Sony Bluetooth Klavye İncelemesi

Merhabalar bir süredir kullandığım Sony Bluetooth klavye ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Klavyeyi almadan önce klavye ile ilgili herhangi bir inceleme bulamadığım için özellikle bu yazıyı yazma gereği duydum.

Klavye Sony Ps3 için üretilmiş Bluetooth ile iletişim kuran kablosuz bir klavye. Ps3 için üretilmiş olmasına rağmen Bluetooth teknolojisine sahip cihazlar ile kullanılmasında bir engel yok. İletişim sistemi Bluetooth sürüm 2.1 + EDR.  Diz üstü bilgisayar ile sorunsuz bir şekilde de eşleştirdim. Masa üstü bilgisayar ile kullanılmak istenirse Bluetooth adaptör ile kullanılabilir.

Klavye fiziksel olarak diğer bilgisayar klavyelerinden daha küçük ve numerik tuş takımı yok. Ön yüzey de herhangi bir kavis yok, ama arka yüzey kavisli bir yapıda. Alt kısımlarda yüzeylere tutunan noktalar var klavyenin kaymasını engelliyor bunu bir avantaj sayabiliriz.

Boyutlar yaklaşık olarak 29 x 2.5 x 12 cm ve 470 gr ağırlığa sahip bu ebatta ki bir klavye için ağır denilebilir.

Cihaz iki adet AA Pil ile çalışıyor 18650 olarak bildiğimiz pil ve kutu içinde çıkıyor. Maksimum iletişim mesafesi ise 10 M² olarak belirtilmiş. Büyük bir oda içinde kullanıyorum bağlantı sorunu yaşamadım.

Gelelim klavyenin dinamiklerine. Tuşlar diz üstü bilgisayar klavyelerinde olduğu gibi, yani çıkıntı yapmıyor klavyenin üzeri düz. Tuşların arasında boşluk çok az, ama yazmayı zorlaştıran bir unsur değil.

Enter tuşu büyük. Boşluk tuşu ve shift yeterince büyük.Yön tuşları kısmen küçük . Windows tuşu yok ama o işlevi yerine getiren bir tuş var. Kısaca tuşlar ile ilgili olumsuz bir yorumum yok. Caps Lock tuşunun üzerinde küçük bir ışık bile var.

Bu klavyenin güzel bir özelliği de mouse işlevlerini de yerine getirebiliyor olması. Klavyenin üzerinde kısmen bir mouse pad buluyor. Mouse hareketlerini yapabilen bir trackball var ve mouse sağ tuş sol tuş mevcut. Boşluk tuşunun alt kısmında ki iki tuş bu işlevleri yerine getiriyor. Klasik bir bilgisayar mouse yerine geçemez tabi ki ama mouse olmadığı durumlarda kullanılabilir.

Klavyenin eşleştirmesi oldukça basit. Sağ alt köşede bulunan açma tuşu ile açtıktan sonra bluetooth cihaz araması yaparak bilgisayardan eşleştirebiliyoruz. Klavye bilgisayara bağlı iken sürekli açık kalmıyor bir süre sonra kapanıyor. Açma kapama tuşuna bir kere basmak açılması için yeterli. Açıldıktan 2-3 saniye sonra kullanılabiliyor.

Son söz.

Klavyeyi Hepsiburada üzerinde ki bir satıcıdan 80 liraya aldım. Farklı sitelerde de mevcut, güncel fiyata tekrar bakılmalı. Bu fiyat ile alınabilir bir klavye. Bu fiyat bandında bir çok klavye kullandım ve  rakiplerinden malzeme kalitesi daha iyi diyebilirim. Kullanım kolaylığı kişiye göre değişebilir ama yazı yazması zor değil. Multimedya tuşları ve numerik kısımın olmaması bir eksiklik. Diz üstü bilgisayar da fn tuş kombinasyonları da çalışmıyor. Mouse tuşları ve trackball bir avantaj.Genel olarak taşınabilir olması, masa üzerinde az kaplaması ve minimal duruşu ile benim beğendiğim bir klavye oldu bu klavyeyi almayı düşünenlere tavsiye ederim.

Ürünün tam ismi "Sony CECH-ZKB1FR PS3 Bluetooth Kablosuz klavye"

Fotoğrafları Canon 700D ile çektim.

Sorularınız olursa yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Bu ürünle ilgili tüm incelemeler