18K'ya Tv alacağım. Mağazalar (internettekiler de) 3 taksit yapıyor ve 4 taksit de bankanız verir ve toplam 7 taksit olur diyorlar. Eğer 3 taksit olur da banka +4 taksit vermezse oldukça zorlanırım. Esnafın lafı ile bu işe girmek istemiyorum. Yasa 5K üstü televizyonlara 4 taksitten fazlasını vermiyor.
Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan var mı? Bankalar +3 ya da +4 taksit 5K üstü elektronik eşyalara veriyor mu?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • bozcan @bozcan

    Kredi ile yaparsın 12 taksit.

  • Can @canberke

    Valla hocam geçen çamaşır makinesini 4+5 şeklinde aldık. Slipte 4+5 yazıyordu ama provizyonda 4 görünüyordu. Mağaza çalışanına söyledim, provizyondan çıksın 9'a dönüşür dedi. Öyle de oldu. Ama pos cihazına ilk başta taksit sayısı olarak 4 girdi. Sonra neye tıkladı bilmiyorum.

  • Nakahella @nakah

    Bankaların uygulamalarında kampanyalar bölümünde varsa verir yoksa vermez. Girip bakman lazım hangisini kullanıyorsan. Her zaman verir diye bir şey yok çünkü.

  • sms55 @sms55

    Pos cihazları bu tip konular için programlanmıştır.
    Satıcı 4 taksit yaptıktan sonra ilave taksit için pos cihazında seçenek çıkar.
    O seçenekte ilave taksit yapılıp yapılmayacağı, yapılacaksa kaç ilave taksit yapılacağı vardır.
    Satıcının "yönetmelik" gereği 4 taksit üzeri için size ilave taksit sormaması ve yapmaması gerekir.
    Ancak piyasada çoğunlukla buna dikkat edilmiyor.
    Aslında daha da önemlisi bu taksit sınırlamaları o kadar sık değişiyor ki satıcıların çok çok büyük bir bölümü bunu takip edemiyor.
    İnternetten yapılan taksit işleminde ise ilave taksit alamazsınız çünkü sanal pos elektronik satışı olarak tanımlanmıştır yapması mümkün değildir.
    Selamlar.

  • Deniz Etkin @denizetkin

    Dün aldım televizyonu. 4 taksit magaza verdi. Kredi kartı ile pos cihazında işlemler yapılırken bankada +4 taksit verdi. 19200 TL 8 taksit ile almış oldum.
    Tüm arkadaşlara teşekkür ederim.