım ►
Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use. No copyright infringement intended.
All the Rights in This Content Belong to Their Respective Owner/s.
diye bir yazı var bunu paylaşşam?
@ismail-dogan Hepsi boş onların. Telif saihibi önce kanala ihtar verir sorna siz itiraz edersiniz.
@yolgezer fragmanlarla bunu yaparak para kazanmadan abone toplayarak bir kitle oluşturur üzerine o kitleye kendi sunumlarımı yaptığım inceleme videoları ile para kazanmaya başlarım ? Öyle düşünmüştüm
Tekliye takılacak bir durum yok bence. Gayet güzel iş.
Kapanışla beraber İstiklal Marşı da olması lazım. Eski TRT videolu