Brother DCP-T500W Orijinal Tanklı Yazıcı

Değerli dostlar;

2012 yılından beri Canon Pixma MX410 ve 435 serisi yazıcılara sonradan takılmış olan Bitmeyen Kartuşlu sistem kullanmış dönem dönem türlü sıkıntılarla boğuşmuş biriyim.

İşim gereği günlük ortalama 10 sayfa çıktı alırım. Son zaman ne ettimse (kartuş değişimi yazıcı değişimi mürekkep ve tank değişimi dahil) düzelmeyen çizik çıktılar yani kartuş püskürtme ucu problemi ile çileden çıktım. Normalde 3000 sayfa sonra bu sorun olurdu bu defa 1000 sayfa sonunda yaşayınca bunun üzerine arayışlara girdim baktım ki hemen her yazıcı firması 2016 yılında orijinal tanklı sistem üretimine girmiş.

Lakin hangisini alsam düşüncesi ile 1-2 gün araştırdım. Olumlu yorumlarına güvenerek ve fonksiyonel tuşları ufak boyutları ile dikkatimi çeken Brother DCP-T500W model üründe karar kıldım ve aldım.

Kutu içeriği;

DCP-T500W model yazıcı

Orijinal 2 adet siyah, 1 adet mavi, 1 adet kırmızı, 1 adet sarı kolay dolum mürekkep şişesi

Kullanıcı klavuzu, kurulum cd ve kabloları

Bu gün sabah ilk işim 3 aşamada kurulumunu tamamladım.

  1. aşama yazıcının kullanıma donanımsal hazırlanması tankların dolumu ve yazıcı ayarları.
  2. aşama bağlantı yapılması
  3. aşama bilgisayara tanıtılması ve gerekli uygulama ayarları vs.

Eski kullanmış olduğum Canon Bitmeyen Kartuşlu yazıcılar ile kıyasladığımda;

Çıktı hızı ve kalitesi Canon MX435 ile aynı hatta daha iyi diyebilirim. Muhtemel orijinal mürekkep farkı burada kendini gösteriyor. Çıktı hızı konusunda dk da 15 - 20 sayfa verebilen inkjet yazıcıların hangisini alırsanız alın Lazer yazıcılara rakip olamaz.
Tarama hızı ve kalitesi Canon MX435 sanki bir tık daha iyiydi. Yinede kabul edilebilir düzeyde. Ayarlardan tarama kalitesi yükseltilebiliyor.

Kağıt haznesi diğer muadili yazılara göre önde yer alan kızaklı gizli haznede bulunuyor sanırım 80-100 arası sayfa alabiliyor.

Son söz;

Aldığım model orijinal Brother mürekkepli olup 650,00 liradır. Piyasada Photoink mürekkepli satılanlarda var dikkat edin. O nedenle fiyatlar farklılık göstermekte.
Dışarda dolaşan hortum ve tank derdi yok ufak boyutu ile kibar ve şık. İlk kez elime mürekkep temas etmeden bir yazıcıyla uğraştım bu konuda inanılmaz mutluyum.  @gamsizm @leventp @hkellecioglu

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 8
  • Mustafa Tayfur @mtayfur83

    @karasinez HP Color LaserJet CP1215 i soruyorsanız yıllar önce atmıştım.

  • atuna @atuna

    Bende de j105 modeli var. Yapı olarak benzer ama tanklı değil. Tankın olduğu yerde kartuşlar var. Kağıdı alttan aldığı için gramajı yüksek kağıtlarda sorun çıkarıyor. Çünkü kağıdı 180 derece döndürmesi lazım. Kağıdı döndüremiyor. Bazen çift kağıt çekiyor. Çift kağıt çektiği zamanlarda sayfanın son 2-3 sayfası alttaki sayfaya basılmış olabiliyor.

    Bu zamana kadar tümü mürekkepli hp, canon, epson kullandım. Canon ve epson sonradan tank takılmış sistemlerdi. En son L550 aldım. İki buçuk yılda 70000 baskıyı geçti. (200.000i gören arkadaş var ) Şimdilik sorun yok. Bir daha almam gerekirse yine epson alırım.

  • Mesudum @mesudum

    1 Kartuş mu var yoksa doğrudan tanktan yazdırma kafasına bağlantı mı var?
    2 Ne kadar süre yazdırma yapmadan durdunuz? İki hafta yazdırma olmazsa kuruma olur mu?

    • Mustafa Tayfur @mtayfur83

      Yaklaşık 4 aydır iş yerimde kullanıyorum kartuş diye bir şey yok. Tank direkt baskı kafalarına bağlı. Uzun süre kullanılmadığında kuruma olur mu bilmem lakin orijinal mürekkeplerini kullandığınız takdirde pek zannetmiyorum.

  • atuna @atuna

    Murekkepli yazıcılar fişe takılıysa kolay kolay kuruma tıkanma yapmaz. Yazıcı arada bir mürekkep çekip kafa temizliği yapar.

TP-LINK Archer VR2600 Modem/Router

Evet arkadaşlar iş yerimde Asus DSL-AC68U kullanıcısı iken yaşadığım güç düğmesinde oluşan temas sorunu nedeniyle Asus yetersiz servise giden ve uzun bir süre geri gelmeyen Modem yerine zorunlu olarak yeni almış olduğum TP-Link Archer VR2600 modemi tanıtacağım.

Neden Asus Yetersiz Servis dediğimi buraya tıklayarak anlayabilirsiniz. O servise Allah düşmanımı bile düşürmesin. Oysa yıllardır süre gelen ASUS markasına olan sempatim ve güvenim vardı.
Artık şunu net anlamış bulunmaktayım hiçbir markaya körü körüne bağlanmayacaksın arkadaş !

İLK İZLENİMLERİM;

Ürün devasa bir boyutta (ilk kutudan çıkartırken netbook zannettik ) şaka bir yana yaklaşık 2 Kg ağırlığında. İlk izlenim olarak her haliyle kaliteli bir ürün olduğu hissini zaten veriyor.

ADSL VDSL ve FIBER destekli modemimiz 802.11AC Kablosuz Standardına sahip belkide ülkemizde satılan en iyi modemlerden sadece bir kaçından biri.

Haziran 2016 da Türkiye pazarına girmiş yeni bir ürün, hakkında çok fazla bir değerlendirme ve test yok en azından varsa da ben bulamadım. Kablosuz çekim gücü Asus DSL-AC68U ile kıyaslamak gerekirse Belki Asus tan biraz daha iyi diyebilirim. (LG G4 telefonum ile test ettim.)

AirTies Air 5650 aşırı ısınma ve kopmalar sonrasında Asus DSL-AC68U güç düğmesi sorunu ve servisinin rezilliği nedeniyle en son tercihim olan TP-LINK Archer VR 2600 ü kısa bir araştırma sonucu HB dan 600 TL ya almış bulunmaktayım. Diğer bir çok yerde 700 TL ve üzeri fiyatlara sahip. Bugün yeni modemim ile 2. haftam.

TP-LINK HAKKINDA KISACA BİLGİ;

1996 yılında kurulan TP-LINK, bugün 21 binin üzerinde çalışanı ile ağ (network) ürünleri konusunda üretim yapan küresel bir şirkettir. 33 denizaşırı ofisi ve distribütörlükleriyle 128’den fazla ülkede satış yapan şirketin, dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcısı bulunuyor. Modem, Router, IP Kamera, Powerline Adaptörler, Print Serverlar, Medya Çeviriciler ve Ağ Adaptörleri ürün gruplarında, güçlü AR-GE, efektif üretim ve katı kalite politikası ile ödüller kazanan ürünler sunmaya devam etmektedir.

Tüm ürünlerini kendi fabrikalarında A’dan Z’ye üreten şirket, cirosunun yüzde 8’inden fazlasını Ar-Ge’ye ayırmaktadır. IDC verilerine göre kablosuz ağ (WLAN) pazarında yüzde 35’in üzerinde bir pazar payı ile dünya lideri olan şirket, 2013 yılında cirosunu 1.9 milyar dolara çıkarmıştır.

ÜRÜN KUTU AÇILIM RESİMLERİ

 

Ürün resimleri zaten bir çok şeyi anlatıyor detaylı anlatım yapma gereği duymuyorum.

Bu kısacık süreçte kablolu yada kablosuz bağlantıda ISS sorunları hariç hiçbir sorun yada sıkıntı yaşamadım son derece stabil ve hızlı. Aşırı ısınma yok dolayısıyla daha sağlıklı. Yaklaşık 2 haftalık kullanım deneyimi ile bunları yazıyorum almayı düşünenlere fikir vermesi ümidiyle şimdilik bu kadar...

Bu bilgiler yetmez daha ince eler sık dokurum diyorsanız;

TEKNİK VE DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN !!!

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap