Selam dostlar, evde 2+1 kaliteli sayılabilecek bir ses sistemim var. 5+1 bir sistem kurmak istiyorum fakat piyasayı soundbarlar baskılamış tamamen. Televizyonum pek iyi bir şey değil, xbox series s'i multimedia için kullanıyorum Netflix YouTube vs. Tüm odayı kapsayacak 5+1 bir sistemi, ses çıkışı olmayan xbox series s ile (şuanki sistemde hdmi ile tvye bağlayıp tvnin ses çıkışını kullanıyorum) nasıl kurabilirim? Hdmi to optic çeviriciler var o bir çözüm sanırım. Ek olarak ne önerirsiniz 5+1?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • 4ever @joe

    Tcl 5+1 soundbar ve uydulu bir çözümü vardı. Hdmı arc ve optik destekliyordu. 200w evi inletir 😁

  • eamedic @eamedic

    Öncelikle kolay gelsin, çok etmenli bir yola girmişsiniz 😀 piyasada iyi ürün bulmak da zor çok elit markalar var ama pahalı, soundbarlar çok kolaylaştırdı işi, ben salonda soundbara döndüm, apartmanda olduğum için elimdeki gücü kullanamıyodum. Samsung q700c kullanıyorum şimdi dolby atmos filmlerde çok keyif alıyorum, alternatif 5.1 soundbarları öneririm samsungta var q900 galiba, jbl ve bose alternatifleri var ama 30-60k. Logitech z906 var en hızlı çözüm sesi 20-25 m2 odada yeterli olur diğerlerinde cılız kalabilir fiyatı 15k, optikten girebilirsiniz. Amazonda güncelde satılan, frontlara klipsch r50m, rearlara klipsch r40m, center kef q250c, pioneer ya da denon ikinci el av reciever ile başta sub koymaya gerek olmadan 50 k ya giriş-orta arası iyi bir sinema sistemi kurulabilir şuan sesi fazlasıyla tatmin edici olur, sub koyarsanız 70k olur, eğer eviniz büyük ve bütçe sorununuz yoksa sonu yok tabi ama bu işi yapan yerlerden akıl almanız gerekebilir odaya göre planlama yapılabilir, proje üretilebilir, bunun dışında markası belli olmayan 5.1 sistemler yerine samsung soundbarlar daha iyi performans verir.

    • gustavof @gustavof

      Yorumunuz için teşekkür ederim, yazdığınız ürünler hakkında araştırma yapacağım 😅 tvnin ses kalitesi hakkında şüphelerim var, o yüzden çıkışı hiç tvye bulaştırmadan direkt xbox üzerinden almak istiyorum, bunun yolu da hdmi arc sanırım, başka bir yolu yok çünkü optik çıkış yok xboxta

    • eamedic @eamedic

      @gustavof 4k hdr çıkış veren bir av reciever, ya da 4k hdr 120 hz destekli hdmi-optik splitter (ps5 hdmi audio extractor” diye aratınca çıkıyor ama yurtdışı) işinizi çözer. Televizyonların data sheetlerinde yazıyo bazen arc neyi destekliyor diye ama genelde arc dolby digital 5.1, aac dts 5.1 destekliyor, eARC dolby atmos dts-x gibi 7 üstü kanalları da destekliyor. Kolay gelsin avsforum bu konularda iyi bir kaynak aklınızda bulunsun.

  • gustavof @gustavof

    Samsung q800c almaya karar verdim. Yorumlarınız için teşekkürler.