Firefox'un son sürümünde HTTP3'ü varsayılan olarak aktif etmişler ve web sitelerine erişemiyorsanız elle kapatın.
"Bunun için "about:config" sayfasını açarak "network.http.http3.enabled" anahtarının aratın ve anahtarın değerini "false"a çevirin."
Kaynak: https://www.evrensel.net/haber/452585/mozilla-firefox-calismiyor-sorunu-nasil-cozulur

Ben de diyorum noldu. Ben başka birşey yaptım sonra düzeldi ama ondan mı kendi kendine mi düzeldi bilmiyorum.
Ahahaha, kendini Apple sanmaya başladı herhalde Firefox. HTTP/3'ü default yaptı diye herkes HTTP/3'e geçecek sanıyorlar. Bu kararları kimler alıyor, kimler onay veriyor gerçekten anlyamıyorum bazen.
Bence bir hata sonucu varsayılan değer açık geldi. 🙂 HTTP2 geçişi bile tam olarak olamamışken Apple bile girmez o topa.
@ozgurg Bilinçli yaptılarsa şaşırmam. Çoğu şirket/kuruluş böyle aptal aptal kararlar alabiliyor çünkü. USB isim muhabbeti mesela.
@rasko Haklısın. 😀
bende sorun yok firefox tüm girdiğim sitelere giriliyor.
Eski yeni tüm Firefox larda benzer zamanda etkisini göstermiş olması sebebiyle Firefox güncellemesi ile degil de muhtemelen Mozillanin bir web servisi guncellenmrsi sebebiyle yaşandı. Firefox un henüz çözülmemiş bir HTTP 3 hatası bu servise erişim sırasında firefox u kitliyor.
Şimdi ikinci problem olarak yukarıdaki ayarı değiştiren insanların HTTP2 HTTP3 geçişine nasıl hazırlanacağı var. Yazılım güncellemesi ile ceksen bir türlü, bu şekilde bırakılsa başka türlü.
Stabilite arayan adam neden hala Win7 kullanır, neden Firefox ESR (Extended Support Release) kullanır sorusunun cevabı olmuş.
Long Live Win7, Long Live ESR...
FireFox ESR: https://www.mozilla.org/tr/firefox/enterprise/
ESR nedir?
@ozgurg Direk ESR yazınca havada kalmış biraz haklısınız. Düzeltiyorum yorumumu :
Firefox Extended Support Release
Kısaca, FireFox da yapıaln yeni özellikleri, servis güncelemelerini hemen almayıp, bu tarz özellikleri geriden takip eden, daha uzun aralıklar ile günceleme alan, daha kararlı ama daha eski FireFox sürümü.
Yalnız bu sorun ESR surumde de Nightly sürümde de var. @ozgurg bahsettigi gibi surum güncellemesi ile ortaya çıkan bir sorun değil.
@greench Bu olayı daha da garip hale getiriyor. Ben karşılaşmadım sorunla, belki de uyuduğum ya da yolda olduğum bir ana denk geldi.
Şimdi olay iyice garipleşiyor. Şöyle denmiş:
"Earlier today, Firefox became unresponsive due to a change in defaults by a cloud provider which triggered a Firefox HTTP/3 bug. We disabled the configuration change and confirmed this fixed the issue."
Bu Cloud provider CloudFlare oluyor sanırım ama nasıl oluyorda küresel çapta bir FireFox browser çöküşüne sebep oluyor? Birisi konu hakkında şu yorumu yapmış, FireFox açılışta "https://www.mozilla.org/en-US/privacy/firefox/" sayfasını load etmeye çalışıyor, bu sayfada CloudFlare de host ediliyor. Bu sayfa ya da CloudFlare deki bir ayar sebebi ile FireFox kitleniyor/cevap vermez hale geliyor. Durum buysa, en başından hatalı. FireFox neden kullanıyoruz? Her bilgimizi Cgrome gibi merkeze göndermesin, bizden izinsiz bir iş çevirmesin diye. Benden izinsiz, kendi sayfasına değil privacy policy sayfasını açmasını, "update var mı aga bir bakıyorum" bile dememesi lazım.
Anlaşılan biraz daha ince ayar yapmak lazım FireFox'a.
NOT: Ben bu sorundan hiç etkilenmedim, olası sebeplerim:
* FireFox ESR kullanıyorum. (ESR kullanıp etkilendim diye rapor edenler varmış ama?)
* FireFox hep açıktı, yeni açılan bir FireFox olmadığı için privacy sayfasının yol açtığı Bug beni etkiledi?
* Kullandığım uBlock Origin de antitracking ve adblock listeleri, bu bug yaratan sayfanın açılmasını engelledi?
Firefox un son esr surumunu sanirim 91 surumunden ilerliyor. Bir oncekini bulamadim. https://caniuse.com/http3 buradakina gore 87 surumu ile beraber http3 flagi aktif hale gelmis. Iki onceki esr surumunu kullaniyorsaniz etkilenmemis olabilirsiniz.
Sorun yasatan servis firefox acikken erisilmeyen ancak acilista baglanilan bir yer olabilir.