D.I.Y. Static grass applicator

Diorama maketlerinizdeki çimlerin daha gerçekçi gözükmesi için ''statik çim'' kullanmak gerekir, çok düşük bir maliyet ile statik çimlerinizi uygulayabileceğiniz bu aparatı evinizde yapmak mümkün.

Bu aparat yüksek voltaj içermektedir, güvenlik tedbirlerinizi almadan uygulamaya geçmeyiniz, yapım aşamasında pilin/fişin takılı OLMADIĞINDAN emin olun, sorumluluk tamamı ile size aittir!

Gerekli parçalar: elektrikli sinek öldüren raket ve süzgeç .

Raketi sökerek uç kısmını saptan ayırın, içerisindeki devre resimdekinden farklı olabilir, 3 adet çıkış kablosu var ise aynı yere bağlanmış olanın bir tanesini iptal edin, bize 2 adet kablo lazım.

Süzgecinizin sapını; raketin sapına oturtabileceğiniz bir noktadan kesin, süzgeci raket sapına sabitleme şekli size kalmış, ben sıcak silikon ile sabitledim ve çok sağlam oldu.

Kablolardan biri süzgece lehimlenecek, diğeri ise dışarıya uzatılmış bir kablo ile çimleri uygulayacağınız yüzeye deydirilecek. Devreler ve kablolar farklılık gösterebildiği için bu noktada hangi kabloyu süzgece lehimleyeceğinizi söylemek zor, bendeki sistemde (+kırmızı) süzgece (–mavi) yüzeye şeklinde, yanlış bağlantıda uygulayacağınız çimler zemine dik şekilde değil tam tersi yatay şekilde düşecektir, emin olamıyor iseniz deneme yanılma ile doğru kabloyu tespit edebilirsiniz.

Bu raketler genellikle Çin malı kalitesi düşük aletler, kullanım esnasında düğmeye uzun süre basmamanızı tavsiye ederim, devre elemanları fazla ısınırsa tehlikeli bir durum oluşabilir!

Bu basit aletin orijinal olanları 150/600tl arasında fiyatlara satılmakta, benim harcadığım para ise 15tl.

İnternetten bunun gibi aletlerin yapım videolarını bulabilirsiniz ‘’static grass applicator’’, kullanım öncesi çimleri zemine uygulama şekillerini de incelemenizi tavsiye ederim.
#hobby #diorama #DIY #hobi #rehber @burak-oztan

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 5

Heifer El Motoru

Bim'de dolanırken denk gelip dayanamayıp aldığım ''Heifer'' marka el motorunu sizlerle kısaca
paylaşmak istedim. Dremel 3000 marka el motoru ile kıyaslama yapacağım; resimlerin kalitesi
her ne kadar düşük olsada ürünlerin kalite farkları bariz ortada, e tabi ''ne kadar ekmek o kadar köfte''.
Heifer'in devir sayısı Dremel ile aynı fakat motorunun tork kuvveti dremele göre daha zayıf kalmış. Kutusundan çıkan uçlar standart ölçülerde, her iki modelde de kullanılabilir.
Heifer'i ''Dremel 220'' model frezeye takabiliyorsunuz, Dremel'in geniş aksesuar yelpazesindeki ürünlerini bu motorda kullanmak mümkün demek oluyor. Kutudan ''flex şaft'' çıkıyor fakat çıkmasaymış daha iyiymiş, kalitesi çok düşük ve bir kaç güne bozulacağından eminim. En önemli konu uçların balansı; bu motorda uçlar resmen dans ediyor, uçlar yamuk mu acaba diye kontrol ettim fakat yamuk olan kısım motorda, ince işler düşünüyorsanız emeğinizi heba edecek bir makine, kaba işler için ideal olabilir. Dremel'e göre tek beğendiğim noktası; devir ayarının stabil şekilde ayarlanması, Dremel'de uygun devri bulmak daha zor. Bu üründen fazla bir şey beklemiyordum zaten, sırf kutusundan çıkan uçlar için aldım diyebilirim. Ürün 59tl, ilk makineniz
olacaksa ve ince işler yapabilmeyi istiyorsanız bu modeli düşünmenizi tavsiye etmem.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 21

3D Kalem

İlk inceleme denemem ‘’3D Kalem’’ üzerine olacak;
Kickstarter projesi olarak başlayan bu kalem çeşitli formlarda hayat buldu, fikir olarak güzel bir icat, insanda heyecan uyandırıyor, benim yeteneksizliğim midir bilmem ama uygulaması çok zor, inanılmaz hassas bir el istiyor, ayrıca makineyi çok iyi tanımak gerek, elin kolun gibi olacak ki ancak o zaman plastiği basit bir obje haline getirebiliyorsun.

Cihaz FDM (fused deposition modeling) teknolojisi ile çalışıyor. Plastik türü olarak ‘’ABS veya PLA’’ kullanmak mümkün, kutusundan ABS plastik çıkıyor ve tavsiye edilen plastik türü ABS. Filamentin çapı 1.75mm, 3mm için filament itici motorun kuvveti yetmezdi. Plastiğin çıktığı ‘’nozzle’’ deliği 0.4mm çapında.

Cihazın üzerinde; filamenti ileri iten (doldurmak için) bir düğme, filamenti geri çeken bir düğme (çıkartıp değiştirmek için) ve plastiğin çıkış hızını ayarlamayı sağlayan kayar bir düğme bulunuyor, ayrıca sıcaklığı belirten durum ledleri mevcut. 12V 3A adaptör ile çalışmakta.

Kutudan 3 farklı renkte, deneme amaçlı kullanılabilecek gramajda abs filament çıkıyor (beyaz-sarı-kırmızı), almayı düşünen arkadaşlar yanına yedek filament almayın, öncelikle kutudan çıkan filamentler ile deneme yapın.

Ürünü yurt içi temin etmek mümkün, fiyatı ‘’125usd+kdv’’, ben kullanmayı beceremedim fakat siz el becerinize güveniyor iseniz deneyebileceğiniz bir ürün.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 9