Herkes bir şey satmak istiyor ama kimse kargoya vermek istemiyor. 😃 Yahu nasıl alacağız bunları? 3 büyük şehir hariç gerisi ölmüş ikinci elde. Bu kadar değildi eskiden.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • OrcunFix @orcunfix

    En ucuz kargo cep telefonu kutusu kadar birşeye bile 200 lira çekiyor. Ki o da ptt kargo falandı. Ptt kargoya gitmek ölüm, orada ptt de şube olduğu için elektrik faturası yatırmaya gelen dedeler teyzeler var, işte kimlik bilmemne parası yatırmaya geleni var. Yarım saat bekliyorsunuz ptt'den birşey vermek için. Zülum tamamen. Yurtiçi kargo falan deseniz o da kabaca izmir'den büyük şehirlere istanbul vs gene 350 tl falan tutuyor. Biraz büyürse kargo boyut olarak atıyorum 1 ayakkabı kutusu diyelim fiyat 500 600 leri buluyor. 2. eli mahvediyor malesef bu durum. Param güvendeli gibi tamamen alıcıyı koruyan sistemlerde çok sıkıntı adama 50 binlik notebook satın evet işlem kolay da herif çakalsa malınızı alıyor yerine benzer veya kırık dökük fayans bile koyup iade etse site parasını geri veriyor ama mal ortada yok. Siz mahkemelere versenizde birşey değişmiyor hiçbir şekilde kanıtlayamıyorsanız da yada kanıtlasanız bile bütün bu adli süreçte siz uğraşıyorsunuz satıcı olarak süper saçma sistem. E birde şu da var ben 500 liraya logitech unifying alıcı satıyordum kargo bedava diye. E zaten sıfırı aynısı büyük alışveriş sitelerinde 550 600 liraydı e değmiyordu 1 tane sattım böyle ama 2 tanesi yatıyor kenarda, satmaktansa yatırmak daha iyi. 3 5 tane logitech mouse var hepsini tamir ettim sorunsuz ama değmiyor. İnsanlarla uğraşması kargosu osu busu vs. Haziran başı telefon sattım. Piyasasından ucuza sattım kargo da bendendi. Herşeyi dedik anlattık okey, adama mal gidiyor deniyor sorun yok tamam referansta verdi. Aradan tam 1 ay geçti aynı adam bana yazıyor abi ekran gitti diye, ben ekran takıp sattım herşeyi de yazdım zaten biliyor. Ekran dedim amoled değil lcd dandik bu böyle böyle vs vs herşey kayıtlı duruyor. Neyse, bozulmuş ben ekran aldığım yere yazıyorum adam diyor ki 14 günü geçmiş yapacak birşey yok alamam geri vs. yada değiştiremem falan. E haklı o da ne yapsın ? takmışız ekranı 1 ay sonra bozulduysa satıcı ne yapsın ? dedim benim de yapacak birşeyim yok artık vay sen dolandırdın beni dolandırıcısın sen vs. vs. diye çıldırdı. Ya işte böyleleriyle uğraşması da var yani insanı çileden çıkartıyorlar.

    • Shinsekuruza @shinsekuruza

      Sabah bir tanesiyle atıştım mesela. Kadın adıyla açmış hesap işte. Üyeliği de eski param güvendeyle gönderiyor hep. Kaç kişiye yazdım tam buluyorsun güzel bir sistem yok nuh diyor peygamber demiyor göndermiyor kimse. E iyi dedim sorayım buna o zaman. Baktım neler satıyor diye bir sürü kasa var ama fotoğraflar hep evin içinde bir köşe var oraya koyup koyup çekmiş. Bilgisayarcı desem öyle de durmuyor acaba hobi için alıp mı satıyor ya da kapanan kafelerden mi topluyor vs. diye düşündüm ama özellikler çok çeşitli yani pek standartı yok tam anlamadım ne ayak.

      Bir tanesini beğendim, ryzen var anakart falan ok ya dedim bu güzel ama kasa da çok küçük bunu ATX yapsak, üstünde belki 15 20 yıllık uyduruk bir grafik kartı var acayip dengesiz olmuş, düzgün bir şey taksak olmaz mı ne çıkarsa ödeyeyim zaten alacağım yani. Çünkü öyle yapanı gördüm bir dünya parçası var millet bakıyor şunu şunu da sar diyor elinden çıkarıyor tek seferde ne güzel işte.

      Sabah ezanı tak diye cevap geldi. Yok ben sök tak yapmıyorum fuzuli şeyler sorma sen alırsın değiştirirsin bilmem diye tepemi attırdı. O zaman sen de evinde kaçak göçek iş yapma çıkar bakayım vergi levhanı nesin necisin bir öğrenelim ya dükkan yok stopaj yok o yok bu yok sen bayağı ticarethane gibi takılıyorsun sergi gibi dizmişsin onlarca ürünü? İnsan gibi soruyorsun evet veya hayır de, sana mı kaldı neyin fuzuli olup olmadığı alan benim tabi soracağım. Böyle kıl kuyruklar sinir ediyor.

      Biri dedi desi çok tutuyor gönderemem. Öbürü diyor sadece Ankara.

      Bir tane İzmir'de buldum 2600x'li, idare eder gpu var, daha konuşmasından belli düzgün olduğu lafı ikiletmedi satmaya niyeti var ama param güvende istemiyor işte. Gönderirdim tanıdık olsa o tarafta diyor. Havale olsa beni kimse korumuyor bu sefer sıkıntı olsa anlat derdini boşluğa. Uzak da değil fakat otobüsle gidip geleyim desen en az 1000 lira. Öyle çözümsüz kaldı. Haksız diyemem karşı tarafa da çok problemli tipler geliyor. Ama bu şekilde de para dönmüyor hayat yürümüyor ortam çok durağan aylarca bekliyorlar iki tarafın da işi çözülmüyor. Bu seviyede olduğunu hatırlamıyorum hiç. Güvensizlik had safhaya ulaşmış. Tanıdık referansı falan olması lazım anca yoksa ne almak ne satmak problem. Bunun bir orta yolu olması lazım riski iki tarafa da uygun bir oranda bölüştürmek gerekiyor hep tek bir yana yaslanırsan dengesi şaşıyor. Hadi bu bireysel alışveriş sürekliliği yok arada yapıyorsun, bunu iş olarak yapana daha sıkıntı. Kolaylaştırmaya yönelik hiçbir adım yok vergisi kargosu her şey problem.

  • Kanan_Jarrus @kananjarrus

    Ankarada 2.el raspberry pi bulamadım, (bulduğum yanıt vermedi, diğerleri de uzak ilçelerdeydi) dolap'tan aldım, hizmet bedeli vs daha ucuza kaldı. Şahşi kargo çom pahalı.

  • anıl @anil_

    Get satıcıyı korumuyor, kargoda da sistem yollamak risk taşıyor. Aynı şehirden satış olursa olur yoksa sıkıntı.