Haftalık Gündem Değerlendirmesi 2023/06
6 Şubat - 11 Şubat 2023 - #06
- Deprem
- Twitter Türkiye’de, önce yasaklandı sonra da bozuldu. 1 2
- Twitter botları, ücretsiz olarak çalışmaya devam edilebilir.
- Twitter, mavi tikli üyelere 4000 karakter limitini açtı.
- Android 14 Preview 1 çıktı. Uygulama klonlama var.
- Google’ın Chatbot’u Bard.
- Google +18 görüntüleri sansürleyecek.
- Microsoft yeni Bing’e ChatGPT’yi ekledi.
- Microsoft, RGB kontrollerini Windows’a eklemeyi amaçlıyor.
- Intel, Almanya’daki fabrikası için 3.2 milyar Euro ilave bütçe istedi.
- Apple, Ingiltere’nin istekleri bizi Android yapacak.
- Netflix’in şifre paylaşım engeli hayata geçiyor.
- Telegram’ın güvenliği şüphe altında.
- Sanallaştırma kullanan sunucular tehdit altında.
- Çin eski cihazların fişlerini çekiyor.
- Yapay zeka davalarında bu haftanın davacısı: Getty Images
- Galaxy S23’ün ‘işletim sistemi’ 60 GB’a ulaşmış.
Oyun Dünyasından
- Bungie, cheat yazılımı üretenlerden 12 Milyon $ tazminat istiyor.
00:00 - Giriş 00:23 - Deprem 03:13 - Twitter Türkiye’de, önce yasaklandı sonra da bozuldu. 06:33 - Twitter botları, ücretsiz olarak çalışmaya devam edilebilir. 08:59 - Twitter, mavi tikli üyelere 4000 karakter limitini açtı. 15:02 - Android 14 Preview 1 çıktı. Uygulama klonlama var. 19:24 - Google’ın Chatbot’u Bard. 20:36 - Google +18 görüntüleri sansürleyecek. 21:39 - Microsoft yeni Bing’e ChatGPT’yi ekledi. 24:57 - Microsoft, RGB kontrollerini Windows’a eklemeyi amaçlıyor. 30:07 - Intel, Almanya’daki fabrikası için 3.2 milyar Euro ilave bütçe istedi. 31:14 - Apple, Ingiltere’nin istekleri bizi Android yapacak. 34:03 - Netflix’in şifre paylaşım engeli hayata geçiyor. 36:28 - Telegram’ın güvenliği şüphe altında. 39:35 - Sanallaştırma kullanan sunucular tehdit altında. 40:42 - Çin eski cihazların fişlerini çekiyor. 42:57 - Yapay zeka davalarında bu haftanın davacısı: Getty Images 44:03 - Galaxy S23’ün ‘işletim sistemi’ 60 GB’a ulaşmış. Oyun Dünyasından 48:56 - Bungie, cheat yazılımı üretenlerden 12 Milyon $ tazminat istiyor.
Podcast olarak dinle
Dosya olarak indir - iTunes - Spotify - RSS
Yeni Android sürümünde Uygulama kopyalamak için neden uygulamanın desteklemesi gerekiyor? Benim Meizu 16th telefonda uygulama kopyalayıcı var telefonun sistemine gömülmüş, her uygulamayı kopyalıyor ne olduğu önemsiz olarak. Samsung tablette ise biraz etrafından dolanarak, güvenli klasörün içine atarak kopyasını oluşturabiliyoruz ama her uygulamayı desteklemiyor o. Sadece mesajlaşma uygulamalarını falan belirli uygulamaları yapıyor. İstenirse Meizu'da her uygulamaya yapılabiliyor yani niye diğerlerinde sıkıntı çıkıyor anlamadım
Resmi çıkışını yapınca anlarız.
Şu güvenli klasör içinde operatör uygulmasını kopyaladım çok iyi oldu çok teşekkür ediyorum.
İşletim sistemine temelden eklendiği için var olan uygulamalar uyumsuzsa bozulmaması için destek şartı getiriliyor bu tarz özelliklerde. Aynısı uygulama özelinde uygulama dilini değiştirmede de var. Google, Android'e bir şey eklerken Samsung veya Meizu kadar rahat değil, daha detaylı ve her açıdan düşünmesi gerekiyor. Tabii biraz da böyle olması eski uygulamaların güncellenmesini gerektireceği için itici güç oluyor. (Ekleme: Markette kopyalamayı destekleyen uygulamalar diye de listeleyebiliyor)
Ayrıca gördüğüm kadarıyla ismi uygulama klonlama ama aslında hesap ayrımı oluyor. Yani uygulamanın ayarlardaki hesaplar ve senkronizasyon bölümüne kayıt oluşturması gerekiyor. Nispeten büyük uygulamalar burayı düşünecek kadar detaylı çalışıyor.
@ozgurg İkinci paragraftaki gibi yanlış anlamadıysam. Çoklu hesap desteği meselesi.
Gündemi ve sizleri görmek iyi geldi. Teşekkürler.
RGB ile senin ne işin var abicim, sen önce bir sistemini adam et. Lan, RGB ile uğraşıyor gitmiş. Lan kimse yazılım yazamayacak mı ya? Matlab falan da çıkart, AutoCAD falan da çıkart ya, herifler kafayı yemiş.
Intel ve AMD hal etmeli, bu iş MS'in işi değil, olmamalı da çünkü sonu kötü bitiyor son kullanıcı için...
Geçmiş olsun...
Galaxy S23’ün ‘işletim sistemi’ 60 GB’a ulaşmış.
Haberine Arstechnica güncelleme yapmış hesaplarında yanlışlık var. (512 GB HDD'nin kullanılabilir 512 GB olmaması gibi) asıl sistem 25 GB olmuş eski modelde 15 GB miş.
İşletim sistemi dediği esasen kullanılmayan alan. O alanı işletim sistemi olarak değerlendirmiş. Samsung o alanı over provising olarak da değerlendirmiş olabilir. 512gb için işletim sistemi dışında kalan miktar bana bu iş için fazla gelmedi.
Benim S22 Ultra'da da sistem 58GB gözüküyor. S23'te neden yeni bir şeymiş gibi dikkat çekmiş ilginç.
"44:03 - Galaxy S23’ün ‘işletim sistemi’ 60 GB’a ulaşmış."
60 GB sistem vs. gibi bir durum yok , hatalı haber.
Açıklama:
https://www.phonearena.com/news/galaxy-s23-operating-system-size-not-60gb_id145520