Portalsepeti Lanetinden Kurtulma
Portalsepeti denilen illeti kaldırmak çok uzun bir yol.Önce Malwarebytes gibi bi şeyle tarama yapın.Bitince dll dosyalarını sileceksiniz.O da şöyle olacak:
1-Görev yöneticisini açın.Windows 7 için işlemler sekmesinde "Tüm kullanıcı işlemlerini göster"e tıklayın."ntsvc.exe" işlemini bulup sonlandırın.Bu yoksa sıkıntı değil malwarebytes sildi zaten bende.Ama siz yine de kontrol edin.
2-"C:\users\(kullanıcı adı)\Appdata\Roaming\ntsvc" klasörünü komple silin.Silinemiyor hatası verdiyse görev yöneticisinde işlemi sonlandırmadınız demek.
3-C:\users\(kullanıcı adı)\AppData\Roaming\Macwebtoise klasörünü de silin.
4- Şimdi sistemin derinliklerine saklı kayıt defteri girdilerini silelim.
4-a-Regedit yazarak kayıt defterini açın.
4-b-Ctrl+F yaparak arama kutusunu açın.
4-c-64 bit sistemler için "explorerEx64.dll", 32 bit sistemler için "explorerEx.dll" dosyalarını aratın.Tüm dosyaları silin."Arama tamamlandı" yazana kadar F3 tuşuna basarak işleme devam edin.
4-d-Kayıt defterindeki "Bilgisayar" ağacına tıklayın.Tekrar Ctrl+F yaparak arama kutusunu açın.
4-e-64 bit sistemler için "RtMenu64.dll", 32 bit sistemler için "RtMenu.dll" dosyalarını aratın.Tüm dosyaları silin."Arama tamamlandı" yazana kadar F3 tuşuna basarak işleme devam edin.
4-f-Kayıt defterindeki "Bilgisayar" ağacına tıklayın.Tekrar Ctrl+F yaparak arama kutusunu açın.
4-g-"Portalsepeti" yazıp aratın.Bi baya dosya çıkacak.Elinizi korkak alıştırmayın silin hepsini."Arama tamamlandı" yazana kadar F3 tuşuna basarak işleme devam edin.
5-Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
6-"C:\users\(kullanıcı adı)\AppData\Roaming" klasöründeki "Macwebtoise" klasörünü silin."Silinemiyor" tarzı uyarı verirse 4. adımı yanlış yaptınız demektir.
7-"C:\Windows\system32\GroupPolicy" klasörünü silin.Bulamadıysanız gizli klasör gösterimini açın, korunan sistem dosyalarını gizlemeyi kapatın.
8-"C:\ProgramData" klasöründeki "ntuser.pol" dosyasını silin.Bilgisayarınızı tekrar başlatın.
9-İlk başta sorun devam edecek.Korkmayın.Kullandığınız tüm tarayıcı kısayollarının bağlam menüsünü açın.Özellikler'e tıklayın.Hedef bölümünde portalsepeti ile ilgili metni silin.Yani şundan :"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"http://www.portalsepeti.com/?bd=hp&oem=100&uid=SATAXSSD_879E0722030800030950&version=2.0.0.998&pid=414031160&cs=6b40086343fd7713fce0f6bb0de5aa435" şuna geçin:"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe"
10-Tüm tarayıcılarınızın ayarlarını tekrar ayarlayın.
11-İndirdiğiniz dosyalara da dikkat edin bundan sonra. 🙂
Emeğinize sağlık. Maddeler arasına boşluk koyarsanız daha rahat bir okunuş olacağını düşünüyorum 🙂
Görev zamanlayıcı'ya da dikkat etmek gerekiyor. Kendini oradan başlatan bir çok malware gördüm.
Ama bu çözümler basit malware'ler için. Çoğu genelde dll injection yöntemiyle bulaşırlar ve bunları farkedip silmen çok zor.
Veya ben gibi bunu yapmaya üşenirseniz windows 10 deneme sürümünü de kurabilirsiniz
Format atamayacak kadar çok veri vardı. 🙂
Bunların hiçbirine gerek yok. Hepsini otomatik olarak yapan bir program var. İşte linki:http://turbobit.net/dmc3jtpj3zxt.html