#tsbisikletkulübü #bisiklet #kamp
İyi geceler ts bisikletçileri ve kampçıları, bahar veya yaz aylarında bisikletle izmir - lüleburgaz bisiklet turu planım var. Yavaş yavaş ekipman topluyorum çadırı ve uyku tulumunu hallettim. Sıra geldi mat almaya 20-30 tl'lik köpük mat alıp geçecektim ama konforlu olur mu tur en az 6 gün sürer bu yüzden aklım şişme matlara kayıyor. Önerisi olan var mı?
Son bir saat içinde 137 ziyaretçi, 133 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Alabildiğinin en iyisini almalısın bence. Pilates matıyla 5-6 gün bisiklet kampı yapmış biri olarak söylüyorum, çadırdan, uyku tulumundan vs. Çok daha önemli. Özellikle yorgun düştüğünde, sırtının ve bacaklarının ağrımaması için yapabileceğin en önemli yatırım. 200 lira ver demiyorum ama kesinlikle ucuza kaçılacak konu değil. Bir de alabilirsen şişme yastık al, rahat edersin.
https://tr.aliexpress.com/store/product/TOMSHOO-Inflatable-Sleeping-Pad-Beach-Mat-Outdoor-Camping-Mattress-with-Pillow-Moistureproof-Air-Mattress-Cushion-Sofa/1761136_32900020582.html?spm=a2g1y.12024536.productList_691589.pic_0
bunu düşündüm ama bilemiyorum sağlam mıdır yarı yolda bırakmasın sonra toprak üzerinde yatarız. Şişme mat deyince fiyat direkt 150 civarlarına çıkıyor benim de maksimum bütçem o kadar.
Bu arada ekleyeyim, şişme mat büyük olasılıkla ağır kaçar taşımak için. Sizin kararınız ama bence iyi bir köpük mat idare eder. Zaten rota üzerinde sahillerde yatarsanız çok da batma olmaz.
@burakemreeksi bunlar oldukça hafif 450 gr falan. Şişmelerin içi süngerli kendi kendine şişenlerı ağır oluyor taşımak için.
@talatbykbayram evet baktım 490 gram gayet iyi, bir de katlanmış halinin küçük olmasını çok beğendim. Bilemedim valla.
@burakemreeksi @canavar_kesifte'nin de TS'de hesabı varmış. Belki bir tavsiyede bulunur.
@talatbykbayram şişme matlar konforludur ama kullanımını bilmek gerekir biraz da alışkanlık ister. Aksi halde patladığında gece zor geçebilir. Bana sorarsanız 6-7 günlük bir tur için özellikle şişme mat almaya gerek yok. Ona vereceğiniz ekstra parayı yolda keyfinize harcamanızı öneririrm. Şişme yastık alabilirsiniz (decathlonda gri olan) kampta konfor arttırır. Sünger matta kaliteli bişey istiyorsanız naturehike katlanır matı var ben kullanıyorum çok memnunum.
@canavar_kesifte hocam o matı biliyorum videolarınızın tamamını izledim neredeyse ama 130 TL civarı bir fiyatı var çok da farklı değil baktığım şişme matlardan. Birde o akordiyon mat rulo matlara göre daha mı konforlu siz ikisini de kullanmışsınızdır.
@talatbykbayram cevap biraz geç olacak kusuruma bakma. Evet katlanır mat, klasik martlardan bir miktar daha rahat. Üzerindeki yumurta kabı kalıp deseni var. Bu desen hem ısı yalıtımını arttırıyor hem de malzemenin bir miktar esnemesini sağlayarak konfor arttırıyor. Ama elbet bir şişme mat konforu yok.
Mümkünse kalablicek yerler ayarlayın derim ben. Daha önce çok uzun sürüşlerim olmadı ama kalitesiz uyku her şeyin keyfini kaçırır bence.
Ayarlıyorum hocam kafamda şuan final haftası daha da çekici geliyor konu maalesef :D. 1. gün Aliağa - Ayvalık. 2. gün Ayvalık-Assos. 3. gün Assos-Çanakkale. Trakya'ya geçtikten sonra sıkıntı yok zaten kalacak yer bulunur.
Dağcılık ve kampçılık konusunda iyi tecrübesi olan biri olarak söylemeliyim ki bisikletle gideceğiniz için fazla ağırlık olmaması lazım o sebeple 30 liraya alacağınız kamp matı olur ama sakın yoga matı almayın onlar biraz daha ince. Eğer taşırım diyorsanız şişme matlar veya katlanabilen kalın matlar oluyor onlar tabiki daha konforlu fakat ağırlık yapar. Defalarca dağda kaldım hiç şişme mat kullanmadım hep 30 liralık mat kullandım fakat ben yürüyodum kilometrelerce. E bisiklette aynı mantıkta sayılır ekstra 1 gram bile size yolda işkence olarak dönecektir ama bir şekilde motor takviyesi veya araba ile gidecekseniz direk şişme yatak ile gidin konforlu gidersiniz.
Madem tecrübelisiniz hocam bir iki soru sorayım çadırı evolite turtle 2 tercih ettim hem hafif olması hem de bagajı olması ilgimi çekti sizce nasıl bir tercih mart ayında falan iş görür mü?
@talatbykbayram mart ayı mı? Geceler buz gibi olur, ve çadırlar soğuktan korumazlar. Çok iyi bir uyku tulumuna ve yalıtım sağlayacak düzgün bir mata ihtiyacınız olacak.
@talatbykbayram dış tentesi yere kadar olduğu için nispeten daha fazla koruma sağlayacaktır. Aşırı rüzgara dayanmayabilir ama ona göre bir yere koyarsınız. Tulumu güzel seçmeniz lazım ama en en en önemlisi ocak olmalı yanınızda ben benzinlileri öneririm hem daha rahat ısıtır hem de yakıtı lpglilere göre daha ucuza gelir. Nurgazın fena değildi. Ocağı çadırın önünde yakarak ya da tenteyi yakmayacak şekilde dış tentenin içinde yakarak ( tabi üzerinde su olacak) çadırı da bir miktar ısıtabilirsiniz fakat sürekli su kaynatıp termosa depolayıp içmeniz gerekebilir. Martda geceleri soğuk olabilir. İki kişi olmakta da fayda var tabi.
@arandur en kötü ihtimal mart ayı aslında mart sonundan itibaren yaz boyunca idare eder mi diye sormuştum. Uyku tulumum bu https://www.decathlon.com.tr/forclaz-10-light-uyku-tulumu--id_8242830.html geçen hafta ikinci el satın aldım 50 ₺ ye arkadaş bir heves almış kullanmamış. Baharda iş görmez mi?
@deniz-fidan o kadar bütçe bulamam maalesef çok uzun süren turlara da çıkamayacağım için basit bir gazlı ocak düşünüyorum.
@talatbykbayram Ben 250 tlye bulmuştum neden almadım o benzinli ocağı diye çok çok üzülüyorum şu an 🙁 Gazlı olcaksa en az 2 tane büyük karttuş götürün o zaman aslında benzinci tanıdığınız falan varsa kaçak bassa lpg tüplü daha ucuza gelebilir 😀 😀 Şimdi bu uyku tulumu 10 dereceye kadar sıcak tutar demiş dolayısıyla martın başlarında gitmeyin bence donarsınız. Bahar sonu ve yaz için gayet güzel bir uyku tulumu. Tabi gideceğiniz iklim de çok önemli.
@deniz-fidan haklı, o tulum daha çok geceleri 15 derece olan durumda başarılı olur. Bir de kaç yıllık o tulum, bu tip tulumlar durduğu yerde özelliğini kaybediyor. Decathlon tulumları yazılı değeri sağlıyor, o açıdan sıkıntı olmaz.
Ağırlık hemen hemen aynı hafif modellerde pompaya da gerek yok ben üflerim tek korkum kolay patlaması.